Startside ] Innhold ] Simen ] Elin ] Tobias ] Teodor ] Oppskrifter ] Granskogens forbannelse ] Linker ]

 

 

Mine hobbyer

 

Mine sider:

Mitt liv...
Hobbyer
Bilder
Lappeteknikk

Formingsaktiviteter av alle slag, frimerker, mynter, fotografering, antikviteter, oppussing av gamle ting, fremkalling av sort hvitt bilder, data, musikk, bøker, akvarium og selvsagt min familie! 

Med så mange forskjellige hobbyer sier det seg selv at jeg ikke får gjort alt jeg ønsker. Etter at jeg ble mamma til Tobias og Teodor har det blitt atskillig mindre tid til mine hobbyprosjekter! Her kan du lese mer om noen av mine hobbyer:

 

Frimerker

Når jeg var liten så samlet alle mine søsken på frimerker. Og selvsagt ble jeg påvirket! Jeg samlet på frimerker av alle slag, og syntes det var stas å ha frimerker fra flest mulig land. Når jeg møtte Simen så begynte vi å samle på en annen måte. Simen interesserte seg mest for norske frimerker. Så nå er det det vi samler aktivt på. Vår lidenskap er postfriske frimerker. Vi har kjøpt oss Lechtrum sine album og har faktisk en anselig mengde frimerker i dem. Vi abonnerer på årssett av postfriske frimerker. Simen abonnerer også på førstedagsstempel. 

 

Mynter

Dette er også en hobby jeg har holdt på med fra jeg var liten jente. Også her synes jeg det er stas med mynter fra ulike land. Mamma hadde en venninne som var misjonær, av henne fikk jeg mynter fra blant annet Kenya. Jeg har også mynter fra Eritrea som jeg har fått av min svoger. Simen samler også på mynter, men han liker de norske, så han har fått mine og puttet dem inn i hullene i sin samling.

 

Fotografering

Jeg har alltid likt å knipse bilder. Jeg har punget ut en del penger på fremkalling av bilder. Jeg og Simen kjøpte oss ett speilreflekskamera. Da fikk det å ta bilder en ny betydning! Kameraet tok utrolig bra bilder. Jeg liker godt å ta bilder tett innpå ting. Det er kjekt å gå på jakt i naturen etter små detaljer. Etter vi fikk barn er det selvsagt det som har blitt hovedmotivet! Vi kjøpte oss digitalt fotoapparat til jul, nå knipser vi bilder i ett sett! Når vi hadde hatt kameraet i 5 mnd. hadde vi tatt 2500 bilder!!!

 

Data

Jeg fikk min første datamaskin når jeg begynte å studere i 1994. Det var en 386 Mz som pappa kjøpte til meg. Den ble brukt til oppgaveskriving og spill. Nå bruker jeg data til å jobbe med bildene vi tar med det digitale fotoapparatet. Jeg holder også på med hjemmesiden og er en flittig gjest på internett siden vi har bredbånd. Den siden jeg er mest på er Mammanettet, der er jeg også moderator på sidene om bekkenløsning. Der snakker jeg med andre mødre om barn og andre ting som opptar meg. 

 

Akvarium

I mitt barndomshjem har vi hatt akvarium så lenge som jeg kan huske. Siden mange i vår familie er plaget av allergi så var akvarium det eneste "husdyret" vi kunne ha som var safe! Når jeg flyttet hjemmefra savnet jeg dette staseige møbelet. Jeg og Simen investerte derfor i et akvarium i 2000. Tobias synes også det er stas med fisker, og jeg regner med at Teodor også kommer til å arve denne interessen.

 

Oppussing av gamle ting

Når min farmor døde var jeg heldig å arve en del antikviteter. Men ikke alle var i like god stand. Og masse ting plukket jeg ut av søppel konteineren fast bestemt på å sette tingene i stand. Vi har fått god hjelp av Simens far og mor til å pusse opp en del ting. Og denne flotte barnevognen pusset de opp for oss! Klikk her for å se hvordan den så ut før det var gjort noe med den. Det er godt å ha flinke folk å spørre til råds!

Maling av aquarell og akryl bilder og tegning generelt

Når jeg gikk på formingslinjen lærte jeg grunnteknikkene innen maling og tegning. I min barndom har jeg tegnet mye, men jeg tegnet slik som barn flest... Altså helst til hjemmebruk! Etter å ha lært mer om teknikk så ble også tegningene av bedre kvalitet. Dette er ikke en hobby jeg pleier noe særlig nå, men av og til får jeg ånden over meg...

 

Strikking

Dette er en hobby jeg kan bli helt besatt av i perioder, for så å legge bort arbeidet i flere år! Så når jeg strikker er det viktig å velge en STOR størrelse slik at  barnet jeg strikker til ikke har vokst fra genseren før den er ferdig! Når jeg var gravid med Tobias strikket jeg flere sett. Det ene settet ble ferdig 4 år etter det ble påbegynt. Så det skal Teodor få bruke. Når jeg strikker nå for tiden så er det mest fordi at barna trenger noe, det siste jeg strikket var en ny genser til Tobias.

 

Hekling

Dette er også en hobby jeg kan få kikk på i perioder, for deretter å ikke orke synet av en heklekrok på flere år! Jeg hekler som regel ikke etter oppskrifter, jeg synes det er kjekkest å bruke hodet og fantasien og bare hekle i vei. Men noen duker har jeg laget etter oppskrift. Men det er gøyest å hekle med tykt garn, da går det fort unna! Den luen jeg har på meg på bildet brukte jeg ca 2 timer på. 

 

 

Toving

Jeg synes dette er veldig moro å holde på med, men det er greiest å gjøre ute siden sau ull lukter ganske stramt! Så det er en hobby som helst pleies i sommerhalvåret når det er varmt nok til å stå ute og grise. Det er nesten ikke grenser for hva man kan lage. Men jeg mangler en ting, et godt gammeldags vaskebrett!

 

Kun fantasien setter grenser

Dette var kun noen av mine hobbyer innen formingsfronten. På formingslinjen lærte jeg grunnteknikkene på det meste innen alt som kan klassifiseres som formingsaktiviteter, jeg holder som regel på med 1000 prosjekter samtidig. Jeg tar frem ting når inspirasjonen kommer. Det kan være strikking, hekling eller ett lappeprosjekt. Hva jeg finner på er det kun fantasien som setter en stopper for! :)

 

Startside ] Innhold ] Simen ] Elin ] Tobias ] Teodor ] Oppskrifter ] Granskogens forbannelse ] Linker ]