Amerikansk eplekake

·        8 epler

·        12 ss hvetemel

·        12 ss sukker

·        1 ts kanel

·        125 g smør

·        5 dl kremfløte

Tilberedning: Eplene skrelles, deles i båter og legges i godt smurt ildfast form. Mel, sukker og kanel blandes. Smuldre inn smøret. Fordel deigen over eplene. Stekes ved 190 grader i 45 min. Serveres varm eller lunken med pisket krem.

 


Banankake 1

·        2 egg

·        2 kopper sukker

·        1 kopp smeltet smør

·        3 kopper hvetemel

·        2 bananer knuses

·        2 ts Vaniljesukker

·        2 ts Bakepulver

·        1 ts Natron

·        8 ss Melk

Tilberedning: Egg og sukker vispes til eggedosis. Bland i det andre. Stekes på 175 grader i ca. 45 min. 1 langpanne = Dobbel porsjon. Melisglasur og hakket sjokolade + 1 dråpe romessens oppå kaken.

 


Banankake 2

·        3 egg

·        170 g sukker

·        1 dl olje

·        125 g hvetemel

·        1 ts bakepulver

·        1 godt modnet banan

·        50 g kokesjokolade

·        50 g valnøtter

·        50 g rosiner

Tilberedning: Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Rør i oljen, litt om gangen. Bland mel og bakepulver og vend det i. Mos banan og bland den i røren sammen med hakket sjokolade, hakkede valnøtter og rosiner. Hell røren i godt smurt form og stek kaken gyllen. Stekes ved ca. 200 grader i ca. 50 min.

 


Bostonkake 1

·        1 marengsbunn

·        ½ dl fløte

·        1 egg

·        sukker og o’boy etter smak

Tilberedning: egget piskes med sukkeret + o’boyen. Bland så med fløten som er godt pisket.

 


Bostonkake 2

·        1 sukkerbrødbunn

·        saft fra en appelsin

·        1 pakke (5 dl) ferdig vanilje- eller romkrem

·        1 plate sjokolade

·        3 ss kaffe

·        nøtter eller mandler

Tilberedning: Del sukkerbrødet i to eller tre lag. Fyll kaken med vanilje- eller romkrem. Smelt sjokoladen i sterk kaffe og dekk kaketoppen med den. Dryss på grovhakkede nøtter/mandler.

 


Brownies

(ca 20 stk.)

·        100 g kokesjokolade

·        125 g mykt smør

·        150 g brunt sukker

·        2 egg

·        1 ts vaniljesukker

·        100 g hvetemel

·        ½ ts bakepulver

·        ¼ ts salt

·        150 g grovhakkede valnøttkjerner

·        smør til smøring av formen.

 

Tilberedning: Forvarm stekeovnen til 200 grader. Smelt sjokoladen i vannbad. Rør smør og sukker til en luftig smørkrem. Rør inn egg, vaniljesukker og smeltet sjokolade. Bland alt godt. Sikt sammen mel, bakepulver og salt. Bland sjokoladesmørkrem, mel og valnøtter godt. Hell i en smurt form, ca 20 x 20 cm. Sett kaken midt i ovnen i ca 30 min. til ”strikkepinne-testen” er ok. Hvelv kaken og avkjøl den helt. Del i biter. PS! Det er viktig å ikke steke brownies for mye. Kaken skal være litt fuktig i midten når den tas ut av ovnen- men stivner når den blir kald.

 


Daimkake

·        1 nøttebunn (mandler eller hasselnøtter)

·        4 eggeplommer

·        150 g sukker

·        3 dl kremfløte

·        4 plater gelatin

·        1 dobbel Daim-sjokolade

 

Tilberedning: Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Pisk kremfløten  og bland lett i eggedosisen. Hell i oppløst gelatin i tynn stråle ned i isblandingen, under forsiktig omrøring. Hakk sjokoladen og bland i halvparten. Bre iskrem-blandingen over nøttebunnen. Dryss resten av sjokoladen . Dryss resten av sjokoladen over. Frys kaken i formen. Anrette kaken på fat og sett den i kjøleskapet ½ time før servering.

 


Dobbel suksess

Sukkerbrød:

·        4 egg

·        120 g sukker

·        120 g hvetemel

·        1 ts bakepulver

Mandelbunn:

·        150 g (2 ½ dl ) mandler (eller nøtter)

·        150 g (2 ½ dl) melis

·        4 eggehviter

Suksesskrem:

·        4 eggeplommer

·        1 dl kremfløte

·        125 g sukker

·        1 ts vaniljesukker

·        150 g smør

Sjokoladekrem:

·        1 plate kokesjokolade

·        2-3 ss sterk kaffe

·        ¼ porsjon suksesskrem

Annen pynt/fyll:

·        6 dl kremfløte

·        1 dl lettsukret aprikossyltetøy

·        1 dl jus, saft eller vin til dynking

 

Tilberedning: Pisk egg og sukker stivt til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form (22-24 cm) ved 160 grader i 45 min. Mal mandlene. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Stek i smurt form, med bakepapir i bunnen, ved 160 grader i 30-40 min. Rør sammen eggeplommer, følte, sukker og vaniljesukker. Varm det opp over middels svak varme til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner, gjerne i fryseren. Smalt sjokoladen i kaffe. Rør blandingen inn i suksesskremen til alt er jevnt. Del sukkerbrødet i to og dynk lett. På fatet legger du først ett lag sukkerbrød og fordeler ett tynt lag sjokoladekrem utover (spar litt til pynt). Fordel så ca. ¼ av den stivpiskede kremfløten over. Mandelbunnen legges på og dekkes med syltetøy og fløtekrem. Legg ett lag med sukkerbrød øverst. Resten av suksesskremen smøres glatt på toppen av kaken og ned på sidene, så langt det rekker. Resten av fløtekremen has i sprøytepose og sprøytes rund kanten, Resten av sjokoladekremen brukes som dekor.

 


Dronningens juvel

·        4 egg

·        2 dl sukker

·        100 g malte mandler

·        ¼ ss potetmel

·        2 ts bakepulver

 

Pynt:

·        3 dl fløte

·        4-5 bananer

·        1 plate kokesjokolade

 

Tilberedning: Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett mandler, potetmel og bakepulver. Røren helles i langpanne. Stekes ved 250 grader i 5-7 minutt. Vendes på en fuktig håndduk med sukker på.

 

Pisk fløten til krem.  Smør den utover bunnen, og fordel skivet banan over det hele. Rasp kokesjokoladen på toppen. Rull kaken sammen.

 


Eplekake/rababrakake

·        2 egg

·        2 dl sukker

·        60 g smør

·        1 dl melk

·        3 dl hvetemel

·        2 ts bakepulver

·        Epler

 

Tilberedning: Lag eggedosis av egg og sukker. Smelt smør og melk og tilsett i eggedosisen. Tilsett så hvetemel og bakepulver. Rasp epler og bland i rundform. Stekes på 180 °C i 45 minutt. Kan strø på perlesukker og kanel.

 


Eplekake 2

·        125 g smør

·        125 g sukker

·        125 g hvetemel

·        2 egg

·        1 ts bakepulver

·        3-4 epler

·        10-12 mandler

·        2 ss sukker

·        ½ ts kanel

 

Tilberedning: Smør, sukker, mel og bakepulver smuldres sammen. Rør i piskede egg. Deigen fordeles over i en smurt, rund kakeform. Rens og del eplene i båter som legges tett over deigen. Dryss over hakkede mandler, sukker og kanel. Stekes ved 200 grader i 30 min. Eplekaken serveres varm, lunken eller kald.

 


Eplekake 3

Bunn:

·        180 g hvetemel

·        150 g meierismør

·        90 g sukker

·        1 eggeplomme

Fyll:

·        1 kg syrlige epler

·        sukker

Topplag:

·        300 g sukker

·        240 g hvetemel

·        200 g meierismør

 

Tilberedning: Bland mel, smør og sukker i en food-prosessor. Tilsett eggeplommen og trykk deigen ut i en smurt kakeform. Lag eplekompott av eplene. Smak til med litt sukker. Legg kompotten oppå deigen, lag en smuldre-deig av sukker, mel og smør og fordel den oppå eplene. Stek kaken. Ved 225 grader i ca. 40 min.

 


Eplekake 4

·        125 g smør

·        125 g sukker

·        125 g hvetemel

·        2 egg

·        1 ts bakepulver

·        2-4 epler

·        5-6 mandler,2 ss sukker  og litt kanel

 

Tilberedning: Smør, sukker, hvetemel og bakepulver smuldres sammen. Halvpiskede egg røres i. Med slikkepott glattes deigen ut i en rund, smurt form. (ca. 25 cm). La deigen rekke ca. 1 cm oppover kanten. Legg eplebåter og strimlede  mandler over. Dryss på sukker og litt kanel. Kaken stekes på nederste rille ved 200 grader i ca. 30 min. Server kaken lunken med pisket krem.

 


Eplekake med kardemomme

·        2 egg

·        2 dl sukker

·        2 ¾ dl hvetemel

·        2 ts bakepulver

·        75 g smør

·        ¾ dl melk

·        2 ts malt kardemomme

·        2-3 epler

·        Melis til pynt

 

Tilberedning: Sett ovnen på 175 gr. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland mel, kardemomme og bakepulver og rør det i vekselvis med melk og smeltet smør. Hell røren i en godt smurt form. Skrell eplene og del dem i båter. Stikk båtene ned i røren. Stekes i 35 min. i nederste del av ovnen. Avkjøl kaken og dryss melis over ved servering. Krem smaker godt til.

 


Epletosca

(4 porsjoner)

·        125 g smør

·        3 dl hvetemel

·        3 ss vann

Fyll:

·        4 epler

·        1 ss sukker

·        1 ts potetmel

·        skallet av ½ sitron

Toscarøre:

·        1 dl hakkede mandler

·        1 dl sukker

·        50 g smør

·        1 ss hvetemel

·        1 ss melk

 

Tilberedning: sett ovnen på 200 grader. Hakk sammen smør, mel og vann til en smidig deig. Trykk deigen ut i en stor paiform. Forstek i 10 min. Skrell eplene og ta ut kjernene. Skjær eplene i tynne skiver. Fordel eplene i formen og strø over en blanding av potetmel, sukker og revet sitronskall. Skru varmen opp til 225 grader. Bland alle ingrediensene til toscarøren i en gryte og kok det opp under omrøring. Fordel røren utover eplene. La kaken steke videre i 15 minutt, til toscarøren har fått en fin farge. Serveres lunken sammen med vaniljesaus.

 


Fyrstekake

·        250 g mel

·        165 g smør

·        165 g sukker

·        1 eggeplomme

·        1 ss fløte

·        3 eggehviter

·        125 g sukker

·        175 g mandler

 

Tilberedning: Smøret hakkes i melet. Tilsett sukker, eggeplomme og fløte. Deigen arbeides lett sammen og ½ kjevles ut til bunn og sider i en smurt lokk- kakeform. Eggehvitene piskes stivt og blandes med de hakkede mandlene og sukkeret. Dette has i formen. Resten av deigen kjevles ut i strimler (lokk) Pensles med egg . Stekes ved 180 °C  i ca. 30 min. Mandlene kan også males.

 


Gulrotkake

·        300 g smør

·        6 egg

·        350 g sukker

·        350 g hvetemel

·        2 ts bakepulver

·        2 revne gulrøtter (ca. 2 ½ dl.)

·        1 dl rosiner

Glasur:

·        Ca. 5 dl melis

·        ½ dl vann

Pynt:

·        1 gulrot

·        ½ dl rosiner

·        sitronmelisse

Tilberedning: Stekes ved 180 gr. I ca. 50-60 min. i en stor springform, 28 cm i dia., på nederste rille.

 

Ida kake

Bunn:

·        5 eggehviter

·        200 g kvernede nøtter

·        200 g melis

·        1 ts bakepulver

Fyll:

·        4 eggeplommer

·        125 g farin/sukker

·        1-2 ts vaniljesukker

·        1 dl fløte

 

Tilberedning: pisk eggehvitene stiv. Bland i nøtter, melis og bakepulver. Stekes ved 150° i 45 min. varmluft- innsatshøyde 2. Fyllet blandes sammen og nam!

 


Jødekaker

·        500 g sukker

·        5 dl kulturmelk

·        125 g smør – smeltet

·        600 g mel

·        1 ½ ts hornsalt

·        perlesukker

·        Kanel

 

Tilberedning: Sett på stekeplate med to spiseskjeer, ha på perlesukker og kanel. Stek ved 200°C i ca. 15 min.

 

 


Krydderkake

·        200 g smeltet smør

·        1 liter kefir

·        500 g sukker

·        650 g hvetemel

·        4 ts natron

·        2 ts kanel

·        2 ts kardemomme

·        2 ts nellik

 

Tilberedning: Smelt smør og rør inn kefir og sukker. Bland sammen resten av ingrediensene og rør inn i deigen. Hell i en smurt liten langpanne i varm stekeovn, på nederste rille, ved 175 grader i ca. 40 min. Avkjøl kaken litt før den tas ut av formen. Kaken holder seg saftig og myk uten frysing, men egner seg også til å fryses.

 


Krydderkake

(2 kaker)

·        300 g smør

·        6 egg

·        350 g sukker

·        350 g hvetemel

·        2 ts bakepulver

·        1 ts malt nellik

·        1 ts malt muskatblombe

·        1 ts malt kanel

·        1 ts malt ingefær

Ostekrem til en kake:

·        125 g kremost naturell

·        2 dl créme fraîche

·        ca. 5 ts honning

·        litt sitronsaft

Pynt:

·        Kaneldryss

Tilberedning: Stekes ved 180 gr. I ca. 50-60 min.

 

Muffins m/ vanilje

·        2 egg

·        2 dl sukker

·        3 dl hvetemel

·        1 ½ ts bakepulver

·        1 ts vaniljesukker

·        1 ½ dl melk

·        2 ss smør/ margarin

 

Tilberedning: visp egg og sukker hvitt. Tilsett det tørre, så melk og margarin. Fylles i papirformer og stekes ved 200° i ca. 10 min.

 


Rabarbrapai

Bunnen:

·        175 gr smør

·        4 dl hvetemel

·        ¾ dl sukker

·        1 eggeplomme + 1 til pensling av bunnen

·        2 ss vann

Fyll:

·        750 gram rabarbra

·        2 dl sukker

·        2 ss potetmel

Topping:

·        2 eggehviter

·        1 ½ dl melis

 

Tilberedning: Arbeid ingrediensene i bunne sammen. La hvile ½ time. Trykkes ut i rund form. Pensles med eggeplomme. Forstekes 10 minutter ved 200 grader. Fylles med rabarbra som er fint kuttet og godt blandet med sukker og potetmel. Stekes så i 15- 20 minutter ved 200 grader. Visp så eggehvitene stive og tilsett melisen litt etter litt, visp videre- gjerne 6.8 minutt. Bre så marengsmassen utover paien- og stek videre i ca. 15 minutt eller lengre ved 150 grader. Serveres varm eller kald med krem eller is til.

 


Sitronkake

·        200 g sukker

·        2 egg

·        1 sitron- vaskes og rives

·        2 ½ dl mel

·        2 ts bakepulver

·        50 g margarin (smeltet)

·        1 ½ dl melk

·        Melis til pynt

 

Tilberedning: visp egg og sukker til eggedosis. Sikt mel og bakepulver vekselvis med væske. Rør inn sitronskall og litt sitronsaft. Ha røren i en godt smurt form (22 cm). Stekes ved 225° i 35-40 min. La kaken stå litt i formen før den avkjøles på rist. Prikk kaken lett og drypp over resten av sitronsaften. Sikt på melis når kaken er kald.

 

 


Sjokoladekake med Nesquik

·        150 g smeltet, avkjølt smør

·        7 ½ dl kefirmelk

·        5 dl sukker

·        1 ss natron

·        6-8 ss Nesquik-pulver

·        10 dl hvetemel

Glasur:

·        300 g melis

·        100 g smeltet smør

·        3- 4 ss nesquik-pulver

·        litt sterk kaffe

·        3 ts vaniljesukker

 

Tilberedning: Natron og litt kefir blandes. Alt blandes godt og helles over i en smurt langpanne. Stek  ved 200 °C i 25-30 min.

 


Sjoko-langpanne

·        300 g smør

·        6 egg

·        350 g sukker

·        350 g hvetemel

·        2 ts bakepulver

·        4 ss kakao

Sjokoladekrem:

·        125 g mykt smør

·        125 g melis

·        1 egg

·        ca. 2 ss kakao

 

Tilberedning: stekes ved 180 gr i ca 20-25 min. i langpanne ca. 40 x 45 cm. Nederste rille.

 


”Mislykket” sjokoladekake

·        4 egg

·        2 dl sukker

·        200 g kokesjokolade

·        200 g smør

·        2 ½ dl melk

·        1 ts bakepulver

Glasur:

·        1 plate kokesjokolade

·        2 ss appelsinjuice

 

Tilberedning: Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt sjokolade og smør sammen, og rør det inn i eggedosisen vekselvis med sammensiktet mel og bakepulver. Stek i smurt og mel-strødd form (22-24 cm), ved 225 grader i 20 min. Kaken skal ha en bløt kjerne. Pynt med en plate kokesjokolade som er smeltet i 2 ss juice. Ikke rør i sjokoladen før den er helt myk.

 


Sjokoladekake med Vikingmelk

Bunn:

·        6 egg

·        6 dl sukker

·        450 g smeltet smør

·        12 dl hvetemel

·        3 ts bakepulver

·        10 ss Nesquik-pulver

·        2 dl Vikingmelk

·        2 ½ dl kefir

Glasur:

·        6 ss melis

·        3 ss Nesquik flytende

·        3 ss sjokonøtt

·        ca 3 ss kaffe

 

Tilberedning: Lag eggedosis av egg og sukker. Tilsett smøret i eggedosisen og resten av ingrediensene og bland alt lett sammen. Hell i en smurt langpanne. Stek ved 180 °C på nederste rille i 30 - 40 min.

 


Kaffekomitéens sjokoladekake

·        4 egg

·        250 gram sukker

·        150 gram hvetemel

·        ½ ts bakepulver

·        100 g hakkede valnøtter

·        1 plate kokesjokolade

·        1 dl sterk kaffe

Fyll:

·        2 ½ dl kremfløte

·        2 ts pulverkaffe

·        10 stk sjokoladekonjakker

Glasur:

·        1 plate smeltet kokesjokolade

·        1 ss kaffe

·        1 ss 0lje

 

Tilberedning: Visp egg og sukker stivt. Sikt i hvetemel tilsatt bakepulver og tilsett valnøttene og smeltet kokesjokolade tilsatt kaffen. Hell i rund form. Stek ved 175 grader i ca 50 min. Avkjøl på rist. Lag fyll ved å vispe stivt kremfløte og tilsett pulverkaffe. Knus og tilsett sjokoladekonjakkene. Del kakebunnen i to og synk med ca. 4 ss kaffe før kremen legges i og kaken legge sammen. Glaser kaken med glasuren. La kaken stå kjølig en stund før den garneres med krem, mokkabønner, marsipan eller annet egnet pynt. 

 

 

Ostekake/gelekake

Bunn:

·        220 gram Digestive kjeks

·        110 gram margarin

Fyll:

·        1 pakke sitrongele

·        2 ½ dl vann

·        3 dl kremfløte

·        100 gram melis

·        1 ts vaniljesukker

·        2 esker ananasost

·        3 dl lettrømme

Topping:

·        1 pakke jordbærgele

·        5 dl vann

 

Tilberedning: Kjeks og margarin smuldres til en stor ball. Ta form uten bunn nedpå fatet. Fordel kjeks/smørmassen på fatet i formen. Kok opp sitrongele sammen med vann. Avkjøles. Lag krem av fløte, melis og vaniljesukker. Krem, ost og rømme blandes i geleen (som nå må være nesten stiv). Dette has oppå kjeksmassen. Settes til kjøling. Topp med jordbærgele som er nesten avkjølt.


Sjokoladenøttefristelser

·        4 egg

·        4 ½ dl sukker

·        300 g smør

·        2 plater dronning kokesjokolade

·        4 dl mel

·        2 ts bakepulver

·        2 ss vaniljesukker

·        250 g nøtter

 

Tilberedning: Lag eggedosis av sukker og egg. Smelt så smør og kokesjokolade. Avkjøles. Blandes i eggedosisen. Bland så mel, bakepulver og vaniljesukker og sikt i. Nøttene grovhakkes og drysses på toppen av kaken. Stekes ved 200 grader, nederste rille, i stor langpanne i ca. 18 min. Kle langpannen med bakepapir. Oppbevares i tett boks i kjøleskapet.

 


Sjokoladeruter (myke)

·        250 g smør

·        150 g kokesjokolade

·        5 egg

·        200 g sukker

·        1 ½ appelsin (saft og skall)

·        1 ts bakepulver

·        150 g mandler

 

Tilberedning: Smelt smør og sjokolade og avkjøl. Pisk eggedosis av egg og sukker og ha i smør, sjokolade og appelsinsaft. Rør inn hvetemel tilsatt bakepulver, grovhakkede mandler og appelsin. Hell røren i en godt smurt langpanne. Stek kaken på nederste rille ved 170 grader i 30-40 min. Avkjøl på rist. Skjær kaken i små ruter før servering.

 


Sjokoladeskuffkake 1

·        4 egg

·        6 dl melk

·        6 dl sukker

·        9 dl mel

·        4 ts vaniljesukker

·        4 ts bakepulver

·        275 g smeltet smør

·        2 ss kakao

Glasur:

·        400 g melis

·        8 ss smeltet smør

·        2 ss kakao

·        4 ts vaniljesukker

 

Tilberedning: Pisk eggedosis. Bland det tørre. Siktes i vekselsvis med melk. Smør til slutt. Stekes 180° i 30-35 min. Glasur smøres på lunken kake.

 


Sjokoladeskuffkake 2

·        4 egg

·        6 dl sukker

·        9 dl hvetemel

·        3 dl melk

·        150 g margarin

·        2 ss kakao- gjerne mer

·        4 ts bakepulver

·        4 ts vaniljesukker

Fyll

·        400 g melis

·        8 ss margarin

·        8 ss kaffe

·        2 ss kakao (gjerne mer)

·        4 ts vaniljesukker

 

Tilberedning: Stekes ved 200 grader i 20 min.

 


Svensk konfektkake

Bunn:

·        250 g hasselnøtter/ mandler.

·        200 g melis

·        1 ts bakepulver

·        5 eggehviter

Topping:

·        5 eggeplommer

·        125 g sukker

·        1 ts vaniljesukker

·        1 dl fløte

·        150 g meierismør

 

Tilberedning, bunn: Pisk eggehvitene stive. Sikt melis og bakepulver og fold dette forsiktig inn. Fold til slutt inn hasselnøttene. Smør kakeformen godt og hel deigen forsiktig i formen. Stekes ved 175° i 35 min på nederste rille. Etter at kaken har avkjølt i 5- 10 min. skjærer man med en kniv langs sidene og tipper den om.

 

Tilberedning, topping: Bland eggeplommer, sukker, vaniljesukker og fløte i en kasserolle og rør godt til det koker opp. Småkok i 3 min og rør hele tiden. Ta kjelen av varmen og tilsett 150 g. kaldt smør. Rør til blandingen er jevn. Sett toppingen i kaldt vannbad og smør utover kaken når den er kald. Pynt med hakkede nøtter/mandler.

 


Svensk Ostekake

·        3 egg

·        ½ dl sukker

·        1 beger Cottage Cheese 300g.

·        ½ dl hvetemel

·        1 dl H-melk

·        ½ dl rosiner

·        ½ dl hakkede mandler.

 

Tilberedning: Visp egg og sukker. Bland i det øvrige. Hell røren i smurt, ildfast form (ca. 1 liter). Stek kaken ved 180° i ca. 45 min. Serveres nystekt med syltetøy og vispet krem.

 


Toscakake

Bunn:

·        150 g smør

·        2 dl sukker

·        2 egg

·        ½ dl vann

·        ca. 3 dl hvetemel

·        1 ts bakepulver

·        2 ts vaniljesukker

Glasur:

·        50-75 g mandelflak

·        50 g smør

·        1 dl sukker

·        1 ss hvetemel

·        1 ss melk

 

Tilberedning: rør smør og sukker lyst og lett. Tilsett ett egg om gangen og rør kraftig. Tilsett vann. Bland det tøtte og bland i deigen. Stekes ved 175°.

 

 

Valnøttkake med romkrem (Kilde:Freia)

Kakebunn:

·        200 gr valnøttkjerner

·        100 gr kokesjokolade

·        200 gr hvetemel

·        200 gr sukker

·        4 egg

Fyll:

·        1 pk Freia kakefyll med romsmak

·        4 dl melk

Topping:

·        Freia dronning glasur

 

Tilberedning: Mal valnøttkjerner, sjokolade og med sammen i foodprocessor. Pass på at blandingen ikke blir for finmalt. Visp eggedosis av egg og sukker og vend inn i nøtteblandingen. Fyll røren i en godt smurt form, ca 24 cm, og stek kaken på nederste rille ved 170 grader i 45 min (til den er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen på rist. Lag kakefyll etter anvisning på pakken. Del kaken i to eller trelag og legg den sammen med kakefyll mellom lagene. Smelt glasuren etter anvisningen på pakken og smør den utover kaken. Pynt eventuelt med friske bær. Vel bekommen!