Arkiv 2009 - 1

Bilder og historier fra 2009 - sommer.


20090827 - Familiedag for BKK på Brann stadion

Familiedag på Brannstadion for BKK Da var familiedagen for BKK på Brann Stadion over. Maja spilte på Moss og hadde Petter Vågan Moen som spillende trener. Pølser, boller, Brann T-skjorter, Gull Brand og autografer, full pakke og mange smil. Papsen lå strak ut på sofaen og kunne dessverre ikke bli med. Ingrid koste på nesen til Gull Brand og Maja sanket autografer fra Husekleppen og de andre stjernene.
Bildeserie


20090823 - Bursdagsfest for Maja - klassefest

Augusttur på Kvamskogen Da var festen over...   Alle jentene i klassen til Maja var invitert til bursdagsfest. Det så ut som om alle koste seg både med vannballong kasting på F, lakrislissespising, natursti og mye god mat. To timer føk avgårde - og nå trenger de fleste å lufte både vett og kropp...så nå går vi på tur.
Bildeserie


20090820 - Mykje løye om dagene

Politibåt i Straumsosen Det har vært mange båttyverier i det siste...også fra kjentfolk. Godt å se at lovens lange åre patruljerer nabolaget. Det blå nøstet ble besøkt(?).

20090818 - HURRA...

...M har begynt i 2. klasse. Monica er kjempe grei, jeg er glad for at jeg fikk henne til lærer. Sofie har begynt i 1. og jeg har vært med henne alle dagene. Det er kjempe gøy på skolen med Sofie.

...I har begynt på Nansen, det er avdelingen for de største barna på veksthuset barnehage. Det var litt skremmende å begynne igjen, men nå går det mye bedre.20090818 - Kajakk forbi Turøy og rundt Toftøy

På kajakktur vest for bølgekraftverket i Øygarden.

Jeg og Cato padlet i 2,5 timer i svære dønninger, kokende makrellhav og stille havblikk. Dessverre turde jeg ikke ta bilde da Cato forsvant i dønningene helt vest i havet. Viktigere å ta vare på seg selv enn å ta gode bilder. Men det kribler litt ekstra med havet rett ut mens dønningene ruller forbi, i bølgedaler ser du ingenting, på toppene får du en sugende ferd mot bunnen. Det er en grunn til at bølgekraftverkene ble bygget her...og at de ble knust av bølgene! Det var en opplevelse å padle vest av restene av kraftverket. Da vi kom oss trygt øst for Turøy gikk turen rundt Toftøy og tilbake til Torsvik. Nydelig, blikkstille men etterhvert sliten...

På kajakktur På kajakktur

England neste?

...godt å komme hjem igjen til nydelig solnedgang.

20090817 - Badeland

Mandag var det planleggingsdag og pappa tok I og M med i badeland. Ingrid rusjet masse på en blå rusjebane - og hoppet mye og øvde på å svømme. Maja koste meg skikkelig. Hun rusjet også i den blå seilebanen, og i begynnelsen gadd hun ikke, men etter hvert så rusjet hun masse. Maja hadde med dykkermaske og dykket nesten hele tiden. Vi koste oss skikkelig og syntes det var skikkelig, skikkelig GØY.

Etterpå kjøpte vi CD til alle sammen, M fikk AF1-gjengen. De er tøff og de er veldig flinke til å synge. I kjøpte Tone Damli Aaberge - og hørte masse på rommet mitt. Pappa fikk seg Lars Vaular - og han må ha solbriller på!20090814 - Kvamskogen

Augusttur på Kvamskogen Da har vi returnert fra Kvamskogen og skybrudd fra vi kom til vi reiste. Det ble kortere turer enn planlagt men desto mer spilling. Maja synes Bondespillet var superGØY - og hun vant til og med over Mamma og Pappa.
Bildeserie


2009 sommer i Danmark

SpeedCat Kristiansand - Hirtshals Reiserute:
Bergen - Arendal- Kristiansand-Hirtshals-Grenaa - Ebeltoft-Femmøller strand - Mols Bjerge - Randers - Hirtshals - Skagen - Kristiansand-Bergen

På besøk i Arendal hadde vi en deilig dag på stranda, men den endte med at F måtte på legevakten med et kutt under foten. Kom ut med tre sting, BADEFORBUD og krykker! :(

Til Grenaa
Vi reiste fra Kristiansand tidlig om morningen med en båt som gikk superfort. På vei til Grenaa stoppet vi i Hobro og spiste den første danske isen. Endelig på hotellet tok vi en dukkert i badabassenget. Jentene gikk kveldstur på stranden.
Bildeserie Grenaa

Djurs Sommerland
Vi var fredag og lørdag i Djurs Sommerland. Flott sted! Lite kø og noe for enhver smak. Hottentoten ble I's favoritt, mens M digget bølgebassenget. Anbefales :)
Bildeserie Djurs Sommerland

Sommerhuset på Femmøller strand
Vi var veldig fornøyd med sommerhuset på Femmøller strand. Det var akkurat slik vi hadde trodd og håpet. Det lokale bakeriet lå 5 min unna og åpnet kl 7 hver morgen. F og M syklet hver morgen etter ferskt brød og kjærlighet på pinne.
Bildeserie Femmøller strand- sommerhus

Bading
Vi hadde varierende vær, men bade skulle vi:)
Bildeserie bading

Ree park Ebeltoft Safari
Litt tilfeldig at vi dro hit, men denne dyreparken var kjempefin.
Bildeserie Ree park

Mols Bjerge og Ebeltoft
Ebeltoft ligger i Mols der Molboerne kommer fra. Der ligger også Mols Bjerge som er et dansk "høyfjellsområde". En fin dag gikk vi på tur der og endte i molboenes "hovedstad" Agri.

Historien om molboerne og kirkeklokken:
En gang molboene var truet av krig, fikk de for seg at de ville berge kirkeklokken. Spørsmålet var hvor skulle de gjemme den, slik at ikke fienden fant den. Løsningen ble å senke den i sjøen. De slepte den ned i en stor båt, rodde langt utpå, og veltet den tunge klokken over bord.
-Men hvordan skulle de finne den igjen?
-Nei, det var ikke noe problem,
mente en av dem.
-Vi setter bare et merke der vi kastet den uti, sa han, og skar et dypt merke i båtripen, på den siden der kirkeklokken var kastet over bord. Deretter rodde molboene glade hjem igjen, trygge på at de nok skulle finne igjen klokken, når fienden var ute av landet.
Bildeserie Mols Bjerge og Ebeltoft

 


Arkiv

Flere historier finnes under arkiv i menyen til høyre. Scroll til toppen igjen eller trykk her Arkiv!


Villhaugen på frierferd

Arkiv


Ymse