Arkiv 2009 - 2

Bilder og historier fra 2009 - høst.


20091025 - Knappskogfjellet

Ørner over Sotra Søndagsturen gikk til Knappskogsfjellet og turguide Ingrid viste vei. Hun har gått her med barnehagen noen ganger og tok oss andre med på "upløyd" fjell. Vel oppe på toppen fikk vi god utsikt i alle himmelretninger, omtrent like god utsikt som ørnene som lekte og koste seg i østavindsdraget. Flotte fugler og flott tur. Mens papsen labbet videre mot Morland - Kolltveit - Bildøy, gikk de tre andre ned til Knappskogskole og på loppemarked.
Bildeserie


20091024 - Håndballkamp

Første håndballkampen for Maja sitt lag - Sotra SK Da var håndballkarrieren igang. Det var satt opp dobbeltkamp i Ågotneshallen og Maja (som for anledningen spilte som nr. 6) sitt lag møtte både Askøy og Kjøkkelvik Kanin til minihåndball. Minihåndball er 4 på hvert lag og keeper er med i angrep, samt at regelverket er svært rundt... Jentene stilte i drakter for første gang og det ble noen fine lagbilder før vi var klare til kamp:

 

Første kamp - første angrep - Maja suser ballen i mål: 1-0!

For en start på håndballkarrieren! Det går kast i kast og tilslutt ender det med et hederlig 7-9 tap. Da ble det trøstevaffel før nest kamp. Tror de lærte masse første kampen, men ikke nok til at kaninene fra Kjøkkelvik ble for sterke: 2-9. Angrepene blir gjerne bygget opp med heftige diskusjoner om hvem som skal få avslutte (alle vil score) - og overraskelsesmomentet var nok fraværende idag. Uansett - det så ut som om alle syntes det var kjekt å endelig få spille ordentlig håndballkamp. Noen utfordringer for tilskuerne også - den ene kaninen holdt ballen i 1 minutt mens alle fra sidelinjen ropte hva hun skulle gjøre - det ble så mye roping at hun ble handlingslammet. Når 3 sekundersregelen blir tøyd til over minuttet mister kampen litt fart...

De lærte også av å se på andre lag spille kamper - og til den andre kampen hadde de til og med lært seg å heie når de satt på innbytterbenken:

Heia SSK - Heia SSK - Heia SSK

Det var gøy å se på og deilig med vaffel og kaffe; det blir nok "bankers" også ved neste korsvei.
Bildeserie


20091022 - ForeldreCafè

Barnehagen synger Yeti

Stø kurs Foreldre var invitert på cafè i Veksthuset. Som alltid var det underholdning før vi kunne hive oss over cafè-tilbudet; grøt, rislapper og linsesuppe (+ kaker). Her var høydepunktet Yeti-sangen - "som kunne være litt skummel men den var ikke farlig altså..." Etter maten var det aktiviteter som svampekasting, sykkelløp, kino mm, og alt kostet en liten slant med penger.

Maja på toppen av bakken Som vanlig gikk alle pengene til et veldedig prosjekt og som barna har jobbet og lært om gjennom ulike prosjekter siste året. Denne gangen gikk pengene til FORUT sitt Omis-prosjekt (Nepal). Det kan se ut som om Maja vant i loddtrekningen, men her er det nok et falskt smil - men et fint et!.


20091021 - Sykkeltur i solskinn

Ingrid klar for sykkeltur Stø kurs Maja på toppen av bakken

Vi måtte nyte høstsolen og fikk oss en rask ettermiddagssykkeltur. Som vanlig tok pappa bena fatt mens resten rullet lett avgårde. Nydelig vær gjorde godt for kropp og sjel.


20091017 - Kvamskogen visning/tur

Trollet under broen Hytte tilsalgs på Kvamskogen og vi benyttet det nydelige høstværet til å ta oss en kjentmannsrunde i området fra NAF'en til Bondetrekket. Ettersom vi kjørte J til kurs på Scandic ble det litt sent, så vi startet turen med ferske boller på benkene ved NAF'en. Gode og mette la vi i vei oppover i lien og fikk nærmere innblikk i vinterbrøytete veier, vann og kloakk, solforhold mm. Etter å ha nådd toppen av hyttefeltet vendte nesen mot Furedalstrekket og ned til visningshytten. Mange kvadratmeter med deilig luksus - og stiv pris! Etter en hyggelig visning gikk vi opp i nytt hyttefelt rundt Bondetrekket - mange store hytter her også. Nok en gang på toppen og skuet over Kvamskogen som badet i høstsol. Så bar det nedover i motorsykkelfart - over myrer, tuer og isbelagte steiner! Uheldigvis måtte vi over en bro med et skummelt troll under - men det gikk heldigvis bra. Det var en nydelig 3-timerstur og morsomt å snike seg innimellom steder man ellers aldri går vinterstid.
Bildeserie


20091011 - Høstferie

Slutten på høstferien, togtur på vei hjem til Bergen Da sitter vi på toget hjem fra høstferie, etter en knapp uke hos mormor og morfar. Vi har vært på turer, feiret bursdagen til pappa, besøkt familie og venner, sett på både levende og døde dyr (av det lite levende slaget var det 4 elger som var tatt under høstjakten, mens en sau lå med buken i været på beitet!).

Mens mamma og pappa var på en svært hyggelig lørdagsfest i Oslo med vennegjengen til mamma - så passet mormor og morfar englene. Englene ble søndag morgen kjørt til Hønefoss der de møtte to trøtte typer på toget fra Oslo.
Bildeserie - 1
Bildeserie - 2


20091005 - Badeland

Første dag i høstferien og papsen, Maja og Ingrid tok seg en liten tur til Vannkanten. Liten kan vel kanskje diskuteres - det ble en 3 timers økt! Maja har virkelig fått opp dampen - både i rusjebanen, hopping fra stupebrettet, dykking og svømming. Ingrid har alltid vært glad i rusjebanen, så også i dag. Hun øvde også mye på å svømme, og det går fort fremover. Med hyppigere Vannkantenbesøk kan vi kanskje få den lille badenymfen til å ta sine første tak alene. Ingrid prøvde også på hopping i dag, både fra kanten og fra startblokkene:-) Maja var i det tøffe hjørnet i dag og prøvde seg på to stup - her skal det øves mer. Til og med en Duffe-dans og vannpistoler ble det tid til i dag. Det var noen slitne vanntroll som plukket med seg noen rundstykker til lunsj - godt på overtid.


20091004 - Stoltzekleiven

Stoltsekleivenportalen

 
Papsen og Ingrid trosset regn- og haglebyger og kraftig vind - 19 m/s over Sotrabroen - for å beseire Stoltzen. Parkerte med Mulebanen og la i vei, og vi startet klokken da vi gikk under Stoltzekleiven-porten. Etter 36 minutter nådde vi "målseilet" - og Ingrid løp i mål uforskammet pigg. Papsen derimot hang litt etter som et svett slips...ettersom han i to perioder hadde turkameraten på ryggen.

Ingrid løper i måle etter sin første Stoltzen opp

 
Fra Sandvikspilen og utsikt over Bergen Etter en velfortjent kjeks på toppen måtte vi bort til Sandviskpilen for å skue Bergen fra oven. Ned igjen tok vi turen over Sandviksfjellet og ned Skredderdalen. Her var det som å løpe i berg-og-dalbane sa Ingrid og suste nedover. Alt i alt en god tid og en herlig tur - og Ingrid var kjempe flink hele veien. Vel hjemme var det lunsj med de to andre - tidlig opp og raskt i gang! (Papsen tok seg en tur alene 2 dager senere og da ble tiden 15min og 43sek)


20091002 - Tannlegetime

Kontroll hos tannlegen

Forrige gang vi gikk til tannlegen var forjeves - de "glemte" å gi beskjed til oss om at tannlegepleieren var i begravelse denne dagen! Så dag to med fri fra jobb steppet vi på ny opp - og Ingrid var klar for en rask sjekk - premie - og raskt ut igjen. Sånn skulle det ikke bli... ..."en skygge" måtte utforskes nærmere og det bar til røntgenapparatet. Dette er ikke designet for små barnemunner og Ingrid fikk vondt av å bite over "bildefilmen", det ble heller ikke bedre at tannlegepleieren var lite barnevennlig og stappet tingene inn i munnen til Ingrid og holdt fast så tårene piplet. Ikke noe særlig møte med helsetjenesten. Uheldigvis så må vi inn igjen og da skal det borres, for "skyggen" skal vekk. Ingrid er heldigvis glad hun skal få en premie til......det gjelder å tenke positivt!


20090930 - Klassetur i Alvøen

Klassetur i Alvøen - skal vi kysse frosken?

En våt onsdagskveld i september var det tur i Alvøen med barn og voksne i 2B. Det var kjekt at så pass mange stilte og trosset tidsklemma og været; omtrent 10 store og 10 små. Vi gikk fra Alvøen Idrettsplass til Storavatnet, selvfølgelig med en del små og store omveier. Fredrik og Ingrid + to klassekamerater til Maja fant mange dammer og gode gjemmeplasser. Ingrid skremte "vannet" av en gutt som gikk forbi. Maja lånte hunden til Ina og fikk testet å gå på tur med hund...la oss håpe hun ikke ble fristet! Vi fant også en frosk - og den gikk fra hånd til hånd og har nok aldri vært på en slik luftetur tidligere. Men det var ingen som prøvde å forvandle frosken til en prins, kanskje like greit.

Klassetur i Alvøen - 10 store og 10 små Det så ut til at allle trivdes den 1.5 timen turen varte - og dette var et kjekt alternativ til typiske kaffe og kake sammenkomster.


20090927 - Turorientering

Kliss våt gjeng foran en post

Ingrid må forsere stien som ligner mer på en elv Nok en søndag på tur etter gjemte poster...og nok en dag med øs-pøs! Selv om slusene stod på vidt gap så koste vi oss - det hjelper å tulle, tøyse og leke, og ikke minst hoppe i søledammer. Turen denne gang gikk til Alvøen skole og sørover - og nok en gang ledet postene oss til steder vi ikke har vært før - selv om vi har vært "her" tusen ganger før. Stiene lignet mer på elver, men vi har vært ute en høstdag før så vi forserte dem på 1-2-3 - lett som bare det. Selv om vi dusjet under trærne så var det godt for to småtroll å stupe rett i badekaret når vi kom hjem.


20090925 - Sykkeldag

Fredag er sykkeldag i barnehagen

Fredagen er sykkeldag i barnehagen og Ingrid og alle de andre barna stortrives med å suse rundt på parkeringsplassen. De har både bensinstasjon og bompengestasjon. Skilt og kjegler hører med og ofte er det svært mange som vil dirigere. Ingrid er blitt veldig flink til å sykle, og ikke minst starte og stoppe. Så nå gleder også papsen seg til å dra på sykkeltur - endelig slipper han å løpe etter og heller ta sin egen sykkel!

Ingrid i farten på fredagssykkeldagen i barnehagen

20090920 - Dagen derpå

Lyderhorn dagen derpå

J og F lånte vekk ungene på sin 1-års dag og stakk til byen for en bedre middag. Dagen derpå var vi også nokså få personer i husstanden, og vi benyttet anledningen til en rask tur på Lyderhorn. Det var gull med kakao på toppen, og lite i enden av regnbuen.


20090918 - Barnehagebursdag

Barnehagen på bursdagsfest

Ingrid hadde Vepsen og Lille Persille på besøk - 14 ivrige barnehagevenner. Heldigvis var det fint vær og vi kunne sende alle på en løpetur rundt huset og danse på terrassen:-) Vannballognkasting på papsen ble det også tid til, til stor forlystelse for gjengen. Etter to hektiske timer kunne helgen start for mamma og pappa også.
Bildeserie


20090917 - Disco Freestyle

I dag har Maja og Ingrid deltatt på sin første Disco Freestyle dansetime. Etter en time var begge svette og blide. Prøvetimen var kjempe gøy og Maja vil i allefall fortsette mens Ingrid lurer litt på turning. Uansett - begge fikk et velfortjent bad.

J var på kokkekamp med jobben og kom hjem med kokkelue og ketchup(?).


20090916 - Ingrid 5 år

Bursdagsbarnet

Hurra for Ingrid 5 år! Godjenten har hatt en fin dag med bursdagsmorgen med snop og presanger, kronelaging i barnehage, middagsbesøk med familie, koselig telefon fra Etiopiagjengen. Ingrid fikk tryllesett og tryllet til stor fornøyelse for publikum. Hun var utrolig flink og lurte både farmor og pappa trill rundt.
Bildeserie


20090913 - Turorientering i Alvøen

Turorientering i Alvøen

Turorienteringskart ledet oss til en høsttur i Alvøen. To timer på sti og myr, over busker, under trær og av og til nesen i lyngen. Søndagen ga oss i alt 5 poster, 5 ledebokstaver og mange poeng. I og M var supre postfinnere. På slutten ble det travelt og vi skyndtet oss hjem, for I skulle i bursdagsbesøk klokken 13.
Bildeserie


20090906 - Vinterklargjøring

Vedlagring på Kvamskogen

En arbeidssom helg nærmer seg slutten. Båten er vasket og kommet på land. Og Kvamskogen er klar for en kald sesong. 30 sekker med ved er stablet der ved stables kan. J og F klargjorde på Kvamskogen, mens de yngste og eldste var i Idrettsparken for åpning av Sotra SK! Hoppeslott, is, pølser, ... , med andre ord FEST.

Jørild i action med veden Lageret under hytten er fyllt til randenArkiv

Flere historier finnes under arkiv i menyen til høyre. Scroll til toppen igjen eller trykk her Arkiv!


Villhaugen på frierferd

Arkiv


Ymse