Arkiv 2009 - 3

Bilder og historier fra 2009 - oktober til desember.


20091231 - Nyttårsaften

Selvsminket prinsesse

Nyttårsfeiringen er over og den litt lange og tunge 1. januar er tilbake. Vi har tilbakelagt et flott år og en koselig kveld med en merksnodig bukett av søte, skumle og rare skapninger, god mat og drikke, og posene fulle av snop. Selvsminkede prinsesser, bjørner, ulver og noen skapninger fra en annen verden vandret sammen ut i mørket. Julebukkrunden gikk i lett snøvær og naboer og familier ble besøkt med vakker sang, og alle delte villig ut snop så smilene bredde seg ut over frosne fjes, fra øre til øre. Både små og store holdt seg våken et helt år - fra 2009 til 2010 - så det er mange trøtte tryner i dag.

GODT NYTTÅR!
Bildeserie

Koselig nyttårsfeiring med meny fra øverste hylle

Nyttårsmenyen:
Forrett: Hviløk- og chili-stekte kamskjell med rotmos.
Hovedrett: Kalkun med fløtesaus og salat.
Dessert: Brownies m/bærsaus og vaniljeis.
Kvelds/nattmat: Fiske- og scampisuppe m/rød pesto og hvitløksbrød.


20091230 - Gullosten '96

Trofeet har nådd Sotra

Etter nesten 15 år har trofeet endelig kommet "hjem" til Sotra. Et (m)ost som reklamefilmen vår het hanket inn heder og ære men også en statuett i bronse - eller trolig bly. Den er tung! Navnene på skaperne bak filmen er gravert inn i statuetten og altså etter nesten 15 år ser jeg den for første gang. Både jeg og Torstein hadde rømt Kristiansand før premien ble delt ut, og klipperen vår Eirik har hatt den på peishyllen siden den gang.

For nye seere har jeg lagt ut filmen her: Et (m)ost

Trofeet Gullosten '96 - Et (m)ust


20091229 - Romjulsdrøm på Sotras tak

Romjulsdrøm - topptur på Sotra

-4 grader, nysnø, skyfritt og stille; en romjulsdrøm. Dagen innbød til topptur på Sotras tak. Vi spente for oss apostlenes hester, og med på turen hadde vi mat, drikke, rompeakebrett og noen smil på lur. Det ble likevel en traurig start, men når motoren til de minste begynte å gå varm gikk alt så mye lettere. Jo fler skritt vi la bak oss desto flere meter med nedoverbakke kunne vi ake. Opp 300 høydemeter på en bilfri vei med et nydelig og glatt is/snølag. Rød i kinnene kunne vi nyte utsikten 360 grader - fra tordenskyene i Nordsjøen til hvite breer i øst. En pause på toppen med litt mat og lite drikke ettersom kakaoen fremdeles lå på kjøkkenbenken ... pytt pytt ... nå skulle det akes! Turen ned gikk i rekordtempo og bremsene kunne vært bedre. Både mamsen og papsen hadde isolert sine følsomme romper med sitteunderlag i buksen før nedfarten, og det var lurt. En fantastisk herlig nedfart. Det var noen store glis med kalde tær og kinn som suste ned til bilen.

Deilig å tine opp kroppene med kakao og fyr i peisen da vi kom hjem.
Bildeserie


20091224 - 20091226 - Juleoppsummering

Glade julefeirere

Som alle store nettsteder har vi også laget en julekavalkade, men her er det mer en oppsummering av de første dagene i julen 2009 enn en årskavalkade. Julestrømpe, god mat, fine presanger, glade barn og voksne. Med andre ord en fin jul. Første juledag med lek både ute og inne, både med nytt og gammelt utstyr...og selvsagt nok en dag med mer god mat. Ingrid var glad for endelig å kunne krølle ut tærne sine i nye skisko. Og julesnøen nyttes både rundt huset og i Alvøen.

Vi får la ord være ord og heller sette over til bildene.
Bildeserie


20091223 - Lillejulaften

Nå har vi vasket gulvet og vi har børi ved...

Selv om maten ikke er helt ferdig så har vi det meste på plass. Vi har støvsuga gulvet og vi har børi ved, vi har hengt opp fuggelband og vi har pyntet tre ...og sengene er redd opp for gjestene, pinnekjøttet klargjøres, snøen er på plass ute og viktigst av alt....endelig har fyrbøteren fått en vellykket opptenning, så nå kan julen og besøket komme. Og vi ønsker alle en koselig og morsom jul - GOD JUL!


20091220 - Julegrøt og snølek i Tytebærbrekko

Snølek i Tytebærbrekko

Skal si det snødde i går, nok til 3 runder med snømåking i Tytebærbrekko! Men ~50 cm er velegnet til å leke i. Ski, akebrett og venner - da blir det moro. Mens Ingrid og resten av nabolaget føk nedover svingete bakker med akebrett spente Maja skiene på og fikk øvd på hockey og fiskebein. Mange kalde rumper, kinn og fingrer etterhvert, men da kunne vi gå inn til deilig julegrøt.

Det var dagen for mandel i grøten og det var spente og sultne snømenn som satt seg til bords. Alle skulte som vanlig på hverandre og en etter en gikk de tom i sine grøtfat og grøtskåler. Var den ikke der? Kun en liten jente satt igjen med grøt...og der vokste smilet etter hvert. Ingen sure miner på de som ikke hadde flaksen på sin side i år. Heldigvis var vinneren en god vinner og lot de andre få ta del i premien.
Bildeserie


20091219 - Snøen som falt i år

Om ikke lenge snakker vi om snøen som falt i fjor

Meteorologene (eller egentlig vår egen husmeteorologen) er til å stole på. Det snør det snør...tiddelibom. Noen kaster seg ut med snøskuffen, andre med helt andre formål - lek og moro, borg og snømann. Det hvite teppe demper lyden og åpner opp for å ta i bruk vinterpresangene som kanskje snart ligger under treet i stuen. Papsen laget kakao til borgbyggerne - og selv om kakao alltid smaker godt er det EKSTRA godt etter en hard økt i snøføyken.


20091218 - Nissefest

Nissefest i barnehagen er alltid spennende og gøy

På nissens fang

Det var nissefest i barnehagen 18.12, og det bugnet over av røde nisseluer, fregner og røde kinn. En spent gjeng stod tett i tett da det nærmet seg at selve julenissen ventet i vinterhagen. Og ikke bare ventet han der, han hadde visst med seg noe også:-) Alle fikk hilse på nissen, noen med smil om munn, noen stive som snømenn! "Nissmor" ringte også mens julenissen satt der - han er innhentet av teknologien han også selv om mobilen hans ikke var av den aller nyeste sorten... Før på dagen hadde alle nissebarna spiste julegrøt og kost seg, så kort fortalt: Nissefest og nissestreker fra morgen til kveld.


20091214 - Juleavslutning for 2B

2B fremfører Prøysen sanger + litt Jesus og sånn...

Juleavslutning og foreldre er invitert til et heidundrande juleshow. Maja (2B) arrangerte sammen med 3A, 5B og 7B så det var mange spente og stolte foreldre som var samlet i gymsalen for en helaften i Prøysen og julens ånd. Etter en kjempe tidssprekk i fjor jazzet rektoren opp mange tradisjonelle julesanger og det var bare så vidt det gikk an å trekke pusten mellom versene. Fingrene hans løp over tangentene i rekord fart. Maja var (som alltid) en engel i et nydelig englekor. Som alltid er det noen høydepunkter...på godt og vondt! Etter at showet var ferdig bar det inn på respektive klasserom for kaker, kaffe og litt prating. Men det skulle ikke gi seg der...

Godt på overtid bar det tilbake i gymsalen for gang og sang rundt juletreet. Og jeg trodde ikke jeg skulle si dette, eller skrive, men det var faktisk kjempe gøy selv om noen og enhver var nokså slitne. Rundt om en enebærbusk og Ingrid hengte opp tøy helt fra kjelleren til loftet, og rullet tøy som om hun aldri skulle gjort noe annet. Og når vi hjem hjem går...så går det over alle støvleskaft og da runger latteren gjennom små kropper - og da må til og med papsen trille ut noen lattertoner.
Bildeserie


20091213 - Lucia og Fløyen

Ingrid klar for Luciatog på tradisjonell Villhaugen luciafrokost

Tradisjonell luciafrokost hos Villhaugen med luciatog, deilig mat og hyggelig selskap. Det lille men flotte luciatoget delte ut lussekatter med og uten gluten, og Maja sang "Tenn lys" da Jørild fyrte opp det 3. adventslyset. Lussekattene smakte fortreffelig - og det gjorde jo egentlig alt - og litt i overkant mette ble vi!
Bildeserie

Fløyen og lystenning av det tredje adventslyset

3. søndag i advent og tenning av det 3. lyset på Fløyen. Så etter frokost bar det til Fløyen for de fleste frokostspiserne - noen hadde visning og kunne ikke bli med. Det var nødvendig med søndagstur etter at vi hadde stappet oss så pass til frokost. Opp med Blåmann og ned på bena. Det var Nisseløype i trollskogen med både teoretiske spørsmål og fysiske utfordringer. Nissefar og nissemor var også tilstede i Nissehuset - og ønskelistene ble lagt i postkassen. Fløyen er et fint tumlested for liten og stor. Etter nisseoppgavene gikk vi ned for å synge og tenne det 3. adventslyset på Fløyen. Ingrid og Susanne danset for alle som var til stede. Etter en fin men kald pause kastet vi oss utfor Tippetue - og da tok det ikke lang tid før varmen igjen kom snikende.
Bildeserie


20091212 - Lussekatter, håndball og pepperkakeby

Håndball i Nordneshallen og så pizza og is på Dolly før pepperkakebyen

Hektisk og kjekk førjulslørdag. Det må jo serveres lussekatter på Luciafrokosten som er blitt en tradisjon hos oss. Så da var det bare på nytt å brette ermene opp og kaste hendene ut i melet. Meitemarken Hubert, samt moren, faren og søsteren til Hubert ble også laget. Desverre var det noen av disse som tok sin død i prøvesmakingen til lunsj. Etter lunsj bar det til Nordneshallen ved Akvariet for to håndballkamper, mot Sund og Fyllingen. Nok en pangåpning - Maja banket på nytt kula i mål i først angrep, og etter en gyser av en kamp vant våre jenter 6-5. Farmor, farfar, Susanne og Jonas fulgte med fra tribunen sammen med de sedvanlige F, J og I. Neste kamp begynte like bra men så buttet det voldsomt i mot og de lå under 4-1. Men etter en kanon opphenting endte det 4-4: Ubseiret i Nordneshallen!

Sultne som alle var bar det videre til Dolly for pizza og isbuffet...og det var nødvendig. Primærbehovene må vi ikke tulle med. Selv om pizzaen gikk ned på høykant var nok isen likevel en "højdare". Mange fine isfarger...før Ingrid begynte å røre...etterpå gråbrun. Uansett litt leking i lekebulen og litt mat så var vi klar for å bivåne pepperkakebyen. Og FOR en by. Det er egentlig utrolig hva som kan skapes med litt klissete brun deig. Nok for være nok, nå må vi komme igang med foreberedelsene til Luciafrokosten i morgen tidlig...
Bildeserie


20091209 - Juleverksted på skolen, inkl farmor

Farmor og Maja på juleverksted på skolen

En helt vanlig skoledag...eh...nesten. Det var dagen for juleverksted på skolen og Monica (læreren) trengte 4-5 foreldre som kunne hjelpe til. Ettersom papsen hadde en viktig presentasjon og mamsen skulle på julebord, ble farmor hentet inn fra reservebenken. Men om det var opp til Maja var nok hun førstevalget uansett. Ut fra bildene ser det nå ut som om de har kost seg begge to - selv om det kan bli nokså slitsomt for en stakkars farmor tilbake på skolebenken;-). Maja håpet at også farmor skulle ut i friminuttet, og papsen regnet nok med at farmorer også trengte luft i pausen. Og selv om flittige små og store hender jobbet iherdig ble det tid til et friminutt til glede for både unge og gamle.
Bildeserie


20091206 - Nissfest på Straume

Nissefest på Straume

Årets nissefest med fakkeltog, juletrelystenning, sang, gløgg og nissesjokolade fra nissen - og helt til slutt et flott men høylytt fyrverkeri. Selv om noen av oss ikke er videre begeistret for fakler eller fyrverkeri var det kjekt, og det er blitt en tradisjon nå - 5. året (vårt 4.). Farmor, farfar, kusine, fetter, onkel, tante + mange venner og bekjente var også møtt opp - ny rekord - må ha vært noen tusen!

I god ånd har vi også i dag fått oss en fin søndagsbraketur. Herlig å få luftet hodet og kroppen i dag også.

I disse branntider har vi også kostet på oss en aldri så liten brannøvelse. Ut gjennom vinduer, ned på tak, ned stiger og samling på samlingsplass. Nye røykvarslerer er også skrudd opp - vi er rustet for desember.

Det gror stadig frem litt julepynt i huset, så vi krabber sakte men sikkert mot julaften:-)
Bildeserie


20091205 - Tur, bursdag og peppekakekirkepynting

Pynting av pepperkakekirken

Mens Ingrid dro i bursdagsbesøk og Jørild i butikken tok Maja og papsen seg en tur i nærområdet. En og en halv time med deilig desember luft, klementiner og brakebusker fra topp til tå. Begge liker å bakse med brake og lyng, så det var to blide soler som til slutt kom seg hjem igjen.

På ettermiddagen var det pynting av pepperkakekirken, elgen, trærne og rubbel og bit. Men når vi pynter med snop må man også pynte litt på innsiden av munnen...mmmm.
Bildeserie


20091204 - Når en pepperkakebaker...

Ny bakerunde

Andre runde med baking, og som den første går det så melet skvetter. Vi baker elg i solnedgang - vegger, tak og spir, trær, hjerter og engler. Store og små - men etterhvert alle med melis på!
Bildeserie


20091202 - Nedtellingen har begynt

Nedtellingen har begynt til julen 2009

Vi har som de fleste andre begynt å telle ned til jul, og julekalenderen hjelper oss å holde styr på dagene igjen til den store kvelden.


20091129 - Julebakestarten og søndagstur

Vi baker kakemenn

Mel, deig, former, forkler og store smil. Årets julebakst er i gang og kakemenn står på programmet ...mmmmm ...heldigvis var det kakemenn ...mmmmmm. Ivirge småbakere baker elger, stjerneskudd, hjerter, menn og koner - og innimellom noe som kan være litt vanskelig å kjenne igjen. Uansett, enhjørninger eller UFO'er (Uidentifiserte FOrmer), de smaker nok herlig.

Prøvesmakingen er igang - O jul med din glede!
Bildeserie

Velfortjent tur i frisk høstluft

Frisk kald høstluft, temperatur rundt 0-2 grader og en liten bris. Med kakemenn i magen bar turen opp på Bildefjellet og over tuer, fra stein til stein og ut i lyng og braker. Røde kinn, lek og tullball gjorde godt for store og små - og når Ingrid får latterkrampe og latteren triller like fort ut som vi suser nedover skrentene, da er det herlig å være på tur.
Bildeserie


20091128 - Bildefjellet og julegate

Panorama fra Bildefjellet

Deilig høstvær og en fin tur opp Russarstegen - over Bildefjellet - og hjem.
Stort bilde

Aftenstur til julegaten på Straume

Julegate i Straume sentrum
I, M og F tok seg en aftenstur for å se hvordan den nye julegaten mellom Sartor og Sartorparken så ut i mørket. Ikke akkurat som i Bergen, men den gjør det absolutt litt koseligere der oppe. Uansett deilig med en kveldstur før vi skal inn å gomle lørdagssnop.
Bildeserie


20091125 - Vaksinert eller infisert

Siste jente ut - nå er alle vaksinert eller infisert!

Ingrid, tøffingen, var på Helsestasjonen sammen med mange andre i 3-6 års alderen. Juice, pepperkaker, tegning, sang og musikk...alt var tilrettelagt for å ta i mot Lille-Sotras sønner og døtre. Vi fikk nummer 103, men ettersom de allerede var kommet til 91 så gikk det relativt raskt før vi kom inn. Ingrid var tøff som toget og satt fint på papsen sitt fang. Når hun så sprøyten ble hun litt lei seg, og en tåre trillet ned kinnet. Men når sprøyten ble tatt var det ikke noe problem - hverken under stikket eller etterpå. Mer venting. 20 minutter måtte tilbringes med mer sang, musikk tegning og pepperkaker før vi fikk dra hjem. Så nå er hele Villhaugen enten vaksinert eller infisert!


20091121 - Pepperkakebytur

Pepperkakebytur - pynting og kos

Den store pepperkakehuspyntedagen for verdens og Bergens største pepperkakeby. Alle jentene dro på pepperkakebytur; busstur, pynting av pepperkakehus, cafè-besøk. En ordentlig kosetur, selv om starten med laaaang kø for å komme inn å pynte ikke var like kos. Etter bildene å bedømme fikk de tildelt en litt sliten stall fra de hine hårde dager - men det er utrolig hva litt snop kan utrette. Peppekakehuspynterne fikk sine medaljer: Verdens beste pepperkakeby bygger.

Cafè-besøk på Lido med kakao og rundstykker var godt for litt frosne kropper. Ingrid sin tegning fra forrige Lido-besøk hadde havnet på veggen, GØY!
Bildeserie


20091116 - Svin på skogen

To med svin i lungene

Et bilde sier mer enn tusen ord...


20091114 - Håndball i Sundhallen

Håndballjenten vår etter den aller første seieren Nye håndballkamper - denne gangen i Sundhallen - nye drakter og nye muligheter for første seier. I nye Sotra SK-drakter startet de litt rustent mot Mathopen. Etter en gyser av en kamp ble det 1-10. Jørild hadde bakt skillingsboller til laget som både laget og lagledere koste seg med mellom de to kampene (papsen koste seg også - MÅ dette bli en vane:-)). Den ekstra energien bollene gav, og ikke minst at man begynte å komme litt i håndballgjenge igjen, gjorde susen. Etter å ha ligget under 1-3 til pause våknet vinnerviljen og de vant til slutt 6-5 mot de gule fra Fyllingen. Første seier! Selv om ikke alt går på skinner enda har de lært masse - og pasningene går mer i kast enn overrekking, og diskusjonene om hvem som skal skyte o.l blir færre. De blir bedre og bedre. Foreldrene (og noen besteforeldre) var vel overivrige og engasjerte og fikk litt "kjeft" av trenerene etterpå. Men det viktigste av alt - det så ut som om jentene hadde det gøy.
Bildeserie


20091107 - Lyderhorn

Bratt og krevende klatring mot Lyderhorn Lørdagstur - vi ble inspirert av gårsdagen og la i vei mot Lyderhorn. Vi gikk opp fra Kjøkkelvik skole og la turen opp sørsiden av Lyderhorn - slik at det også ble klatring - og klatring ble det! Skikkelige kneiker som måtte forseres - men det er det gøyeste syntes M og I. Vel oppe på Lyderhorn var utsikten upåklagelig, Fedje i nord, Stord i sør, Bergen og fjellheimen i øst, og i vest; storhavet! Vi hadde ikke tid til lengre pause enn å skrive oss i boken - så bar det videre mot Ørnefjellet. Halveis mellom Ørnefjellet og Lyderhorn tok vi oss en matpause, selvsagt med vid og gedigen utsikt. Inspirert av Ørnefjell ble det ørnelek heleveien tilbake og vi flakset og bakset over stokk og stein. Stille og fint i dag også...høsten er virkelig flott. Hjemmturen la vi litt lenger nord slik at vi fikk en fin rundtur.
Bildeserie


20091106 - Stoltzentur i høstsol

Lek i høstløv Fredag og planleggingsdag i barnehage og skole:-) Alle 4 på tur i nydelig, kald og klar høstluft. Is på pyttene og byfjell som badet i lav høstsol. Masse løv på bakken og Ingrid-stifinner i tet. Nok en gang ble det tur fra Mulen - opp Stoltzen, via Aasebu til Fløyvarden og ned Tippetue og Fjellveien tilbake til bilen. Og for en deilig tur! Ingrid var i storslag og føk oppover Stoltzekleiven til ny Ingridrekord. Og som vanlig var snakketøyet i orden så hun guidet oss oppover til den store gullmedaljen. Vi tok en pause og nøt en bedre brunostskive like nedfor Fløyvarden på en avsides benk. Så bar det videre i susetempo - ned svingete Tippetue, eller rettere sagt, alle snarveiene ned bratte skråninger mellom alle svingene i Tippetue.
Bildeserie


Arkiv

Eldre historier finnes i menyen til høyre under bildet av Villhaugen - scroll til toppen igjen eller trykk her Arkiv!


Villhaugen på frierferd

Arkiv


Ymse