Arkiv 2010 - 1

Bilder og historier fra januar og februar 2010.


20100228 - Vidunderlig viddevandring

Utsikt over byen fra Ulriken - og hele vidden lå og ventet

En kjapp telefon på morgenen og avtale med farfar om Vidde-tur. Papsen, I og M plukket ham opp og suste for å nå Perle eller Bruse. Den røde gondolen, altså Bruse, fikk æren av å bringe to store og to små viddevandrere til toppen av Bergen - Ulriken. En parkeringsavgift på 150 kroner (30 kr/time) måtte være nok tenkte papsen...

En glad gjeng gikk i nydelig vintervær over vidden. Bortsett fra tre fall, gikk turen kjempe fint. Ingrid hadde et stup så solbrillene ble smadret over nesen - men det gikk heldigvis bra det også. En liten rastepause med kakao og sjoko-pålegg på skiven ga nye krefter for å fullføre maratonen med stil. Borgerskaret ble vel tøft og gullungene akte på rumpen ned dit - og det var et gledelig avbrekk - så gøy at de gikk opp for å ake en gang til. Videre over vidden og helt til siste stigning før Rundemannen. Her tok vi gullfisk og skivepåfyll og skulle begynne den strabasiøse plogeetappen til bunnen. Skal si lårene brant etter en lang ferd ned mot Tarlebø og helt ned til Svartediket. Solen steiket, og bløt snø skapte ekstra tunge plogeforhold - som resulterte i noen horisontale avbrekk. Men Maja var en skigud ned bakken og ploget seg til gull(fisk), og Ingrid var en lett engel mellom bena til papsen ned de bratteste kneikene. Vel nede ved Svartediket føk papsen i vei for å hente bilen - og 8 minutter før parkeringlappen gikk ut (altså 4 timer og ett kvarter etter at vi la i vei fra toppen) veltet en svett og sliten mann seg inn i bilen - er det god timing eller hur?

Det var en sliten og god gjeng som vendte nesen hjem - og den minste engelen fikk seg 15 minutter på øyet i bilen. En velfortjent premie ventet på bensinstasjonen - en brus som kunne nytes sammen med mamsens middag. FOR EN TUR! Nå har 5-åringen gått både med og uten ski over vidden - og det er det ikke mange 5-åringer som har gjort. For noen flinke barn - dette var utrolig gøy.
Bildeserie


20100227 - Foldnesmarken og pizzabakerne

Sportrakking i Foldnesmarken

Papsen la i vei i Foldnesmarken - fra Knarrevik til Saltskohavn, via Våge og etter hvert helt hjem. Tung dyp snø tømte kreftene til en sliten og ubarbert mann som har laget et OK spor til neste skiløper. I mens koste ungene seg rundt huset og bygde snøborger og snøhus med naboene. Og når det var på tide med lunsj tok de piknik på loftet.

På ettermiddagen var det fire pizzabakere i sving. Alle hjalp til og alle fikk sin egen pizza. Smaken var en forsmak på sommerferien - Italia here we come.
Bildeserie


20100226 - Karneval og skidag

Karneval og skidag - Maja som Ronja Røverdatter

Karneval på skolen og skidag for barnehagen. Maja, Ronja Røverdatter, hadde en hel dag med kos på skolen, karneval, boller og lesestund med fadderne, kake på SFO'en og ingen vanlig skole.

Ingrid var på skidag. Norsk og italiensk flagg og klar for langplanker i Idrettsparken. De koste seg hele dagen med skigåing og snølek - og med niste som bolle, vaffel og pølse var det en fin dag også for det yngste medlemmet i Villhaugen.
Bildeserie


20100224 - Snjo, snø og sny

Små bein og mye snø

Billaus i Brekko og vi tyr til lavlandsplanker for å finne bilen i parkeringshuset på Sartor. Det snør, det snør... Etter middag har papsen tilbakelagt 2 timer med måking, uten for mange kommunale støttetak. Trampoline, terrasser og en altfor stor oppkjørsel er rensket for nye 30-40 cm med snø. Gjerdet foran huset begynner å forsvinne, epletreet ser stusselig ut der det såvidt klarer å strekke toppen over snøen, sypressen på nesten 2 meter har 10 cm igjen før den forsvinner. Det er store mengder med snø på Sotra - og kanskje vi tar etter inuittene når det gjelder antall ord for snø, snjo, sny, sludd, potetmel, hat og fordervelse. Flott er det - men tungt. Fimbulvinteren er her - neste Ragnarok?
Bildeserie


20100223 - På ski i Øygarden

Ski tur i Øygarden

Papsen dro med Cato på skigåing i Øygarden - eller rettere sagt skitrakking. Mye snø og ingen spor. Turen gikk fra Rongesundsbroen og gjennom Nordsjøløypa til Vik før vi gikk gamleveien på vestsiden tilbake til Rongesund. Snøen gir uante muligheter - vanligvis er det bare vannski man opplever i Øygarden - men nå også lavlandsplanker.20100222 - Kolonnekjøring i Brekko

Kolonnekjøring i Brekko - men likevel ski til skolen

Ingen god start på uken - fastkjøring på vei til skole, barnehage og jobb. Trekt løs av brøytebil og forsøk på kolonnekjøring ut av Brekko. Men likevel ble det umulig å komme seg opp - mamsen og gullungene kom seg nesten "helt" til postkassestativet! Eneste utvei var å snøre på seg apostlenes snøhester - skiene. Snøen føyket og det bar over fonner og fortau mot dagens mål. Tung ukestart.

Ettermiddag og fremdeles umulig kjøreforhold - farmor assisterte heldigvis med hentingen, og papsen tok i mot gjengen på toppen av Brekko - stadig like blid - ingen som våger seg ned i Brekko før Brøytebilen har brøytet for ørtene gang. Etter middag spente papsen på seg skiene og gikk på butikken, men først tok han en ekstra runde bort til Idrettsparken og over Straumsfjellet. Denne vinteren blir mer og mer merkelig - deilig. Eneste problemet er de noe uforutsigbare morgenene, og det passer sjelden bra med dagens hektiske liv og dårlig busstilbud! Gruer meg litt til i morgen - blir det ski til skole og barnehage i morgen også?
Bildeserie


20100221 - Søndagssnøvær

Ut på tur aldri sur

Vi våknet til nysnø og snødrev. Herlig skiføre og ikke fullt så herlig for ansiktet med -7 grader, liten bris og snø. Men det stoppet ikke oss i dag. Hele gjengen på tur. Ingrid ville vise runden vår fra i går og vi fikk oss en frisk tur på halvannen time. Da er det velstand å fyre i peisen og ta seg en kopp med kakao ved reisens slutt.
Se film - I farten
Se film - Tut tut sier toget

Måkerekord i Brekko

...og det fortsetter å lave ned - 15-20 nye luftige cm i ettermiddag. Lurer på hvor mange ganger jeg må måke før jeg legger meg. Det er uansett ny akkumulert måkerekord i Brekko i år. Og enkelte snø/brøyte/måkekanter begynner å bli ulovelig høye. Samtidig kan man stadig høre og lese at frustrasjonen begynner å bre seg blant lavlandsfolket, men ikke for skifolket - D'e glede! Vi gleder oss til neste korsvei ...eh... ikke skiene i kors slik som i enkelte bakker i dag, men neste skitur.


20100220 - Håndball, skitur og livlig fantasi

Pause mellom kampene

Håndballhelg - Da var det klart for nye håndballkamper. Maja sitt lag skulle møte de tøffe motstanderne Vadmyra og Bergen (Bergen stilte ikke opp så det ble Fyllingen isteden). De er blitt en god gjeng - kanskje litt mange - 10 stk! Da blir det litt lite spilletid på hver av dem - men pytt pytt. I mellom slagene er det vaffeltid, og Marita (treneren) hadde med sjokolademuffins så da ble det vaffel, muffins og brus i pausen. Etter knepent 3-7 tap i første kampen ga sukkerkicket i pausen ny energi og Fyllingen ble feid av banen med 10-3. To perler av Maja i slutten av kampen. Papsen filmet med mobilen - der av den mangefulle kvaliteten. Det er store forskjeller på jentene og når sammensetningen blir feil ut på banen går det litt i hytt og pine - og med en annen sammensetning går det på skinner.
Se film - Fra kampen
Se film - Fra takk for kampen

Veiviseren junior

Veiviseren jr. - Så var det ut på tur - skitur. Ingrid og papsen tok seg en tur fra Idrettsparken på oppdagelsestur. Ingrid veiviser la i vei med smil om munn og mange sprelske påfunn. Fant stadig nye bakker å renne i - nye hindere å forsere - alltid trallende på en sang. En deilig tur med en herlig jente.
Se film - Ingrid i farten

Veiviseren junior

Livlig fantasi - Heldigvis tar OL all TV-tiden så da kan vi finne på andre lørdagssyssler - og kveldens aktivitet: Miming. Fantasien er i sving når vi mimer fra Fantasikortene - spillingen er ikke like gøy som mimingen, så det blir med at vi mimer hver sitt kort. Så nå når vi er klar for bingen har vi vært hestepølse, hodekål, Big Ben, og vi har reist på tivoli fra Antarktis til Alcatras. Med andre ord en mangfoldig aften.
Bildeserie


20100219 - Februarsol

Februar kveldssol fra Pyttane

F fulgte Ingrid og Maja på bursdagsfest til Julie - og tok seg en kveldstur til Pyttane - Liatårnet. Den herlige skjærgårdsvinteren vil ingen ende ta og nå også med ny snørekord - snøen har ligget i 63 dager nå. Været er stadig like fint i havgapet, liten trekk og -4 grader. F tok en rask tur til toppen av Pyttane, og det ble et kappløp mot solen der F vant! Nydelig solnedgang fra toppen og februarsolen farget både snø, is, fjell, himmel og hav. Treningsturer blir lettere i slike omgivelser. Noen sier de savner regnet, men de har nok glemt hvordan det smaker...
Bildeserie


20100214 - Viddevandring, akvariet, bursdagsfest, og fastelavenssøndag, mors- og valentinsdag

Fabelaktig tur over vidden - bare så altfor kort

Multidag. Mors- og valentinsdag, fastelavenssøndag, bursdagsbesøk, akvarietur og viddetur. Papsen ble kjørt til Ulriksbanen for å bevege seg over vidden på ski sammen med en kollega. Opp med Ulriksbanen og etter 73 minutter var vi på Rundemannen - synd at turen ble så kort - trodde det skulle ta lengre tid. Uansett, vindstille, sol og staking over byens tak - helt fabelaktig.
Bildeserie - Vidden

Nydelig eksemplar av en pingu

Resten av kanaljene tok turen på akvariet og fikk med seg 3D-film og mating i tillegg til alle fiskene/dyrene. Ingrid syntes det var skikkelig gøy å mate krabber og fisker. Dagens meny; reker - eller krill som det egentlig heter. Maja hadde lyst å holde på en kråkebolle, men de lilla piggene stakk så fælt. Ingrid skulle fortelle om en av filmene og da løp hun rundt og hujet - hun var visst en snøball(?). Visst noe 3D greier. Mamsen ble svimmel av den filmen!
Bildeserie - Akvariet

Lille bakekakefrøken skal bake deilige fastelavensboller.

Så var det om å gjøre å komme seg hjem for å sende Maja på bursdagsfest på lekeland, og da gikk baker tannlausfrøken i gang med fastelavensbaking. Så får vi feire valentinsdag, morsdag og alle de andre dagene i Hakkebakkeskogen med nystekte boller:-) Maja har proklamert at det er IKKE fastelaven UTEN fastelavensboller - så det så!
Bildeserie - Feiring


20100213 - Utedag

Alvøen på ski og lunsj på terrassen

Maja var syk på skolens skidag og papsen hadde lovet en skidag til helgen. Og det ble det - i strålende vintervær, Maja og papsen. Ingrid ville ikke så hun, og en fremdeles pjusk mor, ble igjen hjemme. En to-timerstur i Alvøen med kvikklunsj og appelsin. Maja fant en finfin bakke som hun måtte renne i - mange ganger. Deilig i en solfylt Alvøen. Papsen sine muskler var støle etter Rundemannløping i går, så det var deilig med en kosetur sammen med Maja i dag.

Vel hjemme satt vi i gang primusen og fikk kokt oss litt tomatsuppe på terrassen, sammen med resten av familien og Sofie. Det finnes bare et sted og en anledning der posetomatsuppe smaker - og det er ute kokt på primus. Ellers er det en frykted suppetype for papsen. Så ble det litt lek og moro rundt huset - og etter mange timer i solen har vi til og med fått litt farge i kinnene i dag.
Bildeserie


20100212 - Fredagsymse

På løpetur til Rundemannen

OL-Karnevalsskiløper

Karneval i barnehagen og inspirert av OL-åpning i dag gikk Ingrid som en skiløper fra Lillehammer-OL. Som vanlig var det mest prinsesser, kapteinsabeltanner, pippier og supermenn/batmenner. Fullfart tilbake ettersom vi skulle ha en brannvernsinnspeksjon i dag; alt vel. Det er betryggende. Når Brannmann Sam var reist tok F bussen til byn og fikk seg en treningsøkt til Rundemannen - som vanlig denne vinteren - i skinnende sol. Fullfart tilbake og hentet skolejente og skiløper.

J har vært pjusk i det siste og har ferdigstilt genserne til ungene - ikke så ille at det ikke er godt for noe.
Bildeserie


20100208 - 2. klasse helsekontroll

På venterom før 2. klasse helsekontroll.

Maja er vaksinert, målt, veiet og funnet akkurat passe. Spent er vel et beskrivende ord for stemningen mens vi satt på venterommet. Men sprøyten og resten av "testene" gikk som en drøm - og som forventet. Premien var et fingerskateboard, og nå etter en god middag kjøres det hardt sammen med søsteren som også hadde et fingerbrett.

Det er nok ikke gjort en tøddel med venterommet siden papsen var en pjokk og satt og ventet på sin stivkrampe. Fikk lyst å male, og det er en sjelden følelse.


20100207 - Strålende Sotrasoltur

Ågotnes til Kolltveit i strålende sol - fantastisk skitur nok en gang.

For et vær! Det var bare å snøre sekken og hive seg på bussen. Nå hadde jeg jo allerede trakket løype i går, og det var bare å nyte været og følge sporene, bortsett fra omveiene mine og der hvor jeg gikk gjennom i går. Svetten rant og smilet bredde seg ut - slike dager er sjeldne. Nesten som påskeferie på fjellet. Bare synd at resten av gjengen ikke er helt i vater, det holder med luftetur i hagen for dem. I dag ble det ingen kamp - bare ren nytelse gjennom frostrøyk og blendende sol, med utsikt over vidder, fjell og hav. Og på usedvanligvis satt jeg meg til rette i solen for en bete lunsj.

Skarpere føre i dag, kaldere, men med mer sol. Dette må jo være en av de beste vinteropplevelsene som jeg noen gang har hatt her ute. Ruten ble ikke lik i dag - likt fra Ågotnes til Morland - men derifra staket jeg meg langs vannene helt til Fjell før jeg snudde og gikk mot Kolltveit igjen.
Bildeserie


20100206 - Sjelden sjanse

Sjøltrakka sti fra Ågotnes til Kolltveit.

Sjelden sjanse: Sotrasaumfaring på kryss og tvers på langplanker. Den stabile vinteren i år har gitt oss en helt ny måte å utforske øyene på. I dag busset F til Ågotnes og trakket løype tilbake igjen, en fantastisk opplevelse og en liten prøvelse. Dog, det tok ikke mer enn 3 timer, inklusiv prøving og feiling i et mildt sagt utfordrende kuppert terreng. Det ble mange omveier og tilbakeslag på veien. Etter å ha trakket igjennom i enkelte elve- og myrhull la jeg veien rundt alle vann - lurt - men tungt! Å kunne gå hvor som helst (bortsett fra alle stup, skrenter og etterhvert vann!) er en fantastisk følelse. Det er utrolig hvordan omgivelsene endrer seg med snø - og til tider kunne dette vært en tur hvor som helst i den norske fjellheimen.

Det var ekstra godt med en dusj ved reisens slutt, og det er lenge siden en bayer i soffen smakte så godt. Og det er vel fortjent etter endt anstregelse om jeg må skrive det selv, og det må jeg jo.
Bildeserie


20100205 - Planleggingsdag

Utforskning av Lille-Sotra med ski!

Effektiv planleggingsdag. Huset er støvsugd, ryddet og vasket, sofaputer banket. Og etter en kjapp lunsj med påfølgende befaring på nøstetomten med entrepenør la I, M og F i vei for å utforske Lille-Sotra med ski. Mye snø presser brake og lyng til bakken og vi kan vandre mer eller mindre fritt omkring. Men en og annen brakebusk spenner ben når du minst aner det og da "tryner vi" - sier Ingrid - og det gjorde vi. Ingrid falt så skoen datt av. Det ble en kald fornøyelse. Selv om de to minste ikke var helt i langplankemodus i dag kviknet de til da vi basket med braker og hadde mer eller mindre heldige veivalg. Papsen trakket løype, og det gamle jungelordet lever i beste velgående: Ingen vet hvor pappa trakker. Tilbake til opptining med kakao - deilig - og etterhvert et bad i badekaret. Mens gullene badet kunne pappa utvide og sende søknaden til Havnevesenet. Etter endt bading og litt tørkehjelp kunne de to "doisene" pynte seg litt, ble de ikke fine?

Ooops, på tide å begynne på middagen......og slik går no dagan.
Bildeserie


20100131 - Påskehelg i januar

Idrettsparken i januarsol som minner om påske!

Mens noen dessverre er syk har Ingrid og papsen kost seg i idrettsparken både lørdag og søndag - runde på runde i januarpåskesol. Yrende liv søndag - både på skøyter, ski, vogn og sko. I løpet av helgen har det vel kommet 20-30 cm med deilig snø som har gjort skiføret strålende, brøytekantene høyere og måkemusklene støle. Brekko minner til tider om høyfjellet - og fremdeles er det ikke tegn i krystallkulen som tyder på at vinteren er forbi. Og i dag tok solen godt i kjakene - og man kunne tro at påsken kom tidlig i år. Etter endt skitur ventet skillingsboller som mamsen hadde bakt....mmmmmm.
Bildeserie


20100124 - Ski og pølser

Alle mann med lavlandsski!

Søndasgstur med lavlandsplanker
I dag fikk Ingrid og mamsen også være med på skitur - mamsen debuterer med nytt utstyr. Samme runde som i går - og også i dag både i og utenfor løype og allfarvei. Solen stakk igjenom og fulgte med oss på runden i Alvøen. Nok en strålende tur. Isete som det kan være enkelte steder setter ferdighetene på prøve. Men Ingrid og Maja behersker diagonalgang, fiskeben, ploging, kvikklunsj og hockey, så det meste går greit og rett ned.
Bildeserie

Skijenter på grillfest!

Grilling i vintersol i Brekko
Etter endt skitur ble det grillings i hagen - av med litt kalde skisko og på med noen varme og tørre - fylle opp sekken med pølsefest-ting - og ut å fyre opp et bål. Det er lenge siden speideren, men det gikk raskt å få fyr likevel. Det var en fornøyd gjeng som koste seg med grilling og lek rundt huset. Etter fem timer med tur og grillings var det på tide og få tatt søndagsvasken og gjøre seg klar for nok en uke med hektiske hverdager.
Bildeserie


20100123 - Langående i Alvøen

2 timers økt i Alvøen!

M&F tok seg en langrennstur i Alvøen. En 2-timerstur over hauger, vann og gjerder. Det var en fin tur i dag. Maja syntes det var ekstra stas og kunne gå på vannet, i tillegg er det alltid moro med kronglete stier og ski, staver og greiner i skjønn forening! Heldigvis hadde vi mat med slik at ikke magene bestemte over turlengden - matpakkene ble laget takket være Maja. Fremdeles hyttefølelse hjemme. Først en god skitur, så peiskos og brettspill. J har også fått seg ski i dag - så nå er alle klar til lavlandsgåing.
Bildeserie


20100121 - Drømmen lever

Stadig nærmere realisering av naust!

Befaring med komitè for plan og utvikling tirsdag 19.01, med påfølgende komitèmøte (dog mye mer snø enn på bildet i fra våren 2009). Og i dag - protokollen for møtet var klar på nettsidene. Betenkt, spent og nervøs åpnet jeg dokumentet. Fantastisk - et steg nærmere naust. Etter 6 måneder - godkjent disp-søknad!


20100119 - Frøken tannlaus

Ingrid sin første tann er ute!

Ingrid har mistet sin første tann! Den har hengt i en tynn tynn tråd den siste tiden og ble vel allerede løs i fjor, før jul 2009. Den siste tiden har den hengt og slengt inne i munnen og det har bydd på spiseproblemer når tannen stadig er i veien. Men nå, endelig, er tannen ute. Den nye er veslevoksen og snart en fullgod erstatter. Det er en stolt høne som venter på tannfeen for første gang. Søsteren har fått teften av penger, og har kommet opp i 160 tannkroner. Ingrid har fått hele konseptet beskrevet på en skikkelig og økonomisk måte.

Hørselstest på skoleklargjøringskontrollen!

Ingrid var på skoleklarskontroll på helsestasjonen i forrige uke, og nå tannlaus og med Maja sin skolesekk på ryggen ser hun ut som en ordentlig skolejente - hun er klar for skolen.


20100110 - Tour de Sotra

Idrettsparken rundt og rundt

Tour de Ski på TV, men vi trosser både kulden og TV og tar en Tour de Sotra - runde på runde i Idrettsparken. Hockey-Ingrid hiver seg utfor enhver bakke uten å tenke på hvordan man skal kunne stoppe. Heldigvis har papsen noen kvikke ben og sterke armer. Hun klarer seg alltid - men det kan være godt å få hjelp til å bremse av og til. Hvis ikke papsen og mamsen får kjøpt seg noen lavlandsski nå, så er snart de to små rakettene bedre på ski enn de gamle stjerneskuddene. Nesten hyttefølelse i Brekko i helgene; skitur, peiskos og kort- og brettspill.
Bildeserie


20100109 - Juletrefest

Og så gjør vi så når vi hjem hjem går

Juletrefest på papsen sin jobb. Maja ble plukket opp i utebursdagsbesøk hos Camilla - i utmarken bak Foldnes kirke. En litt frossen jente + farmor, Ingrid og papsen rettet nesene mot mer fest og moro. Og mamsen ble plukket opp på veien etter endt Solstrand-opphold.

Vel oppe på Kokstad var det på med finklær og ned til pølsefest, brus, kaffe og kakemenn. Det gjaldt å svinge seg rundt for her var det tempo i programmet. Loddtrekning til alle barna mens vi spiste, så filmvisning, og så rett på med tullekunstneren/klovnen Tull-Leif som fikk små og store til å trekke på smilebåndet. Til og med papsen, som syntes klovner egentlig er skumle, måtte ta seg i at Tull-Leif var nokså underholdende. Etter Tull-Leif var det godteposer og vi fikk hevet nedpå sjokkis og annet snop før vi rakk tre sanger rundt juletreet. Og som forrige gang - dette er gøy! Jeg gikk meg over sjø og land, Rundt om en enebærbusk - og til slutt På låven sitter nissen...for kanskje dukket han opp om vi bare sang høyt nok. Og han dukket opp, eller som vi ble enige om ikke den ekte nissen - han her hadde maske. Men nissen har vel dradd tilbake til Nordpolen så dette var nok en stand-in. Uansett flott juletrefest som vi nok skal prøve å få med oss til neste år også. PS Fremdeles kaldt!
Bildeserie


20100109 - Lille istid

Frostrøyk over Straumssundet

Lørdag morgen og -11,8 grader, mildere enn fryktet, -12,4 i går kveld. Frostrøyken gled rolig og forsiktig over Straumssundet i reneste spøkelsesfilm scenario, mens peiskosen gjorde det ekstra trivelig på riktig side av vinduene.

Siste 30 døgn i Bergen

Lille istid er over oss. Siste 30 døgn har vært mye kaldere enn normalt og snøen har lagt som et hvitt teppe i Brekko i manns minne...
Kanskje til og med lengre enn manns minne, for som kjent er det jo ikke særlig langt. Uansett - i disse tider er det lenge mellom hver gang kulden nagler seg fast så lenge like ved Golfstrømmen.

Ti dagersvarsel for Bergen fra 09.01.2010 til 17.01.2010.

Og selv om kulderrekorden kanskje ikke blir slått fremover så bærer varslene preg av istid i Brekko. Nye ti dager med snø, frost og peiskos, og ingen endring selv forbi 10 dager.

Kanskje på tide å skaffe mer ved?


20100103 - Siste rest

Da er ferien forbi og hverdagen i det herrens år 2010 - tjueti, totusen og ti, tjuehundre og ti, tyve-ti eller hva det nå skal hete - er fryktelig nær. Mandag morgen, glatte veier, kalde og søvnige kropper - Velkommen til 2010!


Arkiv

Eldre historier finnes i menyen til høyre under bildet av Villhaugen - scroll til toppen igjen eller trykk her Arkiv!


Villhaugen på frierferd

Arkiv


Ymse