Arkiv 2010 - 3

Bilder og historier fra mai til juli 2010.


20100704 - Lerøy og Kaptein Svartskjegg

Familiedag i ferieparadis

Åh - sliten nå. En lang dag er unnagjort - men du så gøy vi har hatt det på Lerøy. Naboene hadde invitert til familie-pirat-dag på vakre Lerøy og 40-50 store og små var samlet til skattejakt med Kaptein Svartskjegg, piratsti, ansiktsmaling, ballongfigurlaging, god mat og drikke - og generelt hygge, lek og moro. Og i familikonkurransen stakk jammen meg Villhaugen av med seieren og vant en kiste med seigemenn - som Maja (vampyren) delte med alle de andre deltagerne. Ingrid (klovnen) og mamsen (sekkehopperen) bidro også sterkt til seieren. Maja og papsen hev seg ut i Volleyball-lek sammen med en god gjeng - så det ble en svett pakking i hurten og sturten for å nå fergen hjem.

Papsen valgte å sykle til og fra Klokkarvik mens resten av gjengen tok bilen. Så ferget vi oss over til Lerøy og ble mottatt av Piratkomiteen. Været var nydelig og kameraet glemt. Papsen hev seg i sjøen straks vi var kommet ut for å kjøle seg ned etter en svett sykkeltur i motvinden.

Det var en sliten og lykkelig gjeng som omsider kom seg hjem etter en hel dag i en vestlandsk ferieidyll. Takk for oss!
Bildeserie


20100703 - Sykkelbad

Deilig med bad etter en lang sykkeltur.

Villhaugen hadde satt seg som mål å nå Morlandsvannet ved hjelp av sykkel - og premien skulle være en herlig dukkert i det fine og kalde(?) vannet. Sykkelturen gikk svært bra - et stykke. Maja punkterte og for først gang i år hadde papsen lagt lappesakene igjen hjemme. Heldigvis var vi i nærheten av bensinstasjonen på Kolltveit. Her fikk Maja luft i dekket igjen og det varte til krysset der vi skulle ta av mot Morlandstø. Men herfra ble det trilling - dekket var helt flatt. Mamsen sa takk for følge ved bensinstasjonen og syklet hjem for å hente bilen - så møttes vi igjen ved vannet.

Vel fremme ble det kos både til lands og til vanns. Selv om det var litt kaldt å komme seg uti - var det slett ikke så ille når man først var blitt vår på de mest kritiske stedene. Så både unger og papsen koste seg lenge i vannet, og det så nesten ut som om vannmonsteret også dukket opp ved noen anledninger.

På hjemoverturen var flokken halvert - Maja og mamsen tok bilen med sykkelen med det punkterte dekket - mens Ingrid og papsen syklet de 6-7 km hjem til Brekko.
Bildeserie


20100701 - Sommerlek

Lek rundt vannsprederen er alltid gøy.

Sol - strålende sol. Når gradestokken bikker 20-tallet er det bare å få fart på vannsprederen så lekne unger kan fryde seg i isvannet som spruter opp mot den blå himmelen - og solstrålene lager regnbue i vannstrålene.

Selv om solen har strålt har temperaturene uteblitt i år - men når det først blir sommer er alt glemt og alle kaster seg ut i sommerlek - og kveldene kan nytes på terrassen. Aaaaaahh.
Bildeserie


20100627 - Fiskeklubb

Fisk kunne være fisk - bading er gøyere...

Strålende søndag - og sykkeltur. Ingrid hadde vært veldig pjusk lørdag og burde holde seg litt i ro selv om formen var betydelig bedre søndag morgen. Men ikke god nok til å bli med papsen, Maja og Kristin på sykkeltur til Ågotnes. Papsen hadde en plan.

En kjempeflott tur - omtrent bare på gangvei/sykkelvei eller traktorstier. Det er noen tunge motbakker påvei utover mot Ågotnes og det var noen slitne jenter i de bratteste stigningene. Men papsen kunne lokke med is på bensinstasjonen på Ågotnes og bading i Kårtveitpollen - og da går alt så meget bedre.

Vel i havn - med is - oppdaget vi at vi var havnet mitt i en fiskeklubb. Sotra og Øygarden jakt- og fiskeklubb hadde barnestevne og vi meldte oss inn og fikk oss en fiskestang. Men med mye uerfarne fiskere i alle aldre så vi vårt snitt til å holde oss på stranden og nyte sommeren. Fiske kan vi gjøre i tryggere omgivelser...

Ingrid og mamsen bilet ut med matpakke til alle mann og en stadig friskere Ingrid fikk også nyte sommersøndagen og fikk seg en pose med fiskemoro - capser, klistermerker, harpe, ++.

Etter noen timer på stranden syklet papsen hjem igjen mens resten nyttet seg av automobilen - og det var det noen som var glade for. Vel hjemme kunne vi glede oss mer over sommeren - flere nabojenter kom på besøk og de lekte og koste seg rundt huset. Endelig en skikkelig sommerdag med sommerlige temperaturer.
Bildeserie


20100620 - Maja trappeteller

Maja trappeteller

Tidlig en søndags morgen - friskt mot - nordavind og fjellturplaner. Suste inn til Mulebanen og startet stoppeklokken. Stoltzekleiven skulle forseres i rekordtempo.

Ingrid og Jørild sov lengre enn de to morgenfuglene, så de tok frokosten i bilen. Med full mage fikk søvngjengerne litt lettere sting så Maja og papsen gikk litt i fra. Maja Trappeteller telte og telte og kom til ca 1089 trappetrinn - men her er nok det offisielle tallet noe lavere. Det ble nok både skritt- og trinntelling. Alle hadde spart litt på kreftene slik at man kunne løpe over målstreken etter litt over en halvtime i Bergens bratteste motbakke. Og som alltid når man når en topp - finne toppboken for å skrive seg inn. På toppen fikk alle et velfortjent glass med saft før nesene pekte mot Rundemannen og lunsj - og den etappen gikk i rekordfart - Maja løp som om hun skulle til månen for å hente vann. Vel oppe - i le og i solveggen - nøt vi skivene og utsikten fra byens nest høyeste fjell.

Og så bar det nedover - med sang og spetakkel - som elefantene som gikk over edderkoppens fine spinn... Lommeboken til foreldrene hadde lovet en turis på Brushytten og alle hjerter gledet seg med is i fleisen og i magen. Så ruslet vi nedover mot Skredderdalen med isen i hånden og sol på kroppen...mmmm. Nordavinden er her fremdeles - dog noe svakere - men fremdeles kald, så da passet det ekstra godt å rusle i skogkledde byfjell ned til bilen. Og nok en gang impornerer de små - utrolig kjekt med to turglade, fine og spreke jenter.
Bildeserie


20100618 - Fest, fest, fest og førskole

Ingrid mottar Nansenpasset - som avslutningsbevis fra barnehagen.

Det har skjedd mye siden sist - vi har vært på båtturer, fått Etiopiafarerne hjem og på overnatting, sykkelturer, 30-årslag og mye mer. Og de siste dagene har det vært 3 dager fest til ende - avslutningsfest for 2B, avslutningsfest med barnehagen og klassefest hos oss - og innimellom har Ingrid vært på førskoledag.

20100616 Klasseavslutning - Vi samlet klassen, inklusiv foreldre og søsken, ved Tussatjødnebarnehage. Det var en innholdsrik avslutningsfest med mange forskjellige spørsmål og oppgaver i en natursti, og barna deltok i spennende eggekast/gripe-lek og de voksne duellerte med tautrekning så støvet føyk og håndskader florerte! Gigantiske gryter var fyllt med lapskaus og kakene var linet opp - så her var det bare å stappe ned på høykant.

20100617 Barehageavslutning - Den minste er ikke så liten lenger. Avslutningsfest i barnehagen og utdeling av Nansenpass - og det var gode ord å lese i Nansenpasset til Ingrid. De er det første kullet som har gått alle gradene i barnehagen og vært med på å formen den til det den er i dag. Det er en god gjeng som nå blir splittet - og det kan jo være litt trist - men mange av vennene til Ingrid skal heldigvis også begynne på Foldnes til høsten.

20100618 Klassefest - Vi foregrep begivenheten og feiret Maja sin 8-årsdag før skoleferien frakter venner og klassekamerater til alle verdens kanter. Med en potensiell liste på 23 deltagere ble det UTEfest - i årets verste og tøffeste nordavind! Men vi hadde ryddet og pyntet garasjen og var klar for storinnrykk. Naturstien med spørsmål, aktiviteter og hinderløype var stiftet godt fast rundt omkring på tomten - men nordavinden rev og slet i det meste og klarte å rive i stykker en av de armerte oppgavepostene - og ballkast på boksene gikk nokså lett ettersom vinden hjalp til med å rive boksene som unslapp ballene. Men det ble en flott fest tross vinden som gjorde sjøen hvit og knaket og suste rundt huset. Danseglade barn rocket garasjen og bursdagsbarnet var fornøyd med det aller meste - så da var også de voksne glade - men slitne. Farmor og farfar assisterte - og det var kjærkomment og gjorde all organiseringen lettere - det er alltid noen som må passes ekstra...

20100618 Førskoledag - Men før festen startet var det Ingrid sin stolte dag - førskoledag. Med sekk på ryggen på vei til sin aller første skoledag - en liten tyvstart. Her fikk hun møte alle sine nye klassekamerater, lærer og assistenter - og de fikk en nesten normal skoledag med skoletimer, friminutt og matpause. Det virker som en grei klasse og Ingrid er superklar for skolen - og hun skjønte ikke helt hvorfor hun ikke kunne begynne nå isteden for å gå i barnehagen de siste dagene før ferien. Men dette var bare en prøvekjøring før skolestart til høsten.

Ettersom det har skjedd mye siden forrige oppdatering får det kun bli en bildepottpurri - en skikkelig bildemiks.
Bildeserie


20100607 - Maja på strutsefarm

Hele gjengen klar uten å vite hvor langt vi skulle...

I dag tok hele 2. klassen (både A og B) bussen til Fyllingsdalen og strutsefarmen - og Maja forteller:

- Vi så DIGRE griser og de var født i desember i fjor - de var fine. Kaninene var små og kjempesøte - og myke å kose på. Vi fikk se strutseegg - de var gigantiske - mye større enn vanlige egg. Vi så også en ku som var nesten like stor som bilen vår. Her var det mange fine dyr; marsvin, kalver, sauer, strutser, kaniner, høner....

- En strutsebaby trippet omkring der vi gikk, mens de andre strutsene var i burene sine. Til lunsj fikk vi strutseburger - som er mye sunnere enn vanlige hamburgere - og de var kjempegode. Det var to sauer som lurte på hva jeg brukte å ta bilder med - de var skikkelig nygjerrige.

- Det var noen som hadde glemt å lukke grinden - så to sauer løp ut av inngjerdingen - og de som eide gården måtte jage de tilbake. Da hujet de og det smelte i et slags gevær som det kom luft ut av (?). Det har vært en flott dag - en skoledag litt utenom det vanlige.
Bildeserie


20100606 - Langdag på sykkelsetet

Hele gjengen klar uten å vite hvor langt vi skulle...

Det var en heltent og klar gjeng som stod på startstreken på Ågotnes (A) - uten å vite helt hva de besyklet seg ut på - men med ble alle - med tommel opp og smil om munn. Vi bilet ut med syklene på hengerfestet og parkerte på skolen på Ågotnes. Herfra tråkket vi i vei vestover forbi Eide mot Møvik. Vi syklet forbi lyngheier, knauser, øyer, beiteområder og restene etter storbrannen for noen år siden. De to minste var usedvanlig flinke - både lett og kraftfullt på pedalene. Papsen hadde sykkelcomputeren med og Maja var spesielt opptatt av hvor langt vi hadde syklet (Maja og papsen hadde seg en kosebytur i går og fikk kjøpt litt utstyr som manglet til computeren og vi gledet oss over å endelig være i gang med tallene igjen). En snitthastighet på litt i overkant av 10 km/t er ikke ille med tanke på det småkupperte terrenget og størrelsen på sykkelen til Ingrid - den ruller ikke like lett som papsen sin - men heldigvis er det en jente med mye energi og futt.

Kartets klare tale

Den første spisepausen tok vi på skolen på Skålvik (B) - litt frukt og en pizza-rest skulle bringe oss videre til et ubestemt lunsjsted. Med litt ubudne skyer ble det ikke bruk for badetøyet som var tatt med så vi syklet likegodt helt til skolen på Ulveseth (C) før lunsj. Greit å stoppe på skoler med lekeapparater slik at ungene (og de voksne) kan hvile med litt lek. Fremdeles var alle i god form og glade og fornøyde - for neste stopp var bensinstasjonen på Fjell - og isstopp. Men etter å ha banket innpå den største isen var det noen slitne jenter som satte seg på syklene igjen. Siste motbakke fikk begge hjelp av dyttende hender og vi kom oss overraskende kjapt helt opp til BKK over Kolltveit-tunnelen. Herfra skiltes våre veier - papsen la seg mot nordavinden for å sykle tilbake til Ågotnes og hente bilen - mens de andre trillet ned til Bildøy og syklet hjem i kjent terreng. Og ved dagens mål - Brekko - da var kreftene slutt. De har gitt alt og har vært utrolig flinke i dag. To mil og mye sang og moro la de bak seg - og en todagers sykkeltur virker ikke så fjernt - herlig med spreke unger som stadig blir større og større og stadig blir med på mer og mer.
Bildeserie


20100603 - Teater og konsert

Ingrid på oppdagelsesferd i Pompei - selvskrevent teater

Nansen ved avd Godthåp hadde invitert til teater om Pompei. Ingrid (sammen med en blanding av en tinnsoldat og en gladiator) ønsket alle velkommen og inntok rollen som geologen som reiste med tidsmaskinen tilbake til Pompeis storhetstid. Vulkan med røyk og buldring var der også. Innimellom føk statister forbi mens hovedrolleinnehaverinnen stod som en påle! Teaterstykket burde vært dubbet for lyden på enkelte var veldig lav. Ellers var det et flott stykke og en real avslutning på steinprosjektet som har gått over 1 år. Siste forestilling før smårollingene begynner på skolen til høsten.

Skolen til Maja hadde invitert til MGP-konsert i Bildøyhallen. Hele skolen skulle opptre - 9 sanger - to felles og en fra vært trinn. Innmarsj akkompagnert av herlige MGP-klassikere fra hele verden. De utvalgte sangnummerene var også en herlig blanding - alt fra Sjokoland til Ein bischen Frieden, mens Maja sin klasse fremførte Bestevenna. Dette danket ut tradisjonell skoleunderholdning i gymsalen. Kjempekjekt med så mange korister, god lyd, lys og stinn brakke. Her var det sang og dans til vært nummer og alt fra nederste til øverste hylle var representert. Avslutningsvis sang alle Sammen er vi tusen - en festaften.
Bildeserie


20100601 - Håndballavslutning

Deilig avslutning med håndballen - badings og grillings

Da er håndballsesongen over og siste trening er unnagjort. Treneren inviterte til grilling og kos på Søre-Bildøy. En flott kveld for en uteavslutning og de tøffeste barna - eller egentlig alle - badet i ettermiddagssolen i badeviken. Iiiiskaldt! Treneren hadde også bakt kake til stor glede for de små... ...og de store! Veldig hyggelig initiativ.
Bildeserie


20100531 - Ingrid på Herdla-tur

Ingrid på overnattingstur med barnehagen - til Herdla

Ingrid har vært på sin første skikkelige selvstendige overnattingstur - med vennene i barnehagen - til Herdla. Ingrid sa før hun dro at hun kunne grine litt hvis hun savnet oss - men det viste seg at det rakk hun ikke - dette var bare gøy. Kuer - snop - badebasseng - steinsamling langs stranden og mye kos. Det var en sliten gjeng som kom tilbake med bussen - sovefjesene tuslet ut av den solvarme bussen. Og Ingrid hadde ikke savnet oss, men to venninner hadde vært litt redd på natten og krøpet tett omkring henne. Det er godt å ha med seg en trygg venninne på tur. Ingrid var utstyrt med et engangskamera og fikk dokumentert reisen selv. Mange bilder av bestevenninnen og en hel bøling med kuer. Kanskje blir det en bildeserie her på Villhaugen på sikt hvis vi får scannet litt kuer.


20100530 - Sjødag

Ingrid, Maja og Papsen fisket fisk til fiskesuppen

Syvfjellsturen gikk uten papsen i år - isteden ble det en dag med sjøen. Ingrid, Maja og papsen gikk ned på bryggen tidlig en søndagsmorgen og testet fiskelykken - og fiskeulykken. Maja startet friskt og dro opp den ene berggylten etter den andre og papsen fikk kun en liten lyr og en sluk i manko. Men lykken skulle snu for papsen også - ny sluk og da kom godtorsken - 1.3 kg (med rogn) og middagen var sikret. Etter to sluker til ga vi oss - tom for kaffe - og en bøtte full av fisk. I kveld blir det hjemmelaget fiskesuppe med berggyltkraft.

Vi sløyet fisken og pakket for båttur. Vi koste oss sørover forbi Tyssøy og litt øst til en flott øy med rullesteinsstrand, sandstrand, småøyer og svaberg. Her la vi oss til - og koste oss i solen både til lands og til vassings. Selv om det meste minner om sommer, føles sjøen mer som vinter og vår! Iskaldt - men jentene ble herdet og geleidet Elias og Noa`s ark rundt mellom steinene. Dyrene på arkene måtte rett så det var ta seg en svømmetur!

Vel hjemme var det bare å kaste seg rundt for å lage en torskesuppe med berggyltkraft og reker...mmmmmmm. Smakte fortreffelig sammen med hvitløksbaguetter. En herlig dag med sjøen, i sjøen og smak av sjøen.
Bildeserie


20100529 - Kosekveld

MGP kunne seile sin egen sjø - vi koste oss på terrassen MGP kunne seile sin egen sjø - vi koste oss på terrassen

Etter en lang lørdag med båttur, bursdagsbesøk, lek og hagearbeid kunne Ingrid og papsen kose seg på terrassen - da kunne MGP være MGP - for ingenting kunne slå en slik kosestund en sen maikveld.


20100524 - Topptur med gårdsinnslag

Ingrid flyr over land og by

Pinsetur til Veten i Åsane med farmor og farfar. Vi la i vei fra Meldingen i nærheten av nye IKEA. Allerede etter 14 krokodillesteg og 2 harehopp hadde vi møtt både høner og kuer - og mer dyr skulle det bli. Vi gikk fra Meldingen opp den gamle postveien mellom Bergen og Trondheim. Vi hadde håp om godvær men det kom en kraftig hagelbyge - heldigvis kunne vi søke ly i en av de restaurerte steinhusene som fyller denne grønne dalen. Så snart nedbøren ga seg labbet og klatret vi videre oppover - og passerte en tubaspiller (?) midt i det bratteste henget. Vi lunsjet med god kakao og nydelig utsikt østover før vi la i vei den siste stigningen. Maja hadde fått krefter av måltidet og var i superform. Hun føk oppover og nådde toppen lenge før oss andre. Det var nydelig utsikt fra toppen - artig å se byfjell og skjærgård fra en helt annen vinkeltopp. På toppen var det også flotte og stramme statuer og det så også ut som super-jenten fløy over land og by.

Turen tilbake gikk nedover på nordsiden og langs vannet tilbake til Meldingen - Siste strekket bød på hester, ponny'er, griser, sauer, påfugl, gjess, mm. Grisene koste seg med trynet i gjørmen, men lot seg lokke til å hilse litt på oss nysgjerrigper'er. Man kan bruke lang tid på korte avstander når man må hilse på alle firbente eller tovingete vesener.

Etter fire timer var vi tilbake til bilene og alle var enige om at middagen ikke skulle bli selvgjort - så da svingte vi innom Roald's Kro for en strutsemiddag! Det var en sulten og sliten gjeng som tilslutt fikk maten sin.
Bildeserie


20100522 - Geitekillinger

Etterhvert ble folk og geit venner

Lørdagstur til Tyssøy og besøk på gården til Steinar og Åse for å se på helt nyfødte geitekillinger. Det første dyret som møtte oss var hesten - og den ble straks venner med alle som hadde noen brødskiver på lur. Som vanlig holdt våre barn seg litt i bakgrunnen. Vi tuslet videre over engene på jakt etter de nyfødte geitekillingene - noen kun en dag ung! Vi fant raskt en sulten bøling som ivret etter å proppe seg med skiver eller kamera eller alt annet som så ut som mat. De ble vel nærgående for de minste som klokelig holdt seg bak eller oppe på en voksen. Men de ble fort tøffere på landet. Fremdeles hadde vi ikke sett mer enn 1 killing, så Åse tok oss med inn i skogen på killingjakt - og her var det tre små killinger med sine mødre - et tvillingpar født i går. Da var alle varm i trøyen og M og I gikk selv på killingjakt og koste med noen av de aller mest kosete geitene i flokken. Og jaggu meg - vi fikk sett to fåreskaller også - selv om begge nesten snek seg ut av bildet.

Skal si det ble produsert mye juice og sjokoladekuler fra denne bølingen - her gjaldt det å passe seg når primærbehovene trykket på.

Vel tilbake til jordene og hesten var også M og I klare for et hilsemøte med hesten. Tom for brød delte vi ut ferskt gress, men det så ut som om også det falt i smak. Det er også veldig kjekt å se at jentene modnes og dyreskepsisen avtar.
Bildeserie


20100521 - Smak av sommer

En smak av sommer både bokstavelig og beskrivelig

En amputert men aktiv uke. Papsen har gått med nakken i krage og vært ukjørbar - så da har papsen ruslet til skolen og barnehagen mens jentene har gått eller syklet. Heldigvis har det vært strålende vær og absolutt en smak av sommer. Det kommer godt til syne når cowboyene (eller ku-jentene) fyker rundt på gresset tungt bevæpnet og lett kledd. Vi har også vært så heldig å smake litt på sommeren (og høsten) i koselig bursdagsselskap hos farmor. Og med sommeren kommer båtene på sjøen...og skurkene? Vi lar bildene fortelle resten av historien.
Bildeserie


20100517 - 17. mai-helg

Både lokale og framandfolk på 17. maifeiring i Bergen

Besøk - Mormor og morfar er på helgebesøk for å feire 17. mai med oss i Bergen. Da er det to glade barn som vet å utfordre sine besteforeldre i ulike spill (både kort og brettspill) - og innimellom er det en liten luring som også prøver å jukse til seg en liten kortseier... Men det kunne ikke bare bli spilling - for det måtte også bli tid til en siste-i-liten-17.mai-handletur. Fløyter noen petshop'er og siste prikken over i'en i finstasen måtte også på plass. Så mens resten handlet tok papsen seg en kajakktur.

Kajakkbrudden - Men papsen fikk seg en ufrivillig stopp i Råna. Etter en times padling sa det spoing i nakken og det var umulig å padle videre. Han tumlet seg i land på Råna og fikk etterhvert signalisert til en forbipasserende båt - og ble reddet i land etter en stund som Robinson Crusoe. Deretter ble det medisinske preparater, seng og nakkekrage! Farmor og farfar reddet heldigvis kajakken i løpet av kvelden.

Søndagstur - Papsen ble derfor ikke så mye med på denne besøkshelgen... men resten fikk seg heldigvis en flott tur opp Russarstegen og et is-, brus-, lapp- og pølsebesøk på festningen. I regnvær. Så utsikten var temmelig grå - men hva gjør vel det når Ingrid planlegger grottetur. Utstyrt med hodelykt tok Ingrid med seg de som ville gjennom grottene, for ikke alle er like begeistret for de klaustrofobiske grottene.

17. mai - Dagen starter som vanlig grytidlig med frokost i byn og påfølgende hovedprossesjon. Så haster vi ut til skoletoget og 17. maifeiring på skolen - med is, pølser, skoletog, mer is, klasserop, lekeboder, mer is, fløyter, russekort, mm. Med andre ord - en tradisjonell 17. mai feiring.
Ingrid hadde kledd seg tradisjonelt i festdrakt mens Maja var kledd i flaggets farger - to strålende flotte jenter som blåste liv i resten av gjengen med sine svært høylytte 17. maiinstrumenter. Maja hadde gledet seg veldig og slet litt med å få nok søvn gjennom natten. Men da dagen satte i gang var alle uten nakkekrage i praktslag - også været - og det var veldig hyggelig å kunne vise frem en klassisk Villhaugen 17. maifeiring for mormor og morfar. Det er gøy for Ingrid og Maja å vise frem sin feiring, sine venner og sin skole. Og til neste år går begge jentene i skoletoget...
Bildeserie


20100514 - Sjøsetting

Da er årets båtsesong i gang

Dagen startet med kajakkpadling for papsen og trening for mamsen - mens ungene var i lekerommet på treningssenteret. Så bar det på jakt etter søttendemaiklær mm. Men slikt kan lakke og li - og Ingrid og papsen måtte bryte handlingen og ble kjørt for å hente båten som endelig er på vannet igjen. Så da fikk I og p både salt og vind i håret der vi suste gjennom bølgene tilbake til Brekko. Vel i havn - var ikke havnen klar - så da ble det litt arbeid for sjømannen og sjøjenten. Men nå er alt på plass - med ny måkeskremmer og med håp om måkebæsjefri kalesjen.

Men været er jo strålende så det må nytes og nyttes til fulle - så det ble en båttur til farmor og farfar også - og etter middag rakk vi en sykkeltur der vi krosset over grushauger og gressskråninger - en sykkelturorientering. Aktive og gode dager - og nå også klare for sjøen.


20100513 - Tur og Tivoli

På tur i Sundfjellene

Tur - Vi spente nok en gang på oss turutstyret og la i vei til Sund og Steinsland. Etter en svipp innom Austevågen (rekogniseringstur for Tour de Sotra) parkerte vi med skolen på Steinsland. Her la vi i vei mot Veten - Førdesveten. Deilig sol og kun med en liten trekk kunne vi suse oppover lyngheiene i bare en tynn ullgenser. Våren er befriende. Vi kom oss til toppen og så på minnesmerke for de omkomne etter flyulykken i 1948. Vi prøvde å skubbe varden på toppen av Veten over ende - men Ingrid og Maja var like sterk så den ble heldigvis stående. Etter å ha fått igjen pusten og nytet utsikten bar det ned på nordsiden av Veten og ned mot Fadrabordet. Her skilte våre veier - mens papsen la i vei for å løpe til Skogsvåg gikk trekløveret tilbake til bilen via den gamle kirkestien.

Papsen skvatt ved flere anledninger på den raske ferden gjennom våte og dårlige merkete stier - mange ryper som ligger gjemt i kratt blir skremt når papsen kommer farende - da flakser og bakser de så det er vanskelig å si hvem som skvetter mest. Og det var flere skapninger som nøt vårsolen - en meter fra papsen lå en slange og slanget seg - årets første hoggorm er altså observert - og papsen var litt mer våken for hvor han satte føttene ned noen minutter etter dette møtet. Papsen gikk videre over Stolåsen og langs Langevatnet - opp og over Storskjenet og helt til Skogsvåg - der møtte han resten av gjengen for et felles isstopp. Og i god ånd valgte alle fra det største utvalget. Etter fire timer effektiv gange og seks timer på tur var det velfortjent.

Lunds tivoli i Bergen

Tivoli - Etter et bad og en deilig fiskemiddag hev vi oss rundt - vi skulle på Lunds tivoli som hadde tatt turen til Arenum - og fyllt opp både ute- og inneområdet med et skikkelig tivoli. Det var to hoppende glade jenter som inntok tivoliet - store øyne på alle lys som blinket, alle karusellen som føk både opp, ned og rundt. Her fikk vi oss berg- og dalbanetur og turer med karuseller - vi fikk testet klissete sukkerspinn og vi vant premier - alt som hører til et tivolibesøk. Ingrid er den som elsker fart og spenning - og svimling. Så hun ville kjøre alt. Mens Maja startet litt mer forsiktig og fikk dampen opp etter hvert. Det var en sliten familie som satte seg i bilen og vendte nesen mot huset, kveldsen og ikke minst - SENGEN.
Bildeserie


20100510 - Rullesko

Øvelse gjør mester

Maja og Ingrid tok seg en handlings med farmoren. De tok med seg lommebøkene sine og skulle på butikken for å skaffe seg rullesko - eller rulleadaptere til sko. Et slags rulleskøyter som man kan feste på skoene slik at man kan både gå og rulle med vanlige sko. De øvde seg på terrassen - ettersom tre er mindre hardt enn beleggningsstein. De var veldig flinke og tok de første støttetakene veldig forsiktig slik at de lærte uten for mange tilbakeslag - øvelse gjør mester...

Nye rullesko kan by på utfordering

...MEN noen knall og fall ble det!


20100509 - Besøkshelg

På tur i Sotraalpene

Vi ventet i spenning på østlandsbesøket - både små og store. Og det har vært en flott besøkshelg. Alle ble overrasket over fine gavebilder, og ikke minst var vi spente på det store bildet vi hadde bestilt. Et utrolig stilig bilde - akkurat som ønsket og håpet. Men bildet var for storslagent til å få den tiltenkte plassen, så nå må det omrokkeres på veggen - dette må opp og frem i lyset!

Lørdag ble det bytur med akvariet, bryggen, buekorps, bondensmarked og sol. Ingrid ble fraktet i ekspressfart til bursdagsbesøk og elektriskbil-kjøring! Det var en overrasket pappa som møtte to fartsglade femåringer ved festens slutt. Mens de andre var i byn og Ingrid i besøk fikk papsen kjempet mot bølger og vind på fjorden.

Søndag ble viet til vanlig Villhaugensøndagsaktivitet - TUR. Vi kjørte til Haganes og gikk og klatret over fjell, myrer og lyngheier til Liatårnet og 360graders utsikt til byfjell, Folgefonna, Nordsjøen og en fantastisk skjærgard som badet i sol - og nordavind. 4-5 timer over Sotras alper med røde bekreftende kinn som resultat. Det var kjekt å kunne vise frem den variasjonsrike øyen i vest. Papsen fikk seg en god økt ved å løpe samme vei tilbake og hentet bilen. Vel hjemme og med fiskesuppe i magen måtte kunstnerbesøket gjemme seg litt bort for å legge sin siste hånd på verket...
Bildeserie


20100504 - Fredsmarsj

Fredsmarsjen 2010 - hot dog, is håndarbeidsverksted og faner

Maja fikk med seg kameraet på skolen - for de skulle gjennomføre årets Fredsmarsj på SFO'en i dag. Maja fikk også bære hovedfanen et stykke på veien - og alle barna strålte omkapp med solen. De har også hatt håndarbeidsverksted, laget faner og spist pølser og is - full pakke. I morgen skal de selge kaker og det de har laget i dag - og alle pengene går direkte til barn som ikke har det så bra som dem - et fint fokus og initiativ av SFO'en.

Akkurat da Ingrid skulle lukke øynene for kvelden sa hun at hun hadde vært i klatreveggen i Barnehagen i dag. Det kom hun på da hun lå i sengen med begge bena i været - for da husket hun på hvordan de måtte hoppe ned veggen med bena opp (rapellering). Dette var hennes første gang med sele og tau i klatreveggen - kjempekjekt at hun endelig ville prøve - og hun syntes det var skummelt og gøy.


20100502 - Løvstakken

Klatring, jogging og hopping - tur over Løvstakken

Dagens destinasjon: Løvstakken. Mamsen ville dra til Løvstakken fra Strutsefarmsiden - så da ble det det. Vi parkerte i nærheten av Melkeplassen og gikk litt langs veien det første stykket - slik at vi kunne få en fin rundtur over fjellet. Selv om humøret ikke var helt toppers i morgentimene ble alt det triste røde lyst og blått litt over 10 da vi labbet avgårde.

Det ble ikke nærkontakt med strutsene men vi skimtet dem nede på gården da vi klatret den første kneiken og de første trærne. Som på Lyderhorn er det også enkelte partier her der det lønner seg å være evolusjonert fra en geit - eller bare like å klatre slik som vi. Det er når det er brattest at ungene er i best slag og etter noen stigninger med tauhjelp nådde vi etterhvert toppen. Lunsjen ble tatt like på nedsiden i le for en fremdeles kald nordavind - dog ikke så kraftig og kald som i går.

Klatring, jogging og hopping - tur over Løvstakken

FOR en utsikt. Byfjellene, øylandskapet i sør og i vest - vi kan se det meste herfra - og når vi labber videre rett over toppen skuer man nordover til Fedje, Bergen i nordøst og enda mer av byfjellene.

Selv om vi trodde vi var ferdig med klatringen for i dag - bar det ned enkelte heng som gjorde at vi måtte suge oss fast til fjellet som Ingrid sier. 3 timer og vi var nede til bilen igjen - en god runde.
Bildeserie


20100501 - Straumemila 2010

Som vanlig deltar vi på Straumemila.

Klassisk Straumemil - blå himmel og isende nordavind. Som vanlig stilte vi i turklassen uten tidtakning - kort løype (4,4 km). Løypen går i en god runde rundt på Straume og det er alltid mange venner og bekjente som deltar. Men før start er det både oppvarming og ikke minst utdeling. Arrangørene stiller med stands - så her er det utdeling av T-skjorter, ballonger, energidrikk, svettebånd, håndklær, mm. Til slutt så er alle tentaklene i bruk hos blekksprutforeldrene.

Da startskuddet smalt gikk vi ut i samlet familifelt - men det tok ikke så lang tid før Maja føk sammen med Mia, og bak kom et raskt trekløver i femårs alderen; Ingrid, Emma-Sofie og Elise. De små bena til femåringene gikk som trommestikker og til og med spreke foreldre og besteforeldre slet med å holde følge. Etter frukt- og drikkestasjonen ble det sprekk i familiefeltet. Og etter målgang føk de minste rundt og lekte - nesten med mer energi enn under selve løpet - så neste år blir det langløypen! Etter noen minutter i målområdet kom også mamsen og farmor seg over mållinjen - selv om det en stund så ut som om de skulle bomme på målet.

Trekning av premier på startnummeret er en høyder for de som vinner - og i år var det en særdeles kald fornøyelse for oss som gikk tomhendt fra denne delen av arrangementet. Men med fire års erfaringe fra Straumemila så sendte vi mamsen ned - så når tre stivfrosne deltagere omsider kom seg hjem var mamsens superpizza omtrent ferdig - herlig.
Bildeserie


20100429 - Kulturkveld

Teaterbesøk og herlig versjon av Jungelboken.

Teaterbesøk og herlig versjon av Jungelboken.

Mamsen, farmor og de to jentene tok seg en tur på teater og så Jungelboken - en fantastisk oppsetning - ikke helt etter boken - men regner med Kipling hadde syntes denne versjonen var klin kokos gøy. Blant annet var Keme Kameleon en herlig skikkelse som hadde fått plass i teaterversjonen - mens vi som kjenner Jungelboken fra før var helt uvitende til denne morsomme skapningen. Både gamle og unge - og halvgamle, storkoste seg - og papsen fikk de fleste detaljene og sangene til frokosten dagen derpå.

John Olav Nilsen og gjengen-konsert

...for han var ikke med. Han hadde tatt med seg Cato på Bergenfest - og var på konsert med John Olav Nilsen og Gjengen. Virkelig trøkk fra gutta fra Loddefjord - og det var en trinituspappa som våknet dagen derpå til Jungelbok-gjennomgang. Det var også kvelden for en etterlengtet vennepause på flere av byens vannhull.


Arkiv

Eldre historier finnes i menyen til høyre under bildet av Villhaugen - scroll til toppen igjen eller trykk her Arkiv!


Villhaugen på frierferd

Arkiv


Ymse