Arkiv 2010 - 4

Bilder og historier fra sommeren og ut 2010, inkl. høydepunktene Italia og Egypt!


20101231 Slutt på 2010

En herlig bukett av skrømt

Julebukk, snop i lange baner, god mat, pang og hyl - OG holke! For første gang på lenge er det klinkais og regn - vinden uler i trær og hus, slik vi husker nyttårsaftenene i gamledager.

Ingrid begynte som snømann i kveld, og endte opp som et slitent og skummelt poltergeist. Sammen med resten av barna i Brekko utgjorde hun litt av en bukett av skrømt. Heldigvis har mildværet tæret nok på isen - så vi kom oss opp bakken og fikk ønsket f&f et godt nytt år. Vel tilbake ble det deilig middag, dessert og snop. I tillegg ble det tid til spilling og hygge - selv om snopet trekte opp propellen Ingrid.
Bildeserie


20101228 D E I L I G

Fantastisk ski- og værforhold

For en dag! Strålende vær- og føreforhold. Formen til de fleste i Brekko er stigende, men Maja er fortsatt litt for groggy for langrennsfesten i Idrettsparken. Mens Mamsen og Ingrid fikk prøvd seg litt i går i nærmere -10 grader og papsen fikk seg en mil på kveldingen, skulle alle ut i dag. Men kroppen til Maja sa dessverre STOPP - så mamsen og Maja overlot vinterglansen etter et snaut kvarter til Ingrid og papsen.

De to langrennsfarerene fartet på kryss og tvers i utmark og lysløype. Fra forrige vinter er vi godt kjent i området og labbet i vei på vår vante langrunde. Noen så at vi var kjentfolk og hev seg etter i sporet og håpet på at vi visste hva vi gjorde - og det gjorde vi. Vi strålte om kapp med solen og det blinket flott i øynene og de nedisetet trærne. Ingrid lånte Maja sine gamle ski - og papsen trodde de var litt for lange - men hun dresserte dem raskt - både opp, ned og på flaten (film). Ingrid føk gjennom vinterlandskapet med iver og lyst. Og siden mamsen og Maja tok bilen hjem gikk likegodt I og p hele veien hjem til Brekko - SKI-IN!

Dette er romjulskos. D E I L I G vintervær, nydelige skiturer med SKI-IN/OUT, spilling, greie jenter og god mat og drikke. Bare synd at sykdommen henger igjen i Maja enda.
Bildeserie
Film - Ingrid i farten


20101226 Innejul

Julekvelden 2010

Lillejulaften - Juletrepynting, pinnekjøtt i vann, siste handlings og en god del kos. Dagen før dagen var det meste på plass. Men selv om det ikke var så mye som skulle gjøres var likevel stemningen litt (høy)spent. Litt elektrisk. Forventninger, spenning og nysgjerrighet gjorde Villhaugen litt i ulage. Tradisjon tro var det julegrøt og mandelpresang. I år var det papsen sin tur - i aller siste skje med grøt - der var den. Han var avskrevet forlengst med SÅ lite grøt igjen på tallerkenen.

Julaften - Endelig. Litt før 7 var ungene og papsen på bena og dypt nede i sokkene, altså julesokkene. Mmmmmm - mye deilig snop, en liten leke og julehefte - og så får vi se på TV også! Finfin start. Når vi omsider fikk laget frokost så tok Ingrid like godt ut en tann - SÅNN - og så var den ute! da blir det lettere å spise - den tanna har vært uskikkelig og stelt i stand mye feiltygg i munnen til Ingrid. Men dagen var bare så vidt begynt.

Maja ble etterhvert dårlig, høy feber, kvalm og slapp, så hun fikk seg en kunstpause i sengen. Høyt spenningsnivå i tillegg til en liten forkjølelse slo ikke heldig ut. Men i det besøket kom, og en paracet var fordøyd, kviknet hun til og holdt det forbausende bra gående helt til 22!

Da gjestene kom stod mor i dusjen og papsen over grytene - uten finstas. Heldigvis var Ingrid klar og tok i mot alle med åpne armer. Og kort tid etterpå var alle på plass - sultne og gode - og klar for lagbilde. Papsen's pinnekjøtt med tilbehør falt i smak for store og små - men pakkene lå og fristet under treet - så det var ikke lett å spise. Så mellom dessert og middag ble det en lite åpningsrunde. Også desserten var storveis og det viste seg at nissen hadde puttet mandel i alle sine skåler(?)...

...og etter hvert - endelig - presanger! Alle fikk åpne og alle ble glad og overrasket - akkurat slik det skal. De som gav gaver var like spente (og overrasket) som de som åpnet og begge parter jublet når gaven ble avdekket. Med tidlig start fikk vi også tid til å innvie noen av presangene når treet var tømt - og Jakten på den forsvunnet Diamant endte med seier til farmoren. Da ble i allefall hennes kveld reddet;-) Alt i alt en koselig og fin julaften.

1. juledag - Frokostbesøket som varte til barne-TV - tidenes lengste frokostbesøk! Koselig besøk med prat, lek og mat. Fortsatt inne - tross nydelig, men kaldt, vintervær. Ungene koste seg, de voksne koste seg og hyggelig å preike med Askøyfamilien.

2. juledag - Spilledag. Fremdeles er flere tett i nesen og sår i halsen, så vi trosser finværet og holder oss inne med nye spill. Øisteins blyant-spill og Labyrint - to nye artige spill i spillkolleksjonen. Moro for hele familien - gode presanger det der! Men man får vondt i kroppen av å se på silkeføret som pryder kystlandskapet uten å benytte det. Det har vært uvanlig mye innetid i julen, men vi hatt det kjekt også - selv om ute roper på oss.
Bildeserie


20101223 Lillejulaften

Julestemning i Brekko

Julestemning i Brekko - med ønske om en god jul!


20101219 Julecup

Nissen var på lag og dommer

Så gjør vi så når vi til julecup skal gå... tidlig en søndagsmorgen. Ut av huset før 07 en iskald desembersøndag - 4. søndag i advent. Ikke mye tid til morgenkos her hos oss - eller for noen av oss. Maja og papsen skrapte bilen før 7 og dro til julecup i Haukelandshallen mens de to andre kunne ta seg en god adventsfrokost. Papsen merket at det var vel tidlig i dag. Da han hadde knytet på seg inneskoene sine viste det seg at inneskoene var fotballsko med knotter - ordentlige gressko!

3 kamper ventet mot Fyllingen, Årstad og Flaktveit. Nissen spilte på lag - iallefall på lagbildet - men etter det var han dommer. Ikke ofte vi har nissefar som håndballdommer, men da burde det bli rettferdig.

Også i dag tok de frem godt forsvarsspill og til tider nydelig angrepsspill. Ballen flyter fint fra jente til jente og åpner forsvaret til motstanderne. Gode skudd - raske kontringer og raske tilbakeløp. Disse håndballkampene blir stadig mer lik en voksenkamp. De har blitt kjempeflinke, og det er gøy å se på. Og som alltid er papsen heit i toppen når kampene er over. I dag ble det to seire og ett tap, det ble vaffel og nudler, og til sist ble det medaljer og kjærlighet-på-pinne.

Og hjemme til lunsj kan man konstantere at man kan få mye ut av en søndag bare man står tidlig nok opp...
Bildeserie


20101217 Juletid

Juletid for Villhaugen

Desember og juletid. Dagene flyr og 17. luke er åpnet og mye er unnagjort. Juletradisjonen med Elkjøptre er ivaretatt, vi har deltatt på adventshåndball (til helgen julecup!), juleavslutninger på skole og idrettslag, pepperkakehusbaking, pinnekjøtt, gått på ski, vært på tur, mm.

Vi har vært på juleavslutning med begge englene og som alltid er det noen klassikere! 1B stod for Luciatoget og fikk umiddelbart godstemning i en ellers kald gymsalen. De var veldig flinke og hadde flere fine sanger. Noen av de andre klassene hadde både oppturer og nedturer. Revynummer med ryggen mot publikum og uten mikrofon er ikke en umiddelbar suksess. Men noen ordentlig lyspunkt fikk vi - blant annet var det en svært stolt far som var vitne til lesing av juleevangeliet. Maja var en av fire fra skolen som leste, og herlighet så flink hun var! Hun hadde sånn ro at vi ble helt imponert. DET VAR KJEKT! I tillegg imponerte de med dans til GLOW i rene MGP-stil og et festlig julespill.

Årets korteste uke fikk vi også oppleve når vi gikk juletregang. Så går vi rundt om en enebærbusk fikk en rask og ny vri. Pga litt dårlig tekstfremvisning og merkelig pianospill gikk vi rett fra vaske vårt tøy til henge opp vårt tøy til vaske vårt gulv, osv... uten å gå i ring... ...her gikk det unna og all vasken ble unnagjort i en fei!

Maja har vært og storspilt i Fyllingsdalen. Fantastisk forsvarskamp og suverene siffere: 11-4 og 21-3. Og dette med papsen som debuterte som trener. Bortsett fra litt kjeft fra dommeren klart han seg veldig bra, og var like svett som jentene når kampene var over (se mer).

Allidretten hadde avslutning på bowlingbanen. Og med kanter langs rennen fikk alle poeng. Det smalt i parketten da bowlingkulene nærmest ble slengt i vei - og stusset bortover parketten. Glad det ikke var hjemme i min stue. Ingrid bowlet seg til seier på sin gruppe - men tror ikke det spilte noen rolle - her var det viktigst å delta. Og vi må ikke glemme at Ingrid har fått skolebamsen Teddy med seg hjem. Og Teddy ble med på skigåing og aking.

Istiden fra tidligere i år fortsetter og for å sitere DUM DUM BOYS: og snøen laver ned...
Bildeserie


20101205 Nissefest 2010

Nissene på Nissefest

I tradisjontro ble det Nissefest på Straume i år også. Som vanlig med mange nissejenter og nissegutter, gløgg, pepperkaker, nissehjelpere som delte ut sjokolade, julesanger, juletale, julegrantenning og fyrverkeri. I år klarte vi til og med å få med oss fyreverkeriet uten at ungene holdt for ører og øyne og ville hjem. Mens nissejentene stilte i nystrikkede nisseluer stilte papsen med nisseskjegg. Og en tilbakestående gutt i rullestol lo hånlig av meg (papsen) og sa: Hei Nissemann, skjegget ditt er laget av filt! Klarte ikke å overbevise ham om at jeg var den ekte nissen... hører han roper og ler enda... Bra jeg kunne glede noen.

Dagen startet fint med tur til Pyttane (naboen til Liafjellet). GPS'en var med og vi geocashet to stykker i dag. Ikke engang nysnø hindret oss i vår skattejakt. På vei nedover fant vi deilig is som var super å skli på. Her tok vi en pause - eller treningsøkt. Vi løp, skle og koste oss.

Advent- og julekalendertiden er godt i gang - vi har allerede kommet til to lys og fem luker. Avslutninger på trening og skole står i kø og nedtellingen har begynt for alvor. Vi har kommet i gang med pynting av hus, julesanger durer over eteren og julebaksten er påbegynt og påspist - herlig førjulstid.
Bildeserie


20101124 - Juleverksted 1B

Nissene på juleverkstedet

1 måned igjen til jul! Og 1B arrangerte juleverksted for klassekamerater og foreldre. Ingrid og papsen stilte blide og fine. Stor julestemning og klippe, klippe, klippe, klippe, ..., spikke, sage, lime, banke.... For en nissefar med forkjølelses-skallebank bød det på en viss utfordring - men vi kom igjenom med stil og hygge. Det var en produktiv gjeng som gikk fra post til post og produserte gaver til sine nærmeste...

Nissene på juleverkstedet

...Innimellom tror jeg du må være den nærmeste for å se kunsten i det... og her var det mye kunst. Men gøy var det selv om det kun var en nisse tilstede - og det var papsen.

Så nå kommer julestemningen sigende - og vinterkulden spiller med og setter sitt hvite preg på øyen. I skrivende stund er det -9 grader ute, god fyr på peisen, varm Etiopiakaffe og Kari Bremnes med Decemberbarn fyller stuen......mmmmmmm.


20101120 - Skisesongstart

Helgetur til Kvamskogen

Vi reiste sammen med farmor og farfar til skisesongstart på Kvamskogen. Kaldt vær har frosset hytte og natur - og da holder det med skarve 10-15 cm for skientusiaster. Men skisesongstart er ikke bare bare for jenter som vokser i rekordfart. Nok en gang har Maja vokst ut av sitt gode skinn (skiskoskinn). Omøblering av bein i skisko førte med seg at det var mange pailabber på tur. Farmor fikk et par av farfar og Maja fikk farmor sine...

Det var herlig å komme seg til fjells igjen med det som følger med av tur, brettspill, peiskos og ro - og sammen med en visning på Leitet så ble det en innholdsrik og koselig helg.
Bildeserie


20101111 - Vinterbesøk

Besøk av kong vinter og vestlendingene

Vestlendingene og Kong Vinter hadde reist sammen til Hedmark - til en smak av julesnø. Akebakken ble bare bedre og bedre mens vi var der - og unge og gamle smil var helt på jordet. Ingrid løp opp og akte ned i stort tempo - dette var en jente som hadde savnet snøen! Vi boltret oss med akebrett (med og uten rumpe foran), snowracere og ikke minst matten. På matten var det plass til en liten kjernefamilie - enten i høyden eller på langs. Matten var nok det mest populære fartøyet i akebakken.

Mens papsen var på biljakt, fikk gamle og unge, snøengler og snømenn, besteforeldre, fetter og kusine spilt spill og lekt. En hyggelig langhelg for alle, både ute og inne. Ingrid og morfaren fikk seg en koselig kakaotur alene mens resten av Villhaugen jaktet vinterklær til Maja. Jakten gikk sånn passe... og de to kakaofarerne fikk nok mest ut av den dagen.
Bildeserie


20101107 - Askøys topp

Geocaching til toppen av Askøy

Vi våknet til en hvit morgen - og vi visste at det ble utetur. Selv om Knerten gifter seg skulle glede og skremme oss senere i dag - la vi i vei til ukjente (gps)jaktmarker. Vi skulle til Askøy sitt høyeste fjell - Kolbeinsvarden. Og som nyfrelste Geocachere tok vi med vår venn GPS'en. Det var flere skatter i området.

Vi labbet mot toppen, i gjørme og snø om hverandre. Godt at mamsen hadde bakt boller, for de smakte godt sammen med kakaoen når snøen lavet ned. Vi klarte også å finne en skatt i dag uten at andre søndagsturere ble mistenksomme, og om ikke skatten var noe særlig så var i allefall utsikten fin i alle retninger! Vi fikk klatret og akt - en fin tur - men Knerten lokket og vi måtte skynde oss hjemover for å få på kinoklærne.
Bildeserie


20101031 - Skattejakt med GPS

Geocaching i Kolltveitmarken

GPS'en var klar til å ta oss ut på skattejakt. Koordinater fra www.geocaching.com var lagt inn og skattejegerne tok på seg vann- og vindtette klær for å gi seg i kamp med høsten. Første stopp var nano-cachen på Sartor. Ferskinger som vi er letet vi litt i blinde, men mamsen fant den til slutt.

Så ble det Kolltveitmarken og ny skatt. Ingrid tok GPS-ansvar og ledet oss rett på og fant den gjemte skatten. Ingrid åpnet og fant seg en tiger og la ut en BKK-nøkkelring med lys. Myret og vått - og papsen oppdaget at hullet i støvlene ikke hadde grodd - så her var det fremdeles lekk. Men høst er høst, og man forventer at man blir våt på slike turer.

Geocaching i havgapet

Neste cache var i Øygarden ved Bølgekraftverkene. Mye vind ga et ekstra kikk - spruten stod 20-30 meter til værs og vinden gjorde at tårene sprutet og det var vanskelig å puste. Det er ekstra vilt og vått her ute en slik vindfull dag - kanon. Denne gangen var det Maja sin tur til å ta GPS-ansvar - og også hun ledet oss på rett spor. Tilslutt var vi så nære at alle kunne lete - men det var Maja som fant den - så nå er det kun papsen som ikke har funnet en skatt. I denne var det også en geomynt som reiser jorden rundt. Og nå er vi midlertidige hjelpere på dens ferd rundt jorden. Artig.

3 skatter på en dag må være bra. Geocaching gir en ekstra dimensjon til turen, men akkurat i dag var skattene viktigere enn turen.

Det ble også litt tid for å skremme snop av naboer...

En herlig bukett av skrømt

En herlig bukett av skrømt, gresskar og tjuagutt. Vart du skremt no?


20101016 - Sharm El Sheikh

Våre undervannslekekammerater

 

Et liv under vann

Et liv under vann! For en tur - hele hurven til det forgjettede landet - Egypt. Vi holdt oss unna Pyramidene denne gangen, men besøkte det lokale livet i Rødehavet - og for et liv. Her var Nemo, Bigeye, Napoleon og alle de andre fargeglade vennene deres. Vi har svømt med dragefisk, blekkspruter, murener og skater - og vi har sett nydelige levende rev med akvariefisker i alle farger. Og for de som er interessert kan vi gå gjennom fiskeplakaten vi kjøpte for å vise frem alle fiskene vi har sett.

Men vi har også badet i basseng. Ingrid har lært å svømme og fosser over fra side til side i bassenget. Maja har vi ikke sett så mye til for hun er stort sett gjemt bak en dykkemaske under vann - om det er basseng eller i havet. Kristin og Maja hopper, står på hender og stompekomper i vannet - og innimellom er munnen oppe og snapper etter luft. Det var 4 basseng knyttet til hotellkomplekset vårt - men vi brukte stort sett de to nærmeste - de to som lå like ved baren og rommet vårt. Mao sentral beliggenhet.

60 års feireren hadde plukket ut Novotel Palm - og han kunne ikke gjort et bedre valg. Avslappende atmosfære - god frokostbuffet - herlige basseng - hyggelige ansatte - flotte rom - flott rombeliggenhet (de beste på området) - og kanskje det beste med alt: Det desidert beste revet! Vi svømte fra side til side i Naama Bay og tok glassbunnbåt - men utenfor vår strand var det et flott rev med et utrolig variert fiskeliv som vi ikke har sett maken til andre steder - selv ikke i naturreservatet Ras Mohammed. At vi måtte labbe over en hovedvei for å komme til Novotel Beach og stranden gjorde ikke så mye. Her var det ansatt egne folk til å lose oss trygt over veien.

En beduin fra nord

Avslappende atmosfære - det kan det ikke sies å være på The Old Market i Sharm El Sheikh. Her var det basargater med nærgående selgere, kameler og lukter fra tusen og en natt. Der hotellet var klinisk var dette en smak av Egypt! Vi spiste middag på en autentisk Egyptisk restaurant (og om dette forårsaket bursdagsbarnets to dager i sengen vites ikke), vi forhandlet om pris slik egypterne liker det og Ingrid og Papsen red på kamel. En egyptisk helaften. Å prute for å kjøpe en bil er ok - men for en vannflaske - det blir bare slitsomt...

Kveldene ble ellers stort sett avsluttet med Kids Disco på hotellet. Her var det ansiktsmaling, karneval, leker og dans. Kids klub hadde eget aktivitetsanlegg på området med vannrutsjebaner, skateramper med mer. Her var det mulig å bli kjent med flere barn (gjerne slike barn med dykkemaske som stort sett var under vann). På dagen arrangerte de andre aktiviteter og ungene deltok blant annet på kokkekurs.

Bortsett fra at Oda stod på vannski og så at båten hennes krasjet så sjåføren stupte - så gikk turen superbra. En og annen dårlige mage hører liksom med og kan ikke settes på minuskontoen. Et lite minus er dog humoren i den egyptiske folkesjelen. Den var morsom den første gangen, kanskje den andre - men fra den tredje gangen til den 4375. gangen - var det bare trist.
En liten smakebit:

- Kan vi få et bord til 10?
- Beklager vi har kun bord for 8.

2 sekunders pause

- We fix!

Etterfulgt av latterutbrudd og lårslåing. Slik gikk det - skulle du ha vann så var det tomt - to sekunds pause - latterutbrudd. Alle latet som om de skulle dytte deg i bassenget eller prøve med andre vittigheter. En del av folkesjelen som forsvinner i den nordiske kulturen (for de fleste) ved 4-5 årsalderen. Til og med ungene gikk lei! Men det skal de ha - blide er de.

Rekordtidlig vinter ga kjip kontrast

Vi reiste fra minus 2 og kom ned til behagelige 36-44 grader og hoppet i bassenget etter at solen var gått ned - deilig kontrast! Da var ikke kontrasten deilig da vi kom hjem - fra fremdeles 36-44 grader til en frossen bil og snø! Men nå er alt glemt - det er fyr på peisen og kaffen er klar - nå er vi hjemme og ferien er bare gode minner.
Bildeserie - del 1
Bildeserie - del 2
Bildeserie - del 3


20101009 - Asfalt

O glede

Fra grå og kjedelig til svart glede!

En merkedag i nedre brekko, ikke bare har sjefen bursdag, men svart gull ligger klistret over den grå støvhaugen vi kjente som veien. Bilene blir ikke lenger ødelagt i det vi homper ned elveleiet av en vei. O glede - asfalt vår venn!
Bildeserie - før og etter


20100926 - Bysykling

Glad bysykling i Bergen

Syklene ble stablet på hengefestet og vi dro til byn for bysykling. Vi, farmor og farfar. Turen gikk fra Johanneskirken gjennom Nygårdsparken, rundt store Lungegårdsvannet, opp mot Haraldsplass, opp opp opp til Bellevue og videre via Fjellveien til Sandviken, kun med en liten nisterast, israst og Fløybanetitting. Fra Sandviken og ned til Mariakirken, over til Bryggen, Fisketorget, Torgalmenningen og opp tilbake til Johanneskirken. For en flott tur. I+M+F har alle sykkelcomputere - Ingrid fikk til bursdagen for en ukesiden - så nå var det mange par øyne som fulgte like mye med på km'erne som på veien!

Vi hastet videre - for vi måtte nå et gårdsbursdagsbesøk på Askøy;)
Bildeserie


20100916 - Ingrid 6 år

Ingrid 6 år

Da er godjenten blitt 6 år og smiler fra øre til øre med litt få tenner. Luringen som pleier å være nokså morgentrøtt lurte resten av sangfuglene da bursdagssangen ble fremført for en sovende Ingrid. Midt i sangen tok hun vekk dynen og ropte ! Hun har gledet seg mye til snop og presanger på sengen - så det var nok lettere å våkne til dette enn en helt vanlig skoledag. Etter bursdagsmiddagen (Ingrid ville ha fiskeboller i hvit saus) gikk de voksne på foreldremøte mens I og M tok turen til farmor og farfar - og sjokoladekake og litt feiring.

Fredagen var det barnebesøk. Jentene i klassen var invitert til bursdagsfest og det var en høylytt gjeng som danset, lekte, spiste og koste seg. Papsen må av og til ta telling - men ellers gikk det greit. Vi hadde lagt opp til et par fellesleker som snørespising og halen i flasken-leken - og iveren var stor og heiagjengen formidabel - sjelden å høre så mye hjertelig god heiing!

Søndag var det familiebesøk. En sliten mams og paps prøvde dagen derpå av et 90-årsjubileum å fikse i stand til nytt besøk. Kanskje ikke verdens beste oppladning men det ble nå noe å bite i for dette besøket også.
Bildeserie


20100915 - Familiedag på Brann Stadion

Ingrid og Gullbrann

I tradisjon tro dro vi til BKK's familiedag på Brann stadion - og som vanlig pølser og boller før barna skulle spille kamper med Brannspillere som trenere. I solskinn - og regn - føk I+M rundt og samlet autografer før, under og etter kampene. Alle spillerne var representert bortsett fra Bakke og Guntveit, men pluss GullBrann, trenere, etc. Men det hente seg at ungene spurte om autografer fra noen som ikke var Brannspillere - og av og til til noen de allerede hadde spurt. Det er ikke så nøye - og hvem vet egentlig hvem alle er?

Men det er selvsagt stas med noen, og Husekleppen er vel den som får mest fokus av ungene. Og da papsen tok bilde av Jan Gunnar Solli og jentene og papsen sa Si Rosenborg så fikk han smilene frem hos alle - også seg selv.

Og hvordan kampene gikk... ...hm... ...Haugesund med Maja på laget tapte knepent 0-4 og Ingrid brøt nokså tidlig av førsteomgangen og gikk på autografjakt i steden. Men med is rundt munnen og plakater i hånden ruslet en fornøyd og sliten gjeng hjem igjen.
Bildeserie


20100912 - Oppsamling

Idrettsskole

Det er lenge siden skolestart og dagene går virkelig unna. Vi har smakt på siste del av sommeren med båtturer og sommerblomster, vært på fjellet både sommer og høst, kajakk i regn og sol, Ingrid har begynt på idrettsskole, og hun har hatt sin første skolekameratovernatting. Rommet til Ingrid har blitt oppgradert fra barnehagejentestil til skolejentestil. Vi har vært på slang i egen hage og Afrikafarerenes hage - og aktivitetsnivået skal bare øke i ukene som kommer!
Bildeserie


20100818 - Skolejente!

Endelig er Ingrid klar for sin første ordentlige skoledag

Det har vært en innholdsrik og god dag. Papsen kjente det allerede når han fulgte Maja til skolen - alle var glade for å treffe hverandre igjen etter en lang sommerferie. Og sammen med gleden, var det en viss spenning over skoleplassen...

...og det var det også hjemme. Endelig. Første ordentlige skoledag - Ingrid er blitt skolejente! Ny sekk og nye klær, spent, klar og glad - med en tann på skeive - akkurat som det skal være. Og ikke uventet gikk skoledagen som en drøm. Det ble tid til samling, tegning, matpause, friminutt, matte, SFO og mye mer. Mao en fullverdig skoledag sammen med noen nye venner og noen gamle.

Vel hjemme var det middag a la Ingrid, og etterpå var det tid for å gjøre lekser. Hennes aller første lekse var å sette bokbind på sin nye lesebok: ABC - så da bar det til butikken for å velge bokbind og bokbindpynt. Og ABC'en ble pyntet med diverse klistermerker og blir nok fin å vise frem til læreren i morgen. Første leksen er i boks.

På senettermiddagen svingte papsen rundt en førsteklassevaffelrøre slik at vi kunne invitere ned de to andre klassekameratene i byggefeltet på førsteklassevaffler. Og at det følger med litt ekstra sultne søsken er bare koselig.

Tiden flyr og nå har vi to herlige skolejenter.
Bildeserie


20100806 - Sykkelhelg på Karmøy

Sykkelferie på Karmøy

Fredag: Avreise - Bilen ble fyllt opp med sykler - både innvendig og utvendig - og fredag ved lunsjtider la vi kursen mot Haugalandet og Kopervik. Vi tok inn på Karmøy Vandrerhjem - og mens ungene og mamsen rakk en tur i det tilhørende park/arboret-området kjørte papsen til morgendagens mål og syklet så tilbake til resten av gjengen.

Lørdag: Kopervik - Sandhåland - Dagens etappe var klar, syklistene var klare, magen mett og beina klar for å tråkke oss fra Kopervik via Åkrehamn til Sandhåland Camping. Et lite stykke Danmark - paddeflatt sammenlignet med Sotra - sykkelstier hele veien. Vi tråkket forbi sauer og hester, så havet slå mot svaberg og kritthvite strender. Medvinden ga oss en dytt før lunsj - mens etter lunsj hadde både vi og vinden dreiet litt - i utakt - og dermed ble det noen litt tyngre kilometere som sakte tellet oppover på sykkelcomputeren til Maja. Vel fremme på campingen og været var litt i ubalanse - var det badevær eller var det regnklærvær. Ja takk begge deler, og vi kastet oss ut i bølgene som Nordsjøen taktfast og kraftfullt skylte på land. Forfriskende og morsomt! Havet var ikke så langt unna selv på hytten. Campingplassen lå lett skrånende og vestvendt og hytten lå ytterst ute på den nagne ø, og fra hyttens stuevinduer kunne vi se testhavmøllen til Hydro/Statoil langt ute til havs - og det er litt kjekt for en vindmann.

I mål i Skudeneshavn

Søndag: Sandhåland - Skudenes - Hmmm ... ikke helt i tråd med meteorlogens profetier. Yr - men riktig vindretning. Uansett - det hemmet ikke de tre friske i familien og i strålende tempo føk kilometere og strender forbi. Ingrid signaliserte for en pause og pekte i retning lyngheiene - der hoppet og spratt et rådyr - ikke så verst å både følge med på veien og dyrelivet. Mamsen var ikke helt pigg og tok rollen som følgebil - men da vi trillet over målgangen i vakre Skudeneshavn tok også mamsen sykkelfatt for mer sykkelseightseeing. En flott by å sykle i, og en tur innom Johannes Cafe gjorde susen for vaffelsultne syklister. Vi tok turen innom byparken og mamsen løftet den sagnomsuste månesteinen, og papsen og mamsen ble anbefalt JA-benken. Men alt har en ende - så også sykkelhelgen. Vi pakket pakkeselet med et virrvarr av hjul og suste tilbake til Brekko - en flott helg.
Bildeserie - fredag og lørdag
Bildeserie - søndag


20100708 - Sommerferie

Gode venner i herlig by

Da er Italiaturen vel overstått. En hektisk og meget flott reise er byttet ut mot aktiviteter i Brekko og omegn.

Vi har lagt bak oss gode opplevelser hvor vi har hatt ulike briller på; innfødtebriller, urbanbriller, landbriller, charterbriller og backpakkerbriller. Vi har ligget i hengekøye under olivenlundene på landet, deltatt i myldringstimen på Romernes egen strand, nytt gode dager på Elba, benyttet alle tenkelige offentlige transportmidler og svettet gjennom severdigheter. Vi har deltatt i morgenrushet i Roma under Metro- og bussstreik og vi har spist bursdagsmiddag i et vanlig Romersk hjem. Maja har smakt på 8 forskjellige is på bursdagen sin, vi har hatt doble espressoer med kaker til frokost, med andre ord vi har vært i Italia.

Nydelige Elba

Elba - en strålende øy på størrelse med Sotra. Men alt er brattere og en 3 gange med høydemetere så er vi der. Vi tilbrakte mesteparten av tiden i og rundt Portoferraio, men vi fikk sett hele øyen da vi tok turen til Elbas tak via fugleburet. Korte avstander mellom fasiliteter som dekket primærbehovene; restauranter, airkondisjon og strand, gjorde at behovet for store forflytninger uteble og det meste kunne utforskes ved hjelp av apostlenes hester. Men hestene blir også varm under en italiensk hetebølge. Opp mot 40 på dagen og behagelige 30 i 22-24 tiden. Så varme kropper har blitt avkjølt med gelato i tide og utide, og bading i 26-28 grader har bidratt til å holde kroppene på riktig side av feberen.

Medusa - Hver dag har vi vært innom stranden, noen dager hele dager, andre dager kun kortere besøk. Maja har vært mer under vann enn over og alle har kost seg i det deilige vannet. Eneste skåret i gleden, eller rettere sagt brannskaden på huden, var Medusa. En liten geleaktig brennmanet med fire lillefingtykke tentakler og tynne tråder. Ingrid fikk et ublitt møte med en slik og dempet strandidyllene. Men etter dette var papsen Medusavakt. Han trålet frem og tilbake på Medusajakt og kom det en innenfor revet ble den fanget med en håv og kastet i søplet. Heldigvis ble det med den ene skaden og vi fikk nytt det deilige Elbavannet resten av ferien.

Men ferien har også bestått av Pompei og Vesuv, Roma med Colosseum og Trevi, Lago Bracciano og late dager på landet og ikke minst besøk hos gode venner i Roma. Alltid hyggelig å treffe dem igjen og vi gleder oss allerede til neste gang, i Norge eller Italia, spiller ingen rolle. Ungene har vært fantastisk å reise med, lydbøker og uttalige runder med kortspilling har gjort all reisingen ble trivelig.
Bildeserie - Italia
Bildeserie - Elba


Arkiv

Eldre historier finnes i menyen til høyre under bildet av Villhaugen - scroll til toppen igjen eller trykk her Arkiv!


Villhaugen på frierferd

Arkiv


Ymse