Arkiv 2011 - 1

Bilder og historier fra januar og ut mai 2011 inkl. høydepunkt som Kypros!


20110526 - Skolemusikal

Ingrid og Maja klar for Løvenes konge og Kaptein Sabeltann

Fantastisk kveld! Alle klassene på skolen inviterte til musikal-konsert i Bildøyhallen. Mens 1.trinnet hadde Kaptein Sabeltann som tema, dro 3.trinnet til med Løvenes Konge. Ellers var det innslag av Spelemann på taket, Annie, Grease, We Will Rock You og Mamma Mia, en herlig blanding av surt, søtt og morsomt;-)

Apen og Piraten gjorden en strålende innsats sammen med sine klassekamerater og skolevenner. I fjor var det MGP-aften, mens musikaler var årets tema. Uansett tema - konsertkvelden er nok kommet for å bli på skolen, og FAU gir nok penger til neste år også - for her var det mange smilende foreldre etter konserten. Og Ingrid fikk med seg klassebjørnen Teddy hjem, og uten billett smuglet mamsen og papsen ham med inn slik at han også fikk overvære showet!
Bildeserie


20110513 - Kypros og 60-feiring

Kypros2011

Fredag den 13. og flytur - kanskje ingen god idè..., men jo da - kongetur! Kypros stod på Villhaugenprogrammet og sammen med resten av pappaslekten ventet en uke med all-inclusive og sydenliv; og verdens snilleste farmor stod for regningen og planleggingen - og det var en knakende god plan.

Kypros2011

All-inclusive-armbånd gjorde at store og små aldri gikk tørstig eller sultne rundt på det fine hotellområdet. Hotellet var bygget i Kardemommestil med krinker og kroker og små parker mellom byggene, og det var også basseng, ballbinge, tennisbane, sandvolleyballbane, lekeplass og en egen strand på området. Og aktive familiemedlemmer fikk benyttet det meste. Gutta mistet verdifull fotsåle i en hektisk barbentfotballkamp i ballbingen. Litt sand i ballbingen fungerte som sandpapir under bena når rykkene og vendingene satt. Tennisalbu var ikke et begrep her, men tenniskropp. Etter to timer tennis var man støl steder der ingen skulle tru at nokon kunne vera støl.

Akrobatisk familie

I bassenget fikk små og store herje, svømme og kose seg. Ungene var stadig i bassenget med fossen, enten de svømte, padlet på sjørøvertokt, spilte ball, hadde vannkrig eller drev akrobatisk trening med papsen. Badingen ble stort sett kun avbrutt av spise/drikke-tid eller "Heja Bamse". Blue Village-hotellet bød på Bamse, Lille Hopp, Skallmann og Ulven, til stor glede for barna, men også skyggemannen nynnet med på den herlige sangen:

Blue Village

...eller...

Heja Bamse

Og om kvelden var det show med stor S. Ungene satt dønn i ro i timer i strekk på kvelden og storkoste seg om det var Coco the Clown, Highschool Musical eller Pirates of the Mediterranean. Og Startour-vertene tok seg god tid også etter showene slik at alle fikk nærkontakt med stjernene.

Ettersom mai er akkurat litt tidlig med tanke på sjøtemperaturen ble det få korte opphold i sjøen, men skyggemannen fikk nå med seg en svær blekksprut like utenfor stranden, mens papsen iført våtdrakt og tålmodighet ikke fikk se tentakkeldyret - det var nok den eneste skuffelsen på turen. Men fri bar og god hvitvin, slush, kakao, mm gjorde at skuffelsen ble svært kortvarig. For dette ble en veldig flott ferie - og tror at alle satte pris på å reise på slektsferie.

Mat"

60-årsjubilanten ble feiret på sengekanten med gavedryss, allsang, flagg og ballonger, i kjent norsk stil og til glede for jubilant og feirende og ferierende barn, barnebarn og mann. Men sjampis til frokost pleieer vi ikke ha hjemme... Selv om hotellbuffèen var stor, variert, nydelig og god (både til frokost, lunsj og middag) tok farmoren med hele hurven på restaurant for å feire dagen - og der satt vi med havet som utsikt i 180 grader - utrolig flott! Ok ikke nok med at farmor jubilerte - Skyggemannen og Oda tok også et trinn opp i livets trapp.

Solbrune, med sydenfletter og en tann i manko var det med blandete følelser vi vendte nesen mot nord. Og når ungene griner for at vi skal hjem må man vel kunne si at vi har hatt en flott ferie!


Bildeserie - Kypros 1
Bildeserie - Kypros 2
Bildeserie - Kypros 3


20110417 - Brumundpåske

Frøken detektiv

Glimt fra Påskeferie hos mormor og morfar på østlandet.

Vi var på tur nær og fjern. Gikk gjennom skogen og ned til skolen. Besøkte mammas kusine. Lette etter geocasher og fossiler og hadde rastepause med paragliderunderholdning. Så en morgen måtte vi løse både ett og to påskemysterier. Først finne sporene etter mobiltyven. Etterhvert ble også fetter E. og kusine H. med og fant snope-skatten. Vi besøkte oldemor og Prøysenhuset, spiste deilig middag hos tante og onkel, og lekte masse. Påskeharen kom en dag for tidlig, men jammen hadde han gjemt påskeeggene godt. Etterpå dro hele gjengen på tur til Skogmuseet på Elverum.


Bildeserie - Påske del 1
Bildeserie - Påske del 2 - Jakten fortsetter


20110319 - Vinter og vår

Ingrid og Sunniva nyter våren

Hektiske dager etter vinterferien - men vi har rukket mye likevel. Vi har vært på fjellet, igjen, og for første gang denne vinteren tok vi en hjemmehelg denne helgen. I løpet av uken har jentene tatt sin første svømmeknapp og er virkelig klar for sommer og badetemperaturer. Men de må nok vi se langt etter selv om våren føltes på kroppen i dag. Fint vårvær men bitende kaldt og snø på fjellene fra Brekkoutsikten. Fiskebåtene sirkler utenfor, fuglene synger, solen skinner og ungene leker. Vi har fått syklene ut på sin første vårtur og begynner å spisse formen mot forhåpentligvis mange fine sommersykkelturer. Og om noen skulle lure - det er usedvanlig gøy å få Yatzy og slå papsen i siste runde - og været er like skiftende til fjells som frisyrene.

Tiden flyr så denne gang får det bli en kort tekst og bildekaruseller av ymse slag...
Bildeserie - 6. mars vårsykkeltur
Bildeserie - 12. mars Kvamskogen
Bildeserie - 13. mars Kvamskogen
Bildeserie - 19. mars Brekkovår


20110227 - Vinterferie

Lørdag 26. februar - Kino. Papsen og ungene fikk sett To på rømmen i 3D i storsalen på Konsertpaleet. Kjempe spennende, morsom, trist og skummel - med en lykkelig slutt. Disney på sitt beste. Etter kinoen tørket vi gledestårer, triste tårer og redselstårer før vi traff mamsen. Så ble det Peppes-middag på hele hurven før vi gikk hjem for å pakke vekk det urbane livet og pakke frem for fjellferie.

Føling på fjellet

Søndag 27. februar - Cruisecontroll til fjells! Etter å ha fått fyr i hytten bar det ut på tur, i sludd og snø. Etter en liten orienteringsrunde (tomte- og hyttesnusing) i nærområdet splittet gjengen. Mens flesteparten ruslet hjemover, blant annet ballongjenten, tok papsen følge med tåken til Sliteren. Godt å få langet litt ut i ren Oslo-VM stil. Mens papsen gikk det remmer og kropp tålte, lagde mamsen en liten oppgaveløype rundt hytten for de yngste. Finn 10 ting langs skiløypen - og her var det kleshenger, ballong, øse, fystikkeske, blyant, nøste, vott, flaske, spade og kopp. Noen godt gjemt i snøen og noen hengt opp i trærne. Det var ikke alle som var like lett å få øye på - og øsen var det ingen som fant på første runden. Artig liten skilek, som papsen også måtte gjenom da han kom svett og blid tilbake fra tur.

Om kvelden var det blant annet Føling i Fjellet. Visionary er et morsomt spill for små og store og de to yngste ble virkelig noen racere i å forklare, bygge og balansere. Papsen og mamsen fikk også konkurrert til kyndig veiledning fra de små. Det vokste opp rare, vaklevorne og skeive tårn i alle fasonger - og de to yngste ville absolutt ikke avslutte spillingen - dette falt virkelig i smak.

SuperMaja på Såta-tur

Mandag 28. februar - Siste dag i februar, og husmeteorologen hadde før avreise annonsert denne dagen som den beste i vinterferien - så her gjaldt det å komme seg ut fra tidlig morgen. Maja og papsen satte seg rekordmålet Såta! Aldri før har Maja gått så langt.

...og sånn ble det. Været var nydelig og nattesøvnen hadde bygget opp Såtakrefter. Halv ti la vi i vei i nydelig solskinn og bare et par minus grader. Men ikke før vi var på Setrene så kom skodden sigende opp over dalen, og grøten la seg som et teppe over Kvamskogen. Da la papsen og Maja i vei for Såta, mens de to andre holdt seg i hyttehøyde. Da vi nådde vidden så åpnet himmelen seg, og der i fra og ut var det et rent eventyr. Først i løypen, alene over fjellene. SuperMaja og papsen. Ved bunnen av Såta fikk vi oss en velfortjent hvil og litt mat mens vi speidet mot målet - toppen av Såta. Og opp opp opp det bar - og på forunderlig vis var vi oppe - Maja går som en gudinne - både oppover og nedover. Hardangerfjorden og Folgefonna åpenbarte seg og Maja hadde satt ny Kvamskogen rekord! Påsketurmat (Kvikklunsj og appelsin) stod på menyen på toppen før herlige Breiarøsti skulle forseres før vi igjen var nede i ukorrekte Negerlandsbyen. Vi slet oss opp Sliteren, med solide kalbber, og nok en gang fikk vi oss en velfortjent spisepause - vindstille og nydelig i solsteiken. Klabbene var gode å ha i bakken - de fungerte som feller - og Maja som blander mellom klabber og feller hadde for en gang skyld rett uansett hva hun sa. Men vi hadde vært mange timer på tur og begynte å bli alvorlig tissetrengte så nå bar det hjemover i hu og hast. Tipper Marit Bjørgen og Petter Northug også er tissetrengt så fort som de går. Uansett, det ble et kappløp mot den biologiske klokken og blæren. Heldigvis vant vi. Staver og ski på kryss og tvers mot inngangsdøren og i mål - på dossen - aaaaaaaaaaaaah. For en strålende tur. Og på radioen sier de at Flesland har vært stengt i hele dag pga tåke...he he he... Godt at vi har egen husmeteorolog som er til å stole på. Husmeteorologen fikk en velfortjent balje med varmt vann for sure tær, før han nesten kubbet i solsteiken gjennom vinduet.

De to andre kanaljene var på kryss og tvers i hyttehøyde, og Ingrid tok Bosse med seg i pulken. Skodden lettet også her, og de fikk heldigvis også nyte solskinnet og utforsket nye løyper. En fin dag for alle. De gikk Såtafarerne i møte - og skisporene våre krysset ved Setrene, men da ble bare hyttenøkkelen overlevert som en stafettpinne for vi var på vei for å lette på trykket - og bare suste forbi og mot målet. Aldri har jeg sett Maja gå så fort!

Men nå er det slutt på kjempekreftene, og solstive tryner koser seg med ro og Istid 3 i hytten. Takk for en strålende dag - og vi er stolt over Såtaprinsessen i dag!

Ingrid sin lappebutikk

Tirsdag 1. mars - Skilek mot Kvamseter i snø - glad gjeng over, mellom, rundt og under trær - skogens egen hinderløype. Fin tur i fint område. Etter en friskustur gikk Maja og mamsen i gang med nok en Finn 10 feil mens papsen og Ingrid gikk inn for å steke vaffler. Etter at røren klistret seg til jernet som en ny felle til ski var det bare å dumpe vaffeljernet til fordel for stekepannen - så da ble det lapper tilsalgs i butikken til Ingrid. Men også uten tagger smakte de supert.

Tom for vann og full av ønske om en dusj la vi i vei til lavlandet etter vaffelpartyet. Og dusj ble det - både dusjing og montering av dusjkabinett. Heldigvis dukket farmor og farfar opp også, så da fikk vi hjelp både til å underholde unger og skru kabinett. Deilig å få det opp!

Natt til 1. mars var ikke så kjekk - papsen har vært våken med hendelsen i Brekko. Men nå når vi er tilbake er det litt lettere å hjelpe til med den biten...

3D-gjengen på kino i Akvariet

Onsdag 2. mars - Akvariet stod på onsdagsprogrammet - ny 3D-film og rare skapninger over og under vann. Papsen og krapylene ble med kusine, fetter, tante og farmor til Akvariet - med etterfølgende deilig middag hos f&f.

Torsdag 3. mars - Til fjells igjen etter at nedre del av Brekko er under sikring. BeyBlades, jepp - riktig, BeyBlades ble med opp på hytten. Og det falt bedre i smak enn skituren i dag, men det ble heldigvis en skitur i dag også.

Fredag 4. mars - Sliteren. Skituren i pluss 1 grad gikk til Sliteren - ungene var i superform og kostet av gårde alt de orket. Skøytet og koste seg - såpass at vi måtte gå omveier tilbake for å tømme kraftlageret. De beherkser flere ulike teknikker og de går virkelig bra på ski - kjempe gøy! Og når man er helt i kjelleren er det greit at matmor har med kvikklunsj til fuglungene. Om kvelden var det Scotland Yard på programmet - og Mr. X eller Ms. X unnamanøvrerte seg vekk fra mangfoldige detektiver. Artig - og det er kjekt å se at Maja har svært gode taktiske ferdigheter.
Bildeserie - 27. feb. søndag
Bildeserie - 28. feb. mandag
Bildeserie - 01. mar. tirsdag
Bildeserie - 02.-04. mar. ons-fre


20110225 - 4x4

Klar for vinterferie

Ny bil! Nå kan værgudene vise hva de er laget av - bring it on. Med trekk på alle fire håper vi nå at Brekkobakken ikke skal kunne stoppe oss slik den har gjort flere ganger hver eneste vinter - og med to nesten utgifter forrige uke håper vi dette er redningen! Bilen passer i garasjen, klarer svingen og er skodd for Brekkobakken - hva mer kan man ønske seg?

...jo det skal jeg si dere - side opp og side ned med ekstrautstyr. Men det får bli en annen gang, når lommeboken bugner. Men tidspunktet med å skaffe seg en 4x4 må jo være bra - i dag starter vinterferien - deilig - må bare skru opp et dusjkabinett først - grøss og gru... ...og det hadde jeg helt rett i, sa**** ******* ***** dusjekabinett.


20110219 - Sol, sol, strålende sol

Kaldt men nydelig

Solen treffer toppen av fjellene og termometeret viser -18, kaldt denne helgen også - men også strålende. Etter en god frokost fikk papsen seg en treningstur til Sliteren og hjem igjen før noen i det hele tatt hadde fått skiene under føttene. I ensom majestet krysset han viddene i god fart, svett og sliten. Farmor, farfar og Ingrid var klar til tur når papsen kom tilbake - så da ble det tur nr to på ham. Ved setrene la farmor og farfar i vei mens I og p rastet før de skulle åpne bommen for mamsen og Maja. Maja hadde håndballkamper i Fyllingsdalen tidlig lørdag morgen - igjen er det deilig med korte avstander slik at vi kan kombinere hytte- og byhelg!

Sol - Etter en god lunsj gikk kjernefamilien på tur igjen - tur nr 3 for papsen, 2 for I og 1 for de to siste. Vi gikk for harde livet for å komme oss til appelsinhaugen. Det var nemlig et skirenn i våre løyper. Men vi rakk å komme oss til toppen og ut av løypene før leder trioen hastet forbi. Opp - opp - opp det bar og inn på viddene hvor vi møtte farmoren igjen. Så tok vi oss en god runde via Furedalen og ned - alle med kalde kinner. På toppen med 360 gr utsikt nøt vi noen kjeks og appelsiner - utrolig å kunne sitte så fritt - uten et vindpust! Turen endte med fantastisk nedrenn tilbake igjen - og ved setrene traff vi også på farfaren som hadde vært til bunnen av Såta. Men nå er det mat - og for en mat..mmmmmmm... Farmor disker opp med hvitløk- og chili-gratinerte scampi. Så den obligatoriske spillrunden med mysterier og fanteri, akkompagnert med lørdagssnop.

Pylseprinsessen

Pylseprinsessen - Ny dag nye muligheter. Ny kald og klar dag i skistavens tegn. Som sist helg, og i går, så skriker snøen når vi stikker den med staven. Iiiiiiiii, hyler den når vi vrir skistaven rundt. Dagens mål var Sliteren - og der kom vi etter iherdig gåing. Ingrid og Maja lå i tet og gikk fra alle på vei opp til vidden. Strålende vær, strålende humør og sterke krefter. Nydelig med en rast på toppen av Sliteren. Nok en flott dag med ski på bena. Vel hjemme var det pylser på terrassen. Vi bygde oss en benk ved hytten, mens Ingrid bygde pylsebod. Etter en lang skitur kom det plutselig serveringskrefter frem - og Ingrid ordnet, styret og serverte an mas - til stor glede for alle solnyterne, som etter hvert kjente at kulden kom snikende, for kaldt er det enda. Det er svært kjekt med små hjelpere med riktig serviceinnstilling - vår egen pylseprinsesse. Og det var bare blide fjes å se som koste seg med deilige pylser i solhellingen - bare så synd vi skal inn å pakke oss hjem.
Bildeserie - lørdag
Bildeserie - søndag


20110212 - Ishelg

Iskald på fjellet

Pakking etter jobb og skole, og så til fjells. Nydelig vær i vente - men også iskaldt, -19.4 gr. C tidlig en lørdagsmorgen! Nesten så man får lyst å sove med lue på. Solen skinner på toppene og Hanna Kvannmo fyrer for full guffe, det kan bli strålende i dag. Fredag, på vei oppover i mørket, skulle papsen på befaring på Høysæter, men nok engang ga vi tapt pga dårlige veier til avsidesliggende hyttefelt, akkurat som til Haukås sist helg. Takke meg til Kvamskogen!

Ras - Det har vært mye nedbør og vind i fjellet den siste tiden med utallige ras. En ekkel påminnelse fikk vi også på vei til fjells da vi møtte likbilen med lysende kors på mørke vinterveier. Den har nok vært i Eikedalen etter det sjebnesvanger raset fredag ettermiddag. Så vi må holde oss i trygge områder denne helgen. Også hytten bærer preg av mye nedbør siden forrige helg - må nok ut med spaden denne helgen også - både taket og terrassen er velfyllt.

Lørdag - Befaringstur
Skal skal ikke, uansett fin utsikt!

-20 ved start, og -10 ved veis ende. Nydelig dag på fjellet, med kun en ørliten trekk i perioder. Solen varmet i kinnene og Kvamskogen var for første helgen i år velbesøkt. Papsen hadde planer om nye befaringer, så skituren gikk i retning Jonshøgdi og Røyrlia. Fra den ene hyttetomten, som badet i sol, er utsikten mot Folgefonna upåklagelig! Med beliggenhet i nærheten til skiløype og parkeringsplass fremstår den som en innernier. Ikke alle var helt i skislag i dag så turen ble lang i timer men ikke i distanse. Så isteden for lange stakeetapper, dobbeldans og padling ble det litt aking på rompeakebrett, slalomkjøring og annen vinterlek. Når vi endelig kom tilbake til hytten tok mamsen og papsen i enda et tak - måking og vedbæring - og i 15-tiden sklei solen forbi fjellet og besøkte hytteveggen - deilig! En strålende utedag!

Inne ble det vanlig hyttespilling, men også litt kinotid. Først mange sjøllaga filmsnutter - nye skiturer men også gamle klassikere som Et m(u)st og The least Action Heroes. Sjelden ungene koser seg så mye som når de ser Torstein og papsen i fri dressur. Til slutt snurret vi i gang Jakten på Nyresteinen. Her var ikke alle aldersgrupper moden nok - og noen håper at Nyresteinen ikke dukker opp i drømmene i natt...

Full fart til fjells!

Søndag - Starter småfint med 14 inne og -14 ute, og papsen må under hytten og kjøre karusell med dassen slik at den åpenbarer seg for alle brukere. For spesielt interesserte; fra kammer 1 til kammer 2. Så planlegging: Appelsinhaugen - retning NAF og til toppen av Furedalen - over til kjent nedstigning og hjem for lunsj og utpaking - før returen. Og planen - den holdt vi (til og med med en ekstrarunde). Det ble en racertur over fjellet. Vi var noen av de første på tur og hadde fjellet for oss selv i nydelig sol. Når vi så var på vei tilbake, og skyene ble truende og vinden kald, var alle kommet seg ut. God og rød i kjakene kom vi oss hjem til lunsj og kunne konstatere at vi hadde fått det beste ut av dagen. Det er en fryd å gå på ski med jentene - vi er imponert over hvor flinke de er, både opp og ned og på flaten!
Bildeserie - lørdag
Bildeserie - søndag


20110204 - Vinter(U)vær

Vinteruvær på Kvamskogen

Uvær og stengte fjelloverganger - men ingen problemer til Kvamskogen! Deilig å kunne suse til fjells uten bekymringer for stengte veier eller kolonnekjøring. Vi bare suser forbi alle skiltene med "Stengte veier" mens radiostemmen fyller bilen med trafikkoppdateringer. Varmt og godt på hytten mens hagl og snø hamrer på ruten - og med god fyr i peisen, spill og god mat, er alt bare velstand.

Fredag - Planleggingsdag og vi kjørte til fjells fredag morgen for langhelg på Kvamskogen og Hardanger. Mye nysnø gjorde bæreforholdene mellom bilen og hytten vanskelige, men når vi først er kommet på plass er alt bare bra. Etter litt mat så bar det ut på ski, eller trakking og så ski. Her måtte det gås løype. Etter noen runder ble løypen bedre og vi koste oss ute på tross av vind og haglbyger. Deilig med snø (og luft) under skiene. Ingrid og Maja fant seg et naturlig hopp og fikk testet skihoppergenene! Lek og måking stod også på programmet - og det var nok snø for alle aktiviteter! - Settlers of Catan stod på spillprogrammet på kvelden - og mens mamsen og papsen la listige planer, gjorde taktiske disposisjoner og slue manøvre, stakk Ingrid av med seieren(?). Den luringen.

Vinteruvær på Kvamskogen

Lørdag - Skitur, geocashing og befaring i Hardanger. Mer snø! Nye 10-20 cm i løpet av natten, men løypemaskinen har heldigvis pakket snøen med beltene i løpet av fredagskvelden - så å lage spor i de øverste 10 cm er easypeasy. I vekslende tett snødrev og blåhimmel staket vi oss til appelsinhaugen (ikke vanskelig å forstå hvorfor den haugen heter det) - og her koste og boltret vi oss i løssnøen og de deilige bakkene.

Etter endt skitur tok vi turen til Hardanger. Første stopp Haukås i Strandebarm...trodde vi. Men litt av en vei opp mot Haukås. Tykk is og sørpe om hverandre, smalt og med mye potensielle ras over veien. Vi snudde og slo fra oss hytteeierskap i dette området. På vei tilbake mot Norheimsund stoppet vi på en rasteplass ved Tørvikbygd og fikk endelig overlevert en langholdt reise-cashe lenger øst, for det er nemlig dit den skal. Her var det også eldgamle helleristninger, både fra steinalderen (dyrene, elg og hjort) og fra bronsealderen (skip). Maja ga tommelen og smilet opp for dette, akkurat det hun lærer om i MSN'en for tiden. På veien møtte vi også en ekte hjort i veikanten - like nysgjerrig som oss. Et lite stopp til i Norheimsund for lørdagssnop, is og litt matvarer bar det tilbake til hytten og vanlig hyttelørdagskos med spill, snop og pizza - men først enda litt mer måking. Og Ingrid gjør rent bord - hun vinner i alt denne helgen: Cluedo, Settlers og Yatzy!

Saftige tryninger i deilig løssnø

Søndag - Sludd! Da blir det lang frokost med tegning, Villhaugen-oppdatering og hyttebokskriving. Men så må vi ut. Det ble mye lek og moro i hyttefeltet. Mange nye løyper, saftige tryninger og høy latter - og snøen - den lavet ned. Sporene fra i går var nok engang visket ut og det betyr mer måking. Vi har vel fjernet 1 meter med snø i løpet av helgen.

En harepus løp rundt hytten, men den ble så pass skremt av Villhaugen i aksjon at vi ikke så den igjen. Etter en god omgang med uteaktiviteter deltok alle i hytterengjøringen før returen til lavlandet. En herlig helg med MYE snø. Og helgen sluttet som den begynte - vi er glad vi har hytte på Kvamskogen. På vei hjem var fremdeles radiostemmen i full gang med trafikkoppdateringer, kolonnekjøring og stengte fjelloverganger....
Bildeserie - fredag og lørdag
Bildeserie - søndag
Film - Papsen og Ingrid i farten


20110122-30 - Dobbelhelg på Kvamskogen

Dobbelhelg på Kvamskogen gjør godt. Ski og hyttekos sprer glede og overskudd.

Inn i tåkeheimen

22. - 23. januar - Villhaugen og farmor reiste til fjells - og hytten skulle være klar etter at farfar hadde vært oppe å måkt helgen før. Men snøen har forsatt og lave ned så det ble muligheter for måking for oss også - alle i arbeid - små og store - og da ryddes det snø kjapt. Dyp snø gjør ikke entreèn verken vakker eller effektiv, men når vi har kommet i hytten og fått fyrt i peisen er alt bare velstand. Spilling og ski står som vanlig i fokus, og kokosnøtt(?), og selv om dette var årets (ikke sesongens) første hyttetur klarte vi å nå Sliteren i første forsøk. En herlig tur som startet i tåke og endte i sol og glede. Glede spredde også skiltet til Helserådet på en liten bu på fjellet. Ordkunst! Slitne skiturister kunne kose seg med papsens fiskesuppe til lunsj/middag før returen til havet.

Spilling

29. - 30. januar - Nå også med farfar. Hele gjengen sloss med iskald vind på skitur lørdagen. Det var til og med så pass at vinden blåste oss bakover på flaten! Papsen trosset været og fikk seg en fin tur over fjellet mens de andre holdt seg i lavlandet. Ingrid hadde med hytte/dagboken sin og noterte flittig innimellom spilløktene - nå er det Cluedo som for kjørt seg på fjellet. Mens mamsen og Maja reiste hjem igjen søndag formiddag for bursdagsbesøk tok resten av sprekingene fatt på langbakken og kom seg til toppen, noen med ski andre uten. Nydelig over fjellet - med ski, men flatt lys gjorde at man måtte føle seg litt frem i nedoverbakkene. Etter en god tur og en stående lunsj bar det rett til hyttevisning, uten å bli en hytte fattigere denne gangen heller.
Bildeserie - 22.-23.
Bildeserie - 29.-30.


20110115 - Heia Sotra SK

Ingen problem med heiingen i Bildøyhallen

Det var invitert til håndballfest i Bildøyhallen med blant annet premie til det beste heia-laget. Maja sitt lag, og andre Sotra SK lag, fikk også løpe inn på banen med herrelaget før den store thrilleren Sotra SK - Fyllingen. Etter herrekampen skulle damene i aksjon, og det barnelaget som heiet best skulle få et nett fullt av håndballer. Maja sitt lag stilte med ropert, selvlagde plakater, poponger(?), fløyter og høyfrekvente stemmer. Papsen manglet kun ørepropper.

Ingrid hadde med lommebok og veske og stakk stadig ned i kiosken. Mens de fleste går i pausen stakk Ingrid nedom rett som det var og da stod hun gjerne først i køen. Kjekt med selvstendige jenter.

Herrekampen gikk sånn passe på banen med et solid Sotra-tap. Men på tribunen - der vant vi! Her fikk vi heiarop både under, i pausen og etter kampen, både på og utenfor banen.
Bildeserie


20110112 - Bading i Bildøyhallen

Artig med kamera under vann

Onsdag er bassengtid, og med nytt kamera er det ekstra gøy. Noen er mer under enn over vann - og med lite folk får vi også lov å kaste ball, det er gøy for store og små. Og slik været og føret har vært i det siste er det bedre å bli våt inne enn ute.
Film av Maja under vann
Bildeserie


20110108 - Ski og juletrefest

Skitur i herlig Sotrasnø

Skiftende nullføre de siste dagene har satt førerferdighetene på plass og hjerte i halsen. I går stod bilen vår på tvers i en hekk og vi måtte også hjelpe andre som led omtrent samme sjebnen! I dag var det store spørsmålet: Kommer vi oss på juletrefest?

Vi fikk heldigvis bilen opp bakken og vi benyttet sjansen til å få en fin-fin skitur i Idrettsparken. Bortsett fra en knekt binding til bustebartepinnen så gikk turen med store smil om munn - både hos farmor, papsen og englene.

Så bar det til juletrefest for skigjengen (altså farmor, papsen og englene) - og været var på sitt verste - og isen la seg i veibanen mens vi kjørte. Det hjalp ikke på forventningene om å nå juletrefesten da politiet stod å dirigerte trafikken på vei opp mot Sotrabroen - der stod det nemlig noen fast! Lykken var derfor stor da vi ble dirigert forbi uten å måtte stoppe. For her hadde vi kanskje ikke kommet videre vi heller.

Juletrefesten hadde som vanlig oppdekning med brus, pølser og wienerbrød - og det ble digre snopeposer, juletregang, Disneyfilm, tryllekunstner og nisse med presanger. Og tryllekunstneren var absolutt høydepunktet. Morsomt, spennende og forvirrende. Skarpe sabler, stilige illusjoner - alt godt blandet med mye humor. Her gikk fjesene våre fra ekstase til neglebiting via forundring. Artig for store og små! Men arrangementskomiteen manglet litt bakgrunnsstoff om målgruppen. Å kjøpe en familieblanding med sjokolade og marsipan til hver av de små krapylene fra 0 til 10 år, og grillspyd som gave, var kanskje ikke innertier.
Bildeserie


20110102 - Under vann og til havet

Nye muligheter med nytt kamera

Nytt år, nye muligheter, nye bilder og nye historier. Villhaugen har vekslet presanger inn i nytt kamera som skal være like godt til lands som til vanns...og om reklamen holder vil året vise.

Men siden det er iiiiiiiskaldt i sjøen - foretok vi undervannstesten i badekaret! Maja med dykkermaske - ikke like mye spennende som i Sharm el Sheikh - men med litt fantasi er det utrolig hva et badekar kan inneholde av bortgjemte skatter, fisker og fant.
Bildeserie

I havgapet

Cashetur i nydelig 2011-vær i Ormhilleren. De to yngste og skjeggebartepinnen reiste til havet på geocashing. I den store kløften ved havgapet, på vei til England, lå cashen. Cashen lå på en spennende og stilig plass og vi måtte klatre i nydelig vintersol ned i kløften for å finne den. Fantastisk flott! Ungene koste seg på skattejakten og hoppet inn i evigheten. At verden kan gå så raskt fra helsvart og liten storm til klart herlig vintervær er nesten besynderlig - et lite julemirakel.
Bildeserie


Arkiv

Eldre historier finnes i menyen til høyre under bildet av Villhaugen - scroll til toppen igjen eller trykk her Arkiv!


Villhaugen på frierferd

Arkiv


Ymse