Arkiv 2011 - 2

Bilder og historier fra 4-fjellsturen i slutten av mai og ut sommeren.


20110817 - Sommerglimt

bursdagsbarnet

Før østlandsturen var vi på krabbefest hos M og F en kveld. Vi hadde bursdagsfeiring på forhånd med full middag, dessert og kino. Vi testet i kajakene. Og vi var en hel gjeng som var på verdens største minste sirkus. Det var en fin forestilling å ha med barn på, og vi fikk se noe vi aldri hadde sett før - en mann krype helt inn i en ballong! Det så utrolig underlig ut - men festlig var det.
Bildeserie 1

Etter østlandsturen var det første vi gjorde å bygge ny hytte i treet. Onkel donerte materiale, F bygde og alle jentene skurte den ren etterpå.

Når sjansen bød seg ble vannsklia som M fikk til bursdagen testet. Og jammen dukket ikke bålpannen opp etter flere uker i posten - den måtte testes samme dag.

Ro-ro

Litt fisking og sjøliv fra brygga har det også blitt. En formiddag ville ungene ut i gummibåten, men M viste ikke heeelt hvordan man rodde og klaget veldig på den ene åren. Etter mange forsøk falt årebladet av og ble flytende ute av rekkevidde for de to i båten. Heldigvis var ikke hjelpen langt unna - redningsaksjon satt i gang både fra naboene og papsen. Hele gjengen endte opp med å padle seg en tur over til de små øyene.
Bildeserie 2

Maremineheksen

Vi fikk en flott teateropplevelse i fint vær da vi var å så Kaptein Knurr og Mareminemysteriet. Forestillingen spilles ute på Gamle Bergen Museum, på to forskjellige steder, og både barn og voksne moret seg. Etterpå kunne vi hilse på skuespillerne og få CDen signert! Dersom du spør ungene om noe og får sunget "Koffor, koffor, koffor. Ka, ka, ka. Du spør og du graver, hvor har du det ifra..." så har DE fått det fra denne forestillingen.

En av de siste dagene syklet vi til badeviken på nordre Bildøy. I ikke så veldig varmt sommervær gikk det mest i leting etter blåskjell og perler i disse, og etter krabber. De knuste blåskjellene viste seg å være perfekt som krabbeåte oppi en bøtte, men da måtte man følge godt med og ta de før de stakk igjen. Tøffingene tok seg jammen en dukkert også!
Bildeserie 3


20110721 - Brumunddalstur med bursdagsfeiring

bursdagsbarnet

Dagen før Majas bursdag reiste vi over til østlandet for å hilse på slekt og venner der. Maja ble vekket på sengen og feiret med kakebesøk på ettermiddagen. I mellomtiden måtte vi benytte den eneste fine dagen til et bad i Mjøsa. Volleyballbanene måtte vi også prøve, og vi manglet ikke medspillere. Jammen dukket ikke fetter og kusine opp også.

En tur til Hunderfossen hører nesten med, og mens besteforeldrene dro på hyttevisning hadde vi en ganske så fin dag. Vi testet ut det meste, men rafting og det gyngende eventyrskipet slo best an - og med lite køer kan man bare sitte på runde etter runde etter runde...

Hunderfossen

I firetiden kom regnet, men alikevel måtte vi ha noen få turer til i raftingen. Og hva er vel bedre med et bad i regnværet - da blir man jo dobbelt så våt.

Søndagen tok vi oss tur i skogen, ned til Engerfallet - en ganske høy foss til innlandet å være. Og selv om det var fryktelig mange ivrige mygg, lot noen av oss friste av bringebærene.
Bildeserie 1 - En strålende bursdag
Bildeserie 2 - Hunderfossen og skogtur


20110704 - Retur til Kypros

Nok en herlig tur til Kypros

Høstværet la seg over sommeren og vi hev oss på fly til Kypros for andre gang dette halvåret. Ferien måtte innvies med varme og badegleder - og det ble det. Deilig å reise fra høstsommer til sommersommer.

Maja mistet en tann på Flesland (for to måneder siden mistet hun en på Kypros!), men ellers har vi det meste i behold også etter turen - noen skraper har det blitt og de skyldes stort sett svensker og finner på over 100 kg i vannpolo alvor.

Da vi kom ned var det enkelt å oppgradere til all-inclusive - og også denne gangen var det deilig. Vinen var ikke av samme kvalitet som på forrige hotell - men alternativene var gode. Vi fikk heller ikke utdelt all-inclusive armbånd - men romkortet gjorde stort sett nytten det også. Heldig som vi var fikk vi mat da vi kom frem selv om kjøkkenet var stengt for kvelden. Det gjorde godt i reiseslitne kropper.

Sist var det Bamse som herjet både lydbildet og synsfeltet - denne gangen var det Ving og Lollo og Bernie. De har også egen sang som jomer i tide og utide. Men ungene elsker det og da blir også foreldrene happy. Ingrid har klemt disse to hårete (og helt sikkert klissete) maskotene daglig og Ingrid endte opp med et Lollo-kosedyr mens Maja fikk en Bernie.

Nok en herlig tur til Kypros

Hotellet og stranden var superduper. Her kunne alle i alle aldre utfolde seg, lek på stranden eller snorkling, vannpolo eller annen bassenglek. Mye organiserte aktiviteter for store og små - men papsen fant seg et reisefølge på 38 (inkl. store og små) og deltok daglig på deres interne sandvolleyballkamper. Ungene storkoste seg stort sett i og rundt bassenget og Ingrid ble venn med Ingrid (en akkurat like gammel jente som henne, bare hun var fra Oslo.).

Men å komme hjem til 13 grader og regn, og at termostaten i stuen ikke virket - er ikke helmaks. Så da tar vi for gardinene, fyrer i peisen og ser på sommerminner som akkurat er forbi.
Bildeserie 1
Bildeserie 2


20110629 - Livstegn fra Brekko

Sommesveis

Siste del av juni har bestått av sommeravslutninger med sang og dans, Straumedagane med lek og moro og St.Hans feiring på brygga, mye av det i ganske fint vær (om enn kaldt eller vindfullt). Og når det er øs pøs kan skattejakt på museum være tingen, og ganske skummelt når det finnes ekte mumier der.

Sommersveisen er på plass. I hagen vokser og gror det, og årest første avling er fortært. Fra brygga fanges fisk og skalldyr. Og jamme er ikke de første blåbærene blitt modne!
Bildeserie


20110613 - Brekkosommer

Superlaget

En deilig dag i Brekko. Vi har fisket deler av fiskesuppen, vi har badet og lekt i fjæren. Vi har lekt og spilt på nyklippet plen, og bilen skinner. En strålende dag!
Bildeserie


20110610 - Håndballfestival på Stord

Superlaget

Superlaget

Håndballfestival på Stord i Pinsehelgen. Laget til Maja debuterte med overnattingscup! Fredag etter skolen tok de båten sammen med 24 andre lag fra Sotra SK for å delta på Håndballfestivalen på Stord, også kjent som Stord Cup. Papsen syklet av sted tidlig om morgenen, for 70 km senere å stå klar på kaien mens håndballhåpet ankom. Mamsen og Ingrid skulle dra rett etter å ha fulgt Maja til båten - men etter at Ingrid fikk et stygt kutt av en skarp skolesaks endte de hos legen og ikke i fergekø. Så smått om sen ankom også de Stord. Og bortsett fra et stygt klipp i fingeren var dette en sekser'helg fra start til mål. I en ellers dårlig juniårgang - værmessig sett - har vi vært enormt heldige - med strålende solskinn omtrent fra morgen til kveld - selv om Ingrid rakk å få opp paraplyen akkurat da 10 dråper falt fra himmelen.

Maja og laget var innkvartert på hytten til treneren - på Bømlo - i landlige og idylliske omgivelser. Papsen fulgte dem ut på hytten og bivånet Maja som var først uti det iskalde junihavet - etter å ha blitt lokket av første mann uti får en is. Jentene storkoste seg - selv om også noen savnet sine foreldre utover kvelden!

Kamper - Men helgen handlet om håndball - i alle fall etter den storslagne paraden med kostymer og ballongslipp +++. Og når det kom til håndball - så var jentene i en egen klasse:

F A N T A S T I S K E

De vartet opp med storspill og knuste det ene laget etter det andre. Hver gang de ledet med mer enn 5 mål fikk motstanderen en ekstra spiller på banen... ...uten at det hjalp dem mot et usedvanlig godt Sotra-lag. Jentene fikk også brynt seg mot to guttelag - det ene ble feid av banen. Ikke bare satt de guttene på plass med fysisk tøft spill - de ga dem også en leksjon i hvordan man spiller håndball. Gode, fysiske - men egoistiske gutter ble spilt ut av et fintspillende og tøft Amazonlag! 13-8, og her var det gutter som aldri hadde tapt mot jenter! Og i siste kampen møtte de et guttelag til. Knalltøft igjen, og guttene hadde flaks som klarte 3-3. Godt forsvarspill av våre jenter og en usedvanlig god guttekeeper gjorde at det hele ble en nervepirrende men målfattig kamp. Men stengene og tverrleggeren reddet guttene. 5 seire og 1 uavgjort i løpet av Pinsehelgen er en herlig statistikk.

Superlaget

Men alt handler ikke om håndball - det handler om samhold og festival. Jentene føk rundt blandt de over 20 ulike banene og følte på cup-livet. Håndballkamper, folkevrimler, boder , bading (med papsen som svømmende badevakt) og aktiviteter. Her kunne de bygge samhold og kose seg med fri styring over noen lommepenger. Dette er nok noe de tar meg seg i lang tid fremover. Dette var første smakebit på cup-livet. Og selv om Maja ville ta en natt med oss gamlinger (slik at det ble 4 på et dobbeltrom) isteden for på hytten med reste av laget - så har nok helgen gitt henne opplevelser som vil styrke henne og samholdet med resten av laget. Og papsen - han er helt utslitt - innlevelsen hans er det i alle fall ikke noe å si på - blodkarene sprekker i takt med engasjementet - så det ryker mange blodkar. Og når jentene fikk utdelt medalje ved cup'ens slutt glimtet det av gull i medaljer og smil - en flott avslutning på en flott helg.

Oppsumert: KANONHELG - fabelaktig håndball, samhold og lagbygging.
Bildeserie - del 1
Bildeserie - del 2


20110605 - Smak av sommer

Sjøliv

Nydelig vær (bortsett fra at det kun var 8 grader i dag morges!). Først en rask plenklipp, så tidlig som det er lovlig en søndag morgen, etterfulgt av lek og spill på den nyklipte green'en kom tekstmeldingen som skulle forme søndagen. Ja vi kunne få båten på sjøen i dag. Vi svingte oss rundt og strakset oss til slippen og fikk båten på sjøen - og som vanlig starter den fint på første forsøk - ikke alle som kan skilte med det - ei heller i dag - stakkars mann. Men motoren stod dønn fast og det hjalp ikke mye å svinge på rattet. Men etter litt førstehånds mekking og lette dunk i svingstaget løsnet nok det som var eiret - og alt var fryd og gammen.

I kjølig nordavind satte vi kursen mot Brekko - og i hopp og sprett og gledeshyl fra ungene suste vi gjennom bølgene. Pga noe rusk i tauene kjørte vi rett forbi Brekko og siktet på Geitanger for en is og litt kos - mens mamsen skulle renske tauverket. Og det fikset hun - og fornøyde matroser kunne gå i land etter årets første båttur - med smil (og is) om munnen.

Fisking - Maja var fiskesyk og ville prøve fiskelykken. Og den hadde vi - ny stang - et kast og en feit og fin makrell. Men der stoppet lykken, en halv meter fra bryggen slet makrellen seg og vi stod til bake med en sluk med kun to kroker, og makrellen stakk med en ny piercing! Men dte gav oss håp - det skulle være noe fisk der i dag - og riktig - nok et napp og en svær makrell ble trekt opp av havet! Skal bli deilig kvelds i dag! Så ga fiskesyken seg og Maja ville på krabbe- og rekejakt i fjæra. Selv om det ble lite med krabber fikk papsen og Maja fire reker - Pelle, Pernille, Poffy og Polly. Dette ble overraskende nok en sjøens dag - en god dag.
Bildeserie


20110603 - På 12 hjul i Austevoll

Vakker, vennlig og erverdig

Utstyrt med to hjul hver dro vi på helgetur til Austevoll. Hele bølingen + farmor og farfar. Vi bilet til Krokeide, under tykke skyer, og lot fergen svelge oss for så å spytte oss ut på Hufthamar - lengst nord i Austevoll. Herfra bar det på jernhestene våre sydover mens godværet åpenbarte seg, som husmeteorologen hadde lovet da turen ble bestemt for en uke siden.

Storebø - Første stopp ble Storebø. Heldig som vi var oppdaget vi Kulturbakeriet på Storebø - og i flotte omgivelser med god mat og drikke nøt vi lunsjen i solen, og koste oss med lek og moro på lekeplassen like ved. Men det var bare såvidt vi fikk mat - for kassadamen var ikke av den mest effektive sorten... Etter å ha tanket opp magen kunne vi først utforske Storebø havn før vi la i vei mot reisens mål - Bekkjarvik. Vi la bak oss et variert terreng med landlig idyll, tett skog og åpne fjorder. Villsauer, kuer og hester stod tilbake mens vi suste forbi.

Bekkjarvik - Etter 20 km ventet en vakker og velfyllt havn på oss i nydelig junivær. Herskapelige Bekkjarvik lå foran våre sykler og det var deilig å komme frem. Selv om vi hadde bestilt var vi litt forventnignsfull til hvor vi skulle sove - og etter innsjekking ble vi geleidet til Tønnefabrikken. Vi kranglet oss vei mellom akvarievegger med vestlandsfisk, trange ganger, butikker, museum og legekontor før rommene ventet sammen med dusjen i enden av Tønnefabrikken. Herlig med en forfriskende dusj før vi inntok havnen med både god utsikt og mat. Yrende båtliv med den ene båten størren enn den andre. Og vi avslutte kvelden med stil - på takterrassen med noen godt i glasset og kort og yatzy.

12 hjul og seks lykkelige personer

Frokost og gråvær. To kontraster. Mens frokostbufeen bugnet av farger var himmelen grå - men kun forbigående... Etter å ha spist og pakket jernhestene på nytt, tråkket vi i vei - nå i retning Hufthamar. Og jentene imponerer med herlig driv og vi legger bak oss villsauer og kilometer i hu og hast. Bollene på Kulturbakeriet på Storebø fristet og hjalp oss fremover - nå i sol. Ungene lekte og fant ut at det er innbringende med panting - så her var det bare å lete og finne. Sykkelkurven ble full av flasker og bokser - så da var penger til lørdagssnopet sikret! Herlige to pantere.

Vel hjemme kunne alle konstantere at dette frister til gjentagelse - Ingrid var veldig lei seg når hun skulle legge seg Eg vil tilbake til Bekkjarvik.... En flott tur i fine omgivelser og hyggelig selskap.
Bildeserie - fredag 3. juni
Bildeserie - lørdag 4. juni


20110529 - 4-fjellsturen

På vei opp mot Rundemanen - med motivasjonsis

Maja sin første 4-fjellstur! Vi ble kjørt inn av to trøtte jenter, og så labbet Maja og papsen avgårde, 07:30 fra Årstad vgs. Med sekken full av ekstra-klær, mat, assoterte drikker og nøtteblandinger, og hodet proppfullt av pågangsmot la vi i vei mot første fjell - Ulriken - 643 moh. Det haglet, regnet, blåste og vi gikk i den ene tåkedotten etter den andre. Det var bare å haste over fjellet og komme seg ned i le av trærne igjen. Vi stupte ned fjellsiden og stier var blitt til bekker eller gjørmegrøt. Her var det sleipt og det gjaldt å føte seg. Vi klarte det heldigvis uten skader (og andre www-kilder bekrefter brudd på enkelte uheldige deltagere!) Og vel nede ved Ulriksbanen tok vi oss tid til en lunsj. Og selv om det uansett var velfortjent var det også passende siden klokken var 10:30. Men kanskje skulle vi ikke spist her - for nå var vi i sivilisasjonen igjen - og her var det flere unge kremere som hadde saft, kaffe, vafler, boller og hot-dog på menyen. Selv om lunsjen fremdeles var på vei ned i magen kostet vi på oss en halv vaffel hver.

Med vaffelen i magen bar det mot Fløyen og noen virkelig bratte og sugende kneiker. Men Maja gikk som om hun aldri har gjort noe annet - så vi føk oppover helt til klippestasjonen på Fløyen. Her var det av med regnjakker og på med lydbok. Så satte vi kursen mot Brushytten - for der hadde papsen lovet bort en is. Og med LasseMajas detektivbyrå på ørene gikk også denne strekningen unna. En is til hver - og vi nærmet oss siste ordentlige topp - Rundemanen. Nok engang satte vi i gang med bra fart og det var deilig med en saftstasjon på toppen! Men kreftene visnet og beina skranglet. Mot Sandviksfjellet ble det igjen bløtt og gjørmete - og det var to glade friskuser som så at de delte ut Vestlandslefse til deltagerne ved klippingen på Sandviksfjellet. Men nå rant de siste kreftene ut så ned Skredderdalen var Maja sliten. Da har hun godt i over 6 timer uten åkk eller stønn - men nå bar det på siste verset. Vel nede i fjellveien var det en sliten jente som helst så at Målseilet seilte opp til oss og at ikke vi måtte gå helt ned i Marken. Og papsen sitt kne var stivt som en påle og det var to glade Brekkoborgere som brøt målgang etter omtrent 7 timer!

Vi kom oss i mål!

Vel i mål ble det T-skjorte og Diplom, og de to tidligere trøtte jentene kom i målområde med bladpremie og is. Det er en stolt (men også sliten) pappa i dag. I det været vi har hatt og 7 timer i lett trav er det ikke rart han er imponert og stolt over Maja. Det har vært en fornøyelse å gå turen med henne. Takk for turen Maja!
Bildeserie - del 1
Bildeserie - del 2


Arkiv

Eldre historier finnes i menyen til høyre under bildet av Villhaugen - scroll til toppen igjen eller trykk her Arkiv!


Villhaugen på frierferd

Arkiv


Ymse