Arkiv 2011 - 3

Bilder og historier fra sommer til nyttår.


20111230 - Fjelltur

Til fjells etter snøen

Til fjells etter snøen! - Kvamskogen stod for tur. Etter at hytten er solgt blir det dagsturer i 2012 - så da måtte vi teste ut det. Det var et stramt program ettersom vi måtte være tilbake og pyntet til middagsbesøk hos f&f i firetiden.

Men vi kom oss i bilen - dog senere enn vanlig. Men til fjells bar det - til minusgrader og vakkert snølandsskap. Tråkkemaskinen hadde tatt juleferie så det var papsen som var dagens løypemaskin. Og selv om I fikk seg et ublidt møte med snøen og den lange motbakkestarten tok litt på humøret ble det en fin tur. Jentene hylte fornøyd i nedoverbakkene og koste seg med snølek under lunsjrasten. Fra rasteplassen vår (godt gjemt for iskald trekk) så vi på de nye mastene som våre Hardangervenner har lenket seg fast i. Jeg må si at de ikke ruver så mye som fryktet og når de tar ned den gamle tror jeg faktisk det blir bedre enn slik det er i dag.

Deilig med 4x4 når parkeringsplassen ikke var brøytet. Ingen betenkeligheter med å benytte slike plasser - og det kan komme godt med nå som vi ikke har noe fast plass å komme til. Og selv om dagene i desmeber er korte var det ikke noe problem med dagstur på fjellet. Litt kjipt å sette seg i bilen for hjemovertur isteden for å labbe tilbake til hytten - men OK og litt oppmuntrende foran 2012-sesongen.
Bildeserie


20111228 - Skøytedebut

På glattisen

Klart vi kan! - I dag skulle vi ut på glattisen - og vi la turen til Iskanten for å prøve skøyter for aller første gang. Etter å ha stablet seg ut på isen var det bare å huke tak i en sklirator for å ikke få et ublidt møte med det harde vannet. Jentene fikk prøvet seg på skøytetak mens skilratoren holdt dem på bena uten uhell. Og etterhvert - faktisk veldig kjapt - ble de trygge nok til å la skliratoren skli sin egen sjø. Å kalle dem utlært er å ta hardt i - men nå fikk de det til og skøytet rundt i ring uten å krasje med ivrige fedre som prøvde å sette rekord rundt isen. Imponerende å se hvor raskt de mestret skøytene - og dette var gøy - for nå er det ikke annet enn "Kan vi ikke gå på skøyter i morgen også..."
Bildeserie


20111224 - Julaften

Skal vi til Egypt???

...Egypt?!!!?!?
20111218 - Selvkjøpt og selvbært

De to gode naboene

Ikke akkurat selvhoggst men sannelig ikke langt unna. De to gode naboen dro til Elkjøp og kjøpte det størrste og tyngste treet de hadde. Kiloprisen for det 30 kroner dyre treet er nok relativ lav i år. Og når det er så billig kan jo vi kjøpe ny juletrefot som passer!

...håper vi får plass i stuen.


20111217 - Julecup 2011

Julecup for håndballspillerne våre

Nissedommer - Da var Haukelandshallen igjen klar for store og små. Årets julecup og begge jentene stiller til kamp for både J7 og J9, og ikke minst samme dag. Men dagen skulle bli lang. I skulle møte 07:50 lørdag morgen og M sin siste kamp var ferdig i 18/19-tiden! Og begge jentene våre fikk nissedommeren i noen av sine kamper - det er alltid stas - men litt synd på nissefar som helt sikkert koker under luen på slutten av dagen.

Kampene - I spilte 3 kamper og M 3 + 1 som papsen klarte å ordne ettersom et lag manglet. Så da ble det like godt 4 strake seire til M. De er fantastisk gode og har lært mye i år, nå som de spiller mot 10-åringer på stor bane. Her ble det kalassiffre når de nå møte jevnaldrende på minibane. De er tøffere i forsvar, hurtigere opprullinger og tryggere passningsspill - og flere av jentene er blitt knallgode avsluttere. Maja var også super som keeper i dag - hun er blitt tøff og god. I sitt lag spiller også finfin håndball, men lagene vi møter satser mer på mål enn på spill - så da ble det 3 strake tap på I - men vi spilte best. I har lært mye av å bli med fra hall til hall og sett på M de siste årene - så I leser spillet og rusher inn mål - artig å se på. Og jentene forsvarer seg godt og blokkerer flere skudd - stilig å se at hele muren hopper når motstanderne prøver på skudd. Papsen sprengte som vanlig flere blodkar både på innbytterbenken og på tribunen i løpet av lørdagen.

Kos - Men en julecup skal også være kos, så det ble vaffler og slush - og i år hadde de også et lekerom (herjerom) med hoppeslott som fallt i smak hos håndballspillerne. Her kunne man også tegne og flere av jentene laget fine plakater med Heiarop til Sotra SK. Og som seg hør og bør avsluttet vi med medaljeutdeling - og selv om den henger rundt halsen på lave jenter henger den høyt.
Bildeserie


20111206 - Den første snøen

Tour de Brekko

SNØ - Kaos på veiene, lykkelige barn på ski og med akebrett. Slitne menn med snømåke, lykkelige barn bygger snømann og snøborg. Snøen har flere sider.

Tour de Brekko - Vi spente på oss skiene og gikk rundt i Brekko, både opp og ned, på kryss og tvers, klassisk og skøyting, langsomt og sprint. Vi lagde hopp utenfor huset og jentene fikk testet seg i liten bakke. Papsen fikk nå også et hopp innimellom all måkingen. Tung våt snø - perfekt for snømenn - mindre perfekt å måke. Men en herlig ettermiddag. Papsen er ikke meteorolog for ingenting og kom seg hjem før kaoset for alvor startet - og da ble det tid til både lek og moro før middag for alle tre.
Bildeserie
Film - Hopp liten bakke


20111204 - Førjulssøndag

På vind og grottetur

Pepperbakekake - Tidlig ut av startblokkene og rett i pepperkakedeigen. Det var et stramt tidsskjema for denne førjulssøndagen. Det florerte med griser og trær, men også hus av ulike størreser og fassonger. Farmoren kom også etterhvert - og fikk en liten smak på julebaksten før vi dro på tur.

Vindeneskvarven - Papsen foreslo at vi skulle være stifinnere mot Vindeneskvarven. Ingen av turkameratene hadde gått der tidligere, og når det er flere stivalg ender det ofte i rundløyper og litt myr og lyngtråkk - og med noen hopp over elver - med noen dårlige landinger - både på magen i lyngen og med rompen i elven! Men heldigvis var det nok av dyretråkk å følge når vi hadde gått oss vill. Uvær på uvær har vært desembervaremerket så lang - men dagen i dag kunne minne om vinter. Kjølig å med noen få snøfjon blafrende i vinden. Turen gikk i sedvanlig stil med spørrekonkurranser, engelsktester og andre turleker. Men vi måtte vende nesen hjem før vi nådde helt ut på Vindeneskvarven - vi hadde mer på programmet og alle rundturene gjorde at klokken løp fortere enn kilometerne.

7. Nissefest - Vel hjemme var det bare å få laget middag og få i seg litt mat før vi skulle delta på den syvende Nissefesten på Straume. Ungene fikk pyntet litt på pepperkakehusene mens de voksne laget middag. Så var det tid for fregner og nisseklær og i lett trav bar det rett inn i fakkeltoget som allerede var godt i gang. Men alle nissene kom vel frem og fikk flott sang (av blant annet Oda sitt kor), gløgg, pepperkaker, sjokoladeog julegrantenning. Nisse(ne) kom med sjokonisser og fyrverkeriet var utrolig flott i år - det aller beste av alle de 7 nissefestene vi har deltatt på!

Puh - det har vært en hektisk førjulssøndag - men hektisk på den hyggelige måten.
Bildeserie


20111203 - Samlag

Begge på samme lag

Maja skulle spille håndball mot Åsane i Åsanehallen. Men lørdag morgen klokken 08:20 på Mix'en var det ikke fullt lag så vi styrtet hjem igjen og fikk tak i Ingrid sine sko (og shorts). Slik at hun kunne, hvis ikke alle klarte å våkne i tide, steppe inn. Og det måtte hun. De var bare akkurat nok og da Emma måtte knyte skoen fikk Ingrid debutere på Maja sitt lag! Ingrid føk ut og Åsane, som var 1 år eldre enn Maja sitt lag og altså 3 år eldre enn Ingrid, rullet opp et angrep på Ingrid sin siden. Ingrid tøffet seg opp og presset de ut på siden så skuddet bare ble en lumpe på utsiden av målet - for en debut. Men når lissen igjen var knyttet bar det ut med Ingrid og mer ble det ikke. Da dukket det opp to ekstra syvsovere. Men Maja spilte - faktisk hele kampen. De var som vanlig knallgode i forsvar og fremover løsnet det ikke i første omgang. Det bar preg av at storscoreren var i syden.

Maja på skuddhold

Men andre omgang ble noe annet. Etter 4-0 til pause kontret Maja fra egen 6-meter, pakket seg frem til Åsane sin 9-meter og satte ballen i mål med et klasseskudd! Og det ga selvtillit til laget og opphentingen var begynt. 5-5! De siste minuttene ble spennende - men tilslutt ble Åsane for sterke og vant 6-5. Det er en tøff serie de spiller i - med lag som er ett år eldre - men de gjør seg slett ikke bort. Vi er veldig imponert og stolt over hva de får til.

Etter kampen ble det lunsj på Cafe Opera med påfølgende kino: Blåfjell 2 i 3D. Moro for store og små.


20111127 - Luftig adventstur

På vind og grottetur

Vindfullt - Mens båter og bord (!) seilte sin egen sjø forbi stuevinduet i Brekko kledde vi godt på oss for adventstur til Fjell Festning. Adventsstjerner og det første adventsslyset var tent.

Grottetur - Sammen med F&F gikk vi Russarstegen til topps og koste oss i gamle krigsruiner og grotter. Fra den ene tunnelen til det andre kanontårnet - Ingrid storkoste seg og føk rundt i de mørke labyrintene - vel skodd med hodelykt. Med adventsmat som kakemenn og klementiner (samt litt påskekos - Kvikklunsj) skulle vi etter hvert over Bildefjellet til Kolltveit. Men nesten oppe presset vind og haggel oss tilbake så papsen og farfar gikk over mens jentegjengen gikk ned Ruassarstegen igjen. Og det var kanskje like greit, for selv om både farfar og papsen veier noen gode kilo så sleit de i vinden - både med balansen og pusten. Stormfulle høyder.

Bølgejakt - Vi satte oss i bilene og skulle på vestsiden for å se på stormens store blå og hvite vegger. Vinden pisket sjøen så bilene ble nedsaltet og det var mang et nøst og båter som slet i de kraftige vindkulene og den store sjøen. Men det var ikke før vi kom helt hjem at vi så båter som fløt forbi, mer under vann enn over vann, og hadde verken fortøying eller kaptein. Inn Straumsosen stod det skikkelig på og det gjaldt å samle sammen alle løse gjennstander på tomten. Og hadde det ikke vært for at Brann mistet bronsen i dag hadde dette vært en fin første søndag i advent.
Bildeserie


20111126 - Til Voss for 2*15 min

Langtur for kortkamp

Langtur for kortkamp

Langt - Det er langt å dra til Voss for å spille 2*15 min med håndball - men likefullt - det er verd turen. Men det ble heldigvis mer enn bare en kamp - det ble en tur. Vi tok toget til Voss hele gjengen og gikk rett på Peppes og koste oss. Dårlig vær la ingen stor demper på jentene, og etter en deilig pizzastund ruslet vi gjennom uværet "Berit" som slett ikke var noe uvær så langt syd som Voss. Så selv om rorbuer og små hus fløt og blåste rundt omkring i nord var det bare vanlig vestlandsruskevær her.

Langtur for kortkamp

Forsvarskamp - 1 år eldre jenter stod på motsatt banehalvdel - og Maja tok de første 15 min i mål. Det ble en svært tøff kamp og mange frikast. Sjelden ser vi så bra forsvarsspill. Sotrajentene var overalt og stoppet de fleste forsøkene fra de eldre Vossajentene. Og gikk de forbi plukket Maja skuddene - kun 1 mål slapp hun inn på 15 minutter! Og våre jenter scoret 3. Men på merkverdigvis ble det rot i sekreteriatet og ett mål forsvant, så 3-1 til puase ble til 2-1. Det skulle bli en spennende 2. omgang - nå med Maja som spiller. Også andre omgang ble målfattig men med spenning og kjempe godt forsvarsspill. Og etter 29. minutter stod det 3-3. Og med litt hell fikk Voss 4-3 målet og det ble aldri nok tid til å få en siste utligning selv om Maja prøvde seg fra 20 meter 1 sekund før slutt. Men for en kamp - verd en hel lørdag på farten.

Langtur for kortkamp

Selv om jentene brukte mye energi på kampen klarte de likevel å holde seg i tipp-topp humør hele togturen hjem igjen. Fjasing, DS og kos - herlig å være på tur! Så i dag ble det langtur for kortkamp.


20111119 - Trollmannen i Os

Håndballheltene

Tidlig en lørdagsmorgen tok vi turen til Idrettshallen i Os - og det ble en flott tur.

Denne gangen fikk vi til og med tid til oppvarming før kampene - og det ble oppvarming med sprut og entusiasme - tunnelen, ballklapp og løps-sentringer - tror nok foreldre og besteforeldre ble imponert! Bjørnar, i mørkeblå, stod på den andre siden i første kampen, og det ble en flott håndballkamp. Ingrid og lagvenninnene lot ballen gå fra jente til jente og Ingrid prikket inn noen flott hoppskudd. Og selv om den første kampen endte med et knepent 6-7 tap så spilte de skikkelige bra. Bakover på banen flyttet muren seg fra side til side i takt med ballen, og vi blokket ned flere Bjørnarskudd. Fabelaktig.

Kamp to ble tøff - Bjarg har nok spilt 1 år mer enn våre jenter og ga seg ikke før det stod 10-3 på måltavlen. Men også denne kampen fikk jentene vist at de har lært mye denne høsten.

Og etter endte kamper var som vanlig treneren like heit i toppen som spillerne - og like fornøyde. For en fremgang - nesten som trylling!

Pausepepptalk
...det hjelper alltid med litt vann og en pausepepptalk fra Trollmannen i Os.
20111113 - Steintøft

Steintøft

Steintøff dag. Vi var på museum og Geologiforeningens åpne steindag. Her tok vi steintombolalodd og aktiviserte oss med steintøft håndtverk. Vi ble vinnere både i tombolaen og brukskunsten. Det var mye stein å både se og ta på.

I tillegg fikk vi oss en dyretur på Naturhistorisk museum. Alltid like spennende og interessant.


20111111 - 11.11.11 kl. 11

111111kl11

...klatret vi til toppen av Sotra på en fantastisk novemberdag.


20111029 - Ingrids første håndballkamp

Endelig var dagen der og I var klar

En brå start - Endelig var dagen her - den første kampdagen. Iført Sotra SK-drakt var I klar, egenltig helt fra morgenen av selv om ilddåpen skulle finne sted om ettermiddagen. Men når debuten først kom kom den brått. Det var et lag som nemlig ikke stilte og vi ble spurt om å steppe inn. Uten oppvarming, og bare såvidt vi rakk å få på draktene, stod vi ute på banen klare til kamp. Flaktveit - Sotra, en herlig gysere. Flaktveit fikk seg en knepen seier - men vi var veldig gode. Mesteparten av det vi har øvet på fikk vi til og jentene jobbet så de ble røde i fjeset og de klarte å konsentrere seg om både ball og kamp. Neste kamp kom like brått på. Her var det bare å løpe fra bane A til B og rett på ny kamp - denne mot Søreide. Også her ble det et knepent nederlag, men forsatt var både konsentrasjonen og innsatsen på topp - og det så ut som om jentene koste seg.

Tidlig jul - Jørild og ungene hadde bakt kakemenn på morgenkvisten mens far tok seg en fjelltur - og før den siste kampen fikk alle kost seg med litt tidlig julebakst... og selv om det er lenge til jul falt de i smak. Siste kampen var mot Mathopen, og her ble det vår første seier: 3-0. De noe yngre Mathopen jentene kunne ikke stille opp mot våre jenter - selv om våre jenter tydelig var sliten etter to kamper tidligere. Konsentrasjonen var lengre unna - men likevel ble det seier.

Uansett, vi har lært masse om hva en håndballhelg innebærer; hva er en kamp, litt om regler, mye om vaffelkøer, dopauser og opplevelsen av et yrende liv både på tribune og på banene. Med andre ord - mye moro!

Og selv om treneren var både sliten og svett på slutten, og med et par sprukne blodkar i pannen, var han stolt over lagets innsats. De er blitt utrolig flinke etter så få treninger - vel utført håndballdebut både for spillere og trener!
Bildeserie


20111009 - Blåsbortbursdag

Uværsbursdag

Strålende dag tross uvær - For en flott bursdag! Vinden og regnet pisker, båter og hunder flyr gjennom luften og regnet øser ned og en hver grøft og sti fylles med vann så små og store blader og grener rafter nedover stiene. Klissende våte smil trasker rundt i regnet - men de vet at hjemme er det varmt, tørt og nystekte boller. Det er bursdagen sin det.


20111009 - Storbanedebut

Storbanedebut

Første kamp på stor bane for M - og knallgod jobbing vistes godt i røde svette fjes da dommerne blåste av for kampslutt.

Endelig var vi i gang på stor bane. På andre siden, altså langt der borte på andre siden av hallen stod Apelthun, også de debuterte på stor bane - og stor bane var det. Her blir det betydelig mer løping enn i minihåndball - men vi er klare for det. En jevnspilt kam endte med en 10-7 seier til Sotrajentene. Men det beste var å se at mye øving har gjort de til gode håndballspillere. Her gikk ballen fra jente til jente og rullet opp mange fine angrep, knallhard jobbing hjem og våken på returer etc. Flott levert jenter - blir veldig gøy å følge med i år. Lykke til videre i sesongen.


20110906 - Håndballdebut

Håndballdebut

Tirsdag 6. september på F. skole debuterte I som håndballspiller - og sammen med sine nye lagkamerater imponert de sine ferske trenere.

Både voksne og barn koste seg på den aller første håndballtreningen. De unge håndballspillerne var utrolig flinke og de ferske trenerne kunne legge inn langt mer avanserte øvelser enn det de hadde trodd på forhånd. I løpet av den aller første treningen lærte alle å pakke med en hånd og ikke minst kaste med en hånd. Og om ikke det var nok - så var jentene veldig flink til å høre etter og ta i mot beskjeder. Dette lover bra!


20110905 - Branndag

Kommende stjerner både i fotball og håndball

Nok en familiedag på Brann Stadion, men også på høy tid;-) Spillerlogistikken, som det heter så fint, har vært på topp og det er mange nye fjes på stadion, og dermed mange ny autografer å få på plass.

Som vanlig starter det med pølse- og bollefest, før de håpefulle får spille på Stadion med en Brannspiller som trener/lagleder/materialforvalter. I var ikke spilleberretiget, mens Maja trosset høstværet og kastet seg ut i fotballlek på Stadiongresset. Maja deltok også på Brann-quiz med de store. Det er virkelig artig å få lov å komme så tett på spillerne, til glede for store og små.


20110902 - Smurfebursdag

bursdagsbarnet

Endelig ble barnebursdagsselskapet til Maja gjennomført. Vi inviterte til premierefest med SMURFENE! Vi hentet hele besøket på skolen og dro på picknick i parken utenfor teateret. Der koste vi oss med mamsen sine ferske pizzahorn og brus. Så bar det til kino med posene fulle av snop - nå skulle det bli smurfegøy for hele 3D-gjengen...

Og det ble det! Etter 4 og en halv time med bursdagsfeiring kunne foreldrene hente sine barn i Brekko - en flott bursdagsfeiringsmetode. Og til alt overmål: Smurfe sangen har ikke bitt seg fast, la la la la la laaaa la la la...


Arkiv

Eldre historier finnes i menyen til høyre under bildet av Villhaugen - scroll til toppen igjen eller trykk her Arkiv!


Villhaugen på frierferd

Arkiv


Ymse