Arkiv 2012 - 1

Hverdagshendelser i skrift og bilder fra første halvdel av 2012.


20120623 - Midtsommer

Midtsommer

Midtsommer uten det helt store været, men stor stemning alikevel. God mat og drikke i nøstet, stor oppslutning om oppgaveløypen, rotur for barna og bading for de tøffeste!! Selv om det var nesten vindstille kom det røykskyer fra diverse bål rundtom i nærheten.

Nå er det også lagt ut bilder fra mai litt lengre ned på siden. Og her er noen bilder fra midtsommer-aktivitetene.
Bildeserie - Midtsommer


20120610 - Algrøy

Algerøy

Liten tur ble lang. Brekko med besteforeldre planla en kjentmansrunde på Algrøy første delen av dagen...men det skulle gå mange timer før vi var tilbake til bilen. Algrøy badet i solskinn og et lite drag fra nord gjorde at det var behagelig turvær. Fine turstier, havørn og nydelig utsikt. Etter noen kilometer i kjent kupert Sotra-terreng nådde vi den ytterste nakne ø - der kun storhavet skiller oss og England. Dønningene ruller rolig mot svabergene før de bruser og drønner mot fjellet, mens jentene sitter og ser fasinert på havets krefter. Og med på tilbaketuren, som forøvrig gikk svært så raskt, fikk Ingrid med seg en litt stiv slange.

Så ble det hastetur tilbake til Brekko for å fyre opp grillen. Sultne turfolk var ekstremt effektiv, og flinke, og etter kort tid nøt vi både sjømat, fjørkre og salater...mmmmm. Og etter en deilig kald smoothie var kreftene tilbake så vi kunne spille litt fotball på plenen, i sommerBrekko.
Bildeserie - Algrøy


201205 - Kom Mai du skjønne milde...

Maikavalkade - feststemte bunadsjenter

...men hvor ble den av. En måned føk forbi Villhaugen. Men vi deltok også denne måneden; bursdager, 17. mai-feiring, Straumemila, konfirmasjon, ny båt, sykkel og nytt tilbygg, og ikke minst Stordcup. Så er er en liten maikavalkade - og en egen bildeserie fra håndballcupen.
Bildeserie - Maimedley
Bildeserie - Stordcup


20120407 - Undervannsfantasi

Fantastiske Sharm

Påskeaften reiste vi nok en gang til Egypt og Sharm el Sheikh. Et paradis under vann og slett ikke så ille over vann heller. Sharm byr kanskje på noe av det beste man kan oppdrive 5,5 timer fra regnfulle vestlandsfjell. For et fantastisk undervannsliv. Det første som møtte papsen etter 5 sekunder med masken godt plasert over najen - Blå prikket skate. Og etter dette ble det bare bedre. Klimakset var når en murene på over 2,5 meter buktet seg en til to meter under oss! Ellers var alle de gamle kjenningene der, Nemo the clovnfish, Skorpionfisk (bedre kjent som Dragefisk) og Papegøyene. Herlige farger og yrende liv.

Vi tok oss også råd til å dra på Delphina og se på delfin-show, og aller viktigst: Svømme med delfinene Stacy og Steven. Å klappe og kose med delfinene var en strålende opplevelse og å henge etter finnen i god fart over bassenget må bare oppleves, kan ikke beskrives med det norske språk.

Vi koste oss masse i bassengene også - både over og under vann. Og ville vi spille bordtennis eller bygge sandslott var det alltid en å aktivisere seg med. Det er det som er så kjekt å reise sammen med hele gjengen - alltid noen å være med og alltid noen å dele opplevelsene med. Vi er med flere ganger...

Nemo the Clovn fish

Og opplevelser ble det - vi klatret og kjørte rollerblades, ballspill med små og store baller, sandslottbygging, lek og moro.

All-inclusive føltes ikke som All-inclusive, noen døgnville kelnere eller strategisk utventing vet vi ikke med sikkerhet - men det la en demper på måltidene.

Men alt i alt - en strålende ferie i Sharm.
Bildeserie - Sharm1
Bildeserie - Sharm2


20120406 - Påskemysterier

Påskemysterier

Påsken er mysterienes tid og detektivene i brekko har hatt to mysterier å løse:
- Mysteriet med den forsvunne badedrakten
- Mysteriet med de forsvunne billettene

Med kløkt og kodegenerator klarte de små detektivene å knekke kodene og finne nye hint. Det tok tid å følge alle sporene rundt om i feltet og snakke med vitner, men heldigvis dukket det også opp litt godsaker underveis. Og tilslutt ble begge mysteriene løst.

Været har vært ganske fint, så både grilling og utelek har vært på programmet. God påske!!
Bildeserie - Påskemysterier


2012030 - Sesongavslutning

Avslutning av håndballsesongen

Avslutning av håndballsesongen og smak av våren

Fire håndballkamper på en helg! I spilte sesongens to siste kamper på lørdag. Godt lagspill og keeperspill av I gav en seier og et tap. Jentene var fornøyde med insatsen og som seg hør og bør i miniturneringer var det premieutdeling etter kampene. M hadde (langt-)bortekamp lørdag ettermiddag og den siste kampen på hjemmebane. Begge kampene ble jevne med masse bra spill og M storspilte i mål beggge dagene.

Strålende vårvær og en flott utedag for store og små. Sleng-disse er blitt hengt opp i hyttetreet og dukkevognene luftet, men det var også tid til innelek. Papsen benyttet anledningen til å få vasket bilen og mamsen rusket opp i hagen. Til og med utepils var det vær til idag!
Bildeserie - Avslutning av håndballsesongen


20120310 - Vilvite, tur og muffins

Vilvite, tur og muffins

Forrige helg var vi på familiedag på VilVite. Der er det som alltid mye spennende å prøve, forfalskninger ble avslørt, bølger laget, diverse sykler testet og masse annet. Etter kjøring av politimotorsykkel i stiv kuling smakte det godt med pølser før det var klart for energi-show. Det var et show med smell og salutter, appelsiner og laging av skyer, og imponerende etoder for å ta på badehette. I butikken fant vi mye rart bla en boks med prompeslim og et dinosauregg som ble med hjem. Prompeslimet virket umiddelbart, mens dinosauregget brukte lengre tid på å avsløre sin hemmelighet. Men etter iherdig bildetagning over flere dager kan vi her vise hva som skjedde, se filmen under.

Dagen etter var det ut på tur under mottoet det finnes ikke dårlig vær... Litt knall og fall ble det, med gåter og oppgaver kom vi oss helt på toppen og ned igjen. Senere i uken lagde M blåbærmuffins. Hun tok ansvar for hele prosessen og ryddet flott etter seg. Muffinsen ble særdeles gode og vi hadde dessert resten av uken.
Bildeserie - Vilvite, tur og muffins
Film - Dinosauregget


20120301 - Island

Island

Langhelg på Island uten barn. Rett fra flyet til Blue Lagoon - deilig med varmt bad i vind og snø. Neste dag Thingvellir, Gullfoss og Stokkur - stilig i stiv kuling. Lørdagsightsing i Reykjavik med utskit fra Hallgrimskirka. Dagen ble avsluttet i Laugardalslaug rett i nærheten av hotellet. Søndagstur til Seltjarnarnes og Grotta fyr - i sol og snøstorm. Siste vi måtte få med oss var Hofdi - der Reagen og Gorbatsjov ble venner.
Bildeserie - Island


20120225 - Jubileum og vinter i øst

Jubileum og vinter i øst

Helgen 25.- 26. februar var vi invitert på jubileum til mormor på østlandet som hadde rund dag den 21. Alle tanter og onkler og søskenbarn på denne siden, samt mormor og morfar og en oldemor var samlet. Menyen besto av taco (nam!) og karamell-pudding (nam-nam!), og selvfølgelig kake:) Etter maten ble det grundig lekt både på karnappen, i gangen og på stua.

Det var strålende vær hele helgen! Skiføre var skarpt så det ble mest aking på flesteparten av gjengen, men papsen gikk 17 km begge dagene! Det var forrykende føre i akebakken og både små og store suste avsted og koste seg ute. Et skarp skarelag gjorde at det var om å gjøre å holde seg i den oppkjørte traseen. Jubilanten hadde supre ski og suste til stadighet lengre enn løypa var tråkket, og det endte til slutt med et ubildt møte med skaren. Men ingen stor skade skjedd. Med morfar som bålvakt ble det varme pølser ute i gryta til lunsj.

Etter to dager med flott vinter var det grytidlig opp for hjemreise mandag morgen. Takk for oss!
Bildeserie - Jubileum og vinter i øst


20120219 - Fastelavenstur

Fastelavenstur i vinterdrakt

Nok en helg har ebbet ut og vi gjør oss klar for ny hverdagsuke. Håndballkampene er spilt, turene er gått, teateret er besøkt og mat og musikk er fortært med mage og ører.

Ulverock - Fredag og ingen tid å miste. Ungene ble hentet i det det ringte ut fra siste time og Helge Jordal og Ulverock stod på programmet. En herlig forestilling som kanskje er mest kjent gjennom Grim og Gru på NRK. En flott forestilling for store og små - og med et herlig trekløver i eselet, lille-ulv og leoparden fikk vi også strammet lattermusklene.

Håndball - 4 kamper, to til I og to til M - fra tidlig om morgenen til godt ut på ettermiddagen. To flinke jenter i aksjon, og med 3 seire og mange mål var det svært underholdene (som alltid) å følge de håpefulle. Begge to blir stadig flinkere og M sitt lag har noen kombinasjoner verdig sportsrevyen - kjempegøy.

Fastelavenstur - Med nyhagl på bakken og snø i heftig nordavindsdans kunne det virke som søndagen var best innendørs - og med fastelavensskillingsboller på programmet skulle det gå greit. En båt kom seilende uten kaptein, så vinden har tatt for seg i løpet av natten - men I og P trosset været og fikk seg en fin fastelavenstur i og rundt idrettsparken. Vi gikk fra det mørkeste mørke til det lyseste lyse, fra iskald nordavind og snø til deilig vårsol og stille... en kontrastrik tur.


20120216 - Drakthenting

Alle lag, utlevering av BKK drakter 2012

Maja var en av to heldige håndballjenter som fikk representere sitt lag på Brannstadion ved den årlige BKK-drakt-utleveringen. Og det er ikke lett å finne henne i draktmylderet...

...så da får vi hjelpe litt til:

Maja i BKKdraktmylderet


20120204 - Nytt år og vinter

Skitur i Alvøen

En hel måned er gått av det nye året og masse skjedd, men veldig lite her inne - så da er det vel på plass med en oppsummering. Jeg tar det nyeste først.

Skitur i Alvøen - For tiden er det snø!! Og da er det gøy å være ute å leke - bygge snølykt eller borg i hagen, ake på veien, eller skitur rundt huset. I dag tok vi turen til Alvøen hele gjengen + tante og kusine. Deilig skiføre og kjekk tur! 
Bildeserie 1 - Skitur i Alvøen

Januarkavalkade

Januarkavalkade - Januar har passert med varierende vær, en del håndballkamper, søndagssvømming, krabbe i teinen og eksperimenter på kjøkkenet. M ville lage smør og jammen ble det det. Geleslim av potetmel og vann måtte også testes.
Julen ble avsluttet med juletrefest på papsen sin jobb og riving av pepperkakehuset.
Bildeserie 2 - Januarkavalkade

Godt nytt år

Nyttårsaften - Nyttårsaften ble feiret med julebukk, deilig middag hos naboene, masse snop, hyggelig selskap og raketter - til langt på natt. Men før det endelig ble kvelden så måtte man jo finne på noe og da er det kjekt å ha sjøen i nærheten. Der finner man alltid noe spennende.
GODT NYTT ÅR!
Bildeserie 3 - Nyttårsaften


Arkiv

Eldre historier finnes i menyen til høyre under bildet av Villhaugen - scroll til toppen igjen eller trykk her Arkiv!


Villhaugen på frierferd

Arkiv


Ymse