Spesi i Haneborgåsen

24. april 2005 

 

    Nylig pakket Spesi sammen tingene sine, G og forlot Ringveien. Flyttingen han foretok seg var muligens ikke den mest drastiske (2 km bort og ca. 200 meter opp), men like fullt en flytting. 

    Haneborgåsen ligger 260 meter over havet og er dermed et fint utsiktspunkt samtidig som den er vanskelig å innta ved en evt. krigssituasjon. 

Åsen har Lørenskogs høyeste radonverdier (en måleundersøkelse gjort av Lørenskog kommune i  2000/2001 viser at over 20% av boligene hadde over 200 Bequerell per kvadratmeter.) og har kanskje de dårligste parkeringsmulighetene i Akershus fylke. Veien er en av få veier undertegnede har vært borti som faktisk har egne og skiltete møteplasser. Noe som trolig vil bli utbedret i og med at et eiendomsfirma skal bygge boliger der oppe og varsler at de skal legge ny vei dit.  Av turistattraksjoner finnes gravrøysene fra bronsealderen, de gamle hyttene og Svarttjern. En gang ble det funnet en steinøks med skaftehull i denne skogen.

    Alt i alt er de nyinnflyttede fornøyd. Også gjester som har vært innom har virket fornøyd. CorN har allerede tatt den møysomme turen to ganger, og Abus har vært med på mørkeorientering i skogen. En aktivitet som gjør seg svært godt sammen med store mengder whisky.

Ukjente barn foran gravrøysa.

Spesi kjører geek-stil i den nye hooden sin.

 

Mer bronsealderrøys-action

 

Haneborg stasjon kan utfordre selv Bryn om å være tristeste stasjon på strekningen Oslo-Lillestrøm.

Fjellveggene på hver side av banen er beryktet for å være springbrett for flere selvmord.

 

Dette er vel egentlig Fjellhamar, men bilder av elg er så populært de må være med.

 

Til front